Spor konusunda 1b cevap paylaştı. dünyanın heryerinde av yapmış ve ölümüne yakın bu maceralarını kitaba almış bir avcının anlattıklarından aslında kitabı 2 kişi yazıyor ve ural dağlarında yaptıkları bir avdan bahsediyorlar kitapta.
7 kişilik bir avcı ekibi 2 de rehberleri var. av sırasında bir bozkurt sürüsüyle karşılaşıyorlar. bu kurt türünden her yerde olmadığı için hepsini avlayıp doldurmak istiyorlar. avcıları farkeden sürü, lider bozkurt eşliğinde ormana giriyor . tüm sürü ormana girince içlerinden üçünün geri geldiğini görüyor avcılar. sanki vurulmayı bekliyormuşcasına oracıkta öylece duruyorlarmış. tabi ayıya bile kafa tutabilen güçlü çeneleri av tüfeklerine karşı yetersiz kalıyor ve üçüde vuruluyor. sürüyü kaçırmak istemeyen avcılar rehberlerin " ormanın bu bölümü çok sık ve dik yamaçlıdır " uyarısına rağmen, sürünün peşinden ormana giriyor.
avcılardan birini sokan bir yılan yüzünden av yarıda kalıyor ve dönmek zorunda kalıyorlar. sürüye ulaşamıyorlar yani. dönüşte vurdukları 3 kurtu almaya geldiklerinde , kitabın yazarı ölene kadar unutamayacağını söylediği bir manzarayla karşılaşıyor.
kurtlardan biri ölmüş , birisi ise ölmek üzere ve acı çekiyor... sonuncu kurtsa kaburgasıyla kalça kemiği arasındaki bölgeden yara almış, ayakta duramakta zorluk çekmesine rağmen ölen kurtu yemeye gelen 4 karakurt'a kafa tutuyor... 4 karakurt ise yaralı bozkurt yüzünden ölü bozkurta yaklaşamıyor.
avcıları gören karakurtlar hemen kaçıyor. onların uzaklaştığını gören bozkurt, ağır yaralı olan ve acı çeken diğer bozkurtun boğazını ısırıyor ve öldürüyor onu. sonrada kendi düşüp ölüyor. ölen ilk bozkurtun da boğazındaki diş izlerini farkedince, daha fazla acı çekmemesi için arkadaşı tarafından öldürüldüğüne kanaat getiriyorlar.
üzerlerine doğrulmuş namludan korkmayan bozkurtlar ve diğer gördükleri avcıda hayranlık uyandırıyor. kurtları doldurmak yerine gömmeyi daha uygun buluyor. gömme işlemi bittikten sonra yerdeki kanlara dakikalarca bakıyor. altın kaplama bıçağıyla koluna bir kesik atıyor ve bozkurtların mezarı yanındaki karlara kendi kanıyla tek bir kelime yazıyor "sorry" (üzgünüm)38 Yorumla- +1 yıl
1- bozkurtlar, teşkilatlı bir biçimde yaşarlar ve aynı şekilde hareket ederler.
2- cenk etme şekilleri bize çok benzer. ( hilal taktiğini )
3- bozkurtlar, eşlerini bağlıdırlar, eşlerini kıskanırlar.
4- bozkurtlar, ataerkildir. atalarına bağlıdırlar, emirlerinden hiçbir şekilde çıkmazlar.
5-bozkurtlar, kesinlikle evcilleştirilemez. özgürlüklerine düşkündürler. bir bozkurt'u tutsak ettiğiniz vakit gırtlak kısmında bulunan öd kesesini parçalar, intihar eder.
- +1 yıl
6-binlerce hayvan türü var, bakınız bir yavurunun ana babası öldüğü vakit yavru ölmeye mahkumdur. lakin, bozkurtlar'da kural böyle işlemez. sahipsiz kalan yavru hemen sürü tarafından sahiplenilir ve büyütülür.
7- bozkurtlar, karakurtlar dediğimiz cılız kurtlarla beraber yaşarlar. bozkurtlar, sürülerinden ayrıldıkları vakit bu kurtların sürülerine liderlik edebilir; lakin bir karakurt bir bozkurt sürüsüne katiyen giremez.
