W. Somerset Maugham
iyilik acı çekmekten,
kararlı olmak korkudan kurtarır.
Konfüçyüs
:))
''İnananlar için hiçbir açıklama gerekmez ; inanmayanlar için ise hiçbir açıklama yeterli değildir.''
Vardır.. Bilim bile ispatlamıştır..
Enerji aslında bir maddedir, madde de enerji. Aralarındaki fark gelip geçicidir. Çeşitli şartlarda madde enerjiye, enerjide maddeye dönüşebilir. Eğer madde, ışık hızıyla seyretmeye başlarsa, o madde ışına, enerjiye dönüşür. Tersi, eğer enerji yoğunlaşır, katılaşırsa ona “madde” deriz. Mesela bir taşkömürünü yakarsak, o değişime uğrar ve ortaya ısı, ışık (enerji) ve küller çıkar. Yani madde enerjiye dönüşebilir... Bilim adamları şu an enerjiyi yoğunlaştırıp, onu madde haline getirmeye çalışmaktadırlar.
İşte cinler belli dualarla, bu işleri yapabilmektedirler. Yani akıllı ışınlardan oluşan yapılarını Allah’ın izniyle, belli dualarla yoğunlaştırıp görünür hale gelebilmek-tedirler.
Kuantum (Quantum) fizik teorisine göre cisimler etrafa enerji yayarlar. Fakat yayılan bu enerji akarsu gibi devamlı değil, kesik kesik dalgalar halindedir. Bu dalgalar halinde yayılan enerji parçalarına kuantum denir.
Özetle madde aslında enerjinin yoğunlaşmış ( enerjide maddenin yayılmış ) halidir. Maddeyi meydana getiren bu enerjide dalgalar halinde bulunduğuna göre dalgaların meydana getirdiği bir alemde (ses, ışın, ... dalgaları) yaşıyoruz demekten başka çare kalmaz.
Her madde dalgalar halinde yayılan enerjinin yoğunlaşmış halidir, diye özetlenebilecek bu teorileri temel aldığımızda, vücudundan geçen röntgen ışınların-dan habersiz olan insanın, yapısı bu dalgalardan meydana geldiği açıklanan yaratılmışları ( cinleri ) nasıl inkar edemeyeceği ortaya çıkar,
harika bir hayal gücü :D
ya arkadaşım bakın araştırın böyle kulaktan doğma zırvaları değiştirip değiştirip beyninizi yıkıyolar nereden buldun bunu bilmiyorum ama şimdi sana kalkıp ne desem sen bunlara inanmaya devam ediceksin onun için biraz araştırma yap kuantum mekaniğinde tek bir teorem yoktur belirsizlik ilkesi anti madde unsuru