- +1 yıl
kurtlar, türk ırkına tarih boyunca en yakın durmuş hayvanlardır. ha bunlara ister destan de, ister gerçek. kut dağının çinlilerce işgal edilmesinden sonra bir bozkurt türklere yol göstermiş, onları yeni vatanlarına götürmüştür. aynı şekilde oğuz kağan'ın birçok seferinde yalınsak kurt rehberlik yapmış. türk ırkı ne zaman zor durumda kalsa kurtların yardımını görmüştür.
googleden buldum coğunu biliyorum ama ordan daha kolay evet o yüzden biz ülkücülerin sembolü kurt.
- +1 yıl
hikayeyi daha öncede okumuştum ve çok etkileyici.türklerle çok benziyo bozkurtlar.türklerin kurt soyundan gelindiğine neredeyse bende inanıcam
En İyi Cevaplar
+1 yılgül olmak isterdim çünkü yaşımda kurumda çok sewiliyor sevgililer bana çok para veriyor kızlar beni eline alınca bırakmak atmak istemiyor beni kurutuyorlar ama yinede kuruduğum deyiyor saçmaladım ama anlıyan çıkar beni herhalde
412 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim ;)
- +1 yıl
tekrar teşekkür ederim arabamın markasını ben seçebilirmiyim :)
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
neden benden vazgeçtiniz onu çok merak ettim arabayı boşver işin espirisiydi çok pahalı bi arabada değildi pejo rcz istiycektim
- +1 yıl
yaa arabayı boşver o arabayı bende alırım size ihtiyacım yokta neden benim cevamından vazgeçtiniz o kafama takıldı
- +1 yıl
çok teşekkür edrim siz bana bi adres verin size en tazesinden bir gül gönderiyim kurutun olur mu
- +1 yıl
siz bilirsiniz :)
ciğercinin şişko kedisi olmak isterdim sınırsız ilgi ve yemek bütün gün uyurdum. yada domates olmak isterdim sonunda oluncak şey salça :D herşeye salça olurdum
00 Yorumla
kumru olmak isterdim çünkü onlar aşkı yaşayan tek canlı...
12 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Sadece gül...
Bizim kültür ümüzde ayrı bir yeri vardır
gülün. O en başta yüce yaratıcının
habibinin (SAV) sembolüdür. En büyük
payeyi ve en büyük değeri de bu
sembolünden alır o. Aşkın sembolüdür,
güzelliğin sembolüdür ve sevginin
sembolüdür gül. Sevgilidir, candır, canandır
gül. Onadır bütün bülbüllerin ötüşü ve en
güzel nağmeler...22 Yorumla
+1 yılmuhabbet kuşu ,papağan ,kedi ,köpek ,olabilir ,beni seven okşayan biri olsun yeter .
bitkilerden ,papatya olayım başına taç yapsın ,menekşe olayım her sabah güzellerim diye güneş işiği bibi sevsin ve konuşsun .12 Yorumla- +1 yıl
sağolasın gardaş
Siyah Puma asaleti yeter link
11 YorumlaBitki olarak da kamış olmak isterdim, belki ehli birinin eline geçip ney olurdum
22 Yorumlaçita olmak isterdim; hem tarz, hem biraz fırlama, ( iplemez vari ) hemde hızlı ;)) surat ifadesi değişmeyen nadir canlılardan son hızda koşarken bile tipine bak hep aynı :DD
12 Yorumla
+1 yılDenizin o muthiş maviliğini sevdiğim için ve yüzmek hobilerimin başında geldiği için, yunus balığı olup, okyanusun derin sularında özgürce yüzmek isterdim:) Tabletimi alayım lütfen :P
24 Yorumla- +1 yıl
yeap, criminal penguins. :D
- +1 yıl
Hmm, böyle akıllıca bir cevabın üzerine, tableti almış kadar oldum :)))
- +1 yıl
Ben de bakkalcı pengueni izliyorum:D Totosunu dönüp balık attırıyor ya, maallenin delikanlısı olmuş namıssız. yerim onun gagasını bennn:D
+1 yılMerhaba aysesayıp.
Kelebek Olmak İsterdim, Açıklamasını Yapmaya Gerek Yok Sanırım, :)11 Yorumla
+1 yılBen Aslan olmak isterim diyeceğim de zaten Aslanım.Aslan gibi Sarı saçlarım var,Galatasaraylıyım,Aslan Burcuyum,Aslan Yürekli Richard gibi yüreğim var.
12 Yorumla- +1 yıl
:D aslanın dişisi güzel olmuyor kaplan ol :D
kelebek olmak isterdim. kısa ama dolu dolu bir hayat =)
11 Yorumlaben kaktüs olmak isterdim kimse beni etiket için sevmesin ama zor durumda benim köklerimden su emsinler..
110 Yorumlabörtü böcekle uğraşıyor git çalış :)) Beyaz Aslan olmak isterdim
27 YorumlaSpor konusunda 1b cevap paylaştı. bir inanışa göre türediğimiz hayvan kurt olmak isterdim.
ancak muhtemelen yalınsak kurt olurdum18 Yorumla
+1 yılköpek olurdum sadıktırlar ve asla yanlış yapmazlar hatta insanlardan bile daha sadık ve akıllılarr
orkide olurdum nadir ve özel bir biki zor ve güzel olanı yane...10 Yorumlaaslan olabilir.nedeni:tüm gün ağacın gölgesinde keyif.
11 YorumlaHayvan olarak jaguar
Bitki olarak zehirli sarmaşık12 Yorumla
+1 yılbülbül olmak isterdim aşıklara o güzel sesim ile aşk nağmeleri söylerdim
10 Yorumla
+1 yılBen maymun olmak isterdim.Herşeyin farkında olan tek hayvan bence.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsüs köpeği tabiki.neden kızlar elliyor.öpüyor,göğsüne,kucağına alıyor :))
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKartal Olmak isterdim inönüde maçı izlemek fenerlilerin üstüne su dökmek yada bombalamak gibi
21 Yorumla
+1 yılCansız bir meteor olup Uzay' da başıboş gezmek isterdim. Orayı seviyorum çünkü.
10 YorumlaKuş olmak isterdim, herhanbi bir kuş... Özgürce uçmak isterdim.
10 YorumlaSpor konusunda 320 cevap paylaştı. zebra olmak isterdim çok şık bi hayvan modası geçmicek serengeti podyumunun gözdeleriiiii
00 YorumlaYunus la At arasında kaldım :D
11 YorumlaSpor konusunda 355 cevap paylaştı. yunus olmak isterdim=)
12 Yorumla
+1 yılHırsız penguen olmak isterdim.
25 Yorumla- +1 yıl
:D Onlar dişileri etkilemek için ev yapıyorlar, biri üşenmeden gidip uzaklardan güzel taşlar buluyor. Öteki hırsız da onları çalıyor. yirim ben onun hırsızlığııı :D
- +1 yıl
hırsız penguen :))))
- +1 yıl
Kaç kere izledim hala gülüyorum :D
- +1 yıl
Hehe :)) evet yaa çok şeker :d
papatya olmak isterdim masumluğu ve saflığı anlatmak için :)
00 Yorumlaköpek ve soğan olmak isterdim insanların tek sadık kalabilen arkadaşı olurdum soğanda çok faydalı herkesi sağlıklı kılardı :)
00 Yorumlakutup ayısı olmak isterdim, coca-cola reklamlarında çok hoş
00 Yorumla
+1 yılbiz zaten hayvanız :D daha doğrusu hayvan gibi insanlarız birşey dememe gerek yok şahsen
00 Yorumlaorkıdee en azından ısmı kulaga hos gelıo :)
14 YorumlaSpor konusunda 692 cevap paylaştı. bitkiyi bosver. timsah olurdum ben . yerim hırrrrr
12 Yorumla
+1 yıleskiden beri KARTAL ı severim
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılat olmak isterdim :) çok cool duruyo
11 YorumlaSpor konusunda 320 cevap paylaştı. Bir KARTAL olup gök yüzünde dans etmek isterdim..
10 Yorumla
+1 yılHayvan: At olmak isterdim..Bitki de Çınar olmak
10 YorumlaKırmızı bi GÜL olmak isterdim...:)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılartık insan olduğumuzu kabul edebilirmiyiz lütfen.
00 Yorumla
+1 yılAYGIR ve KİMYON
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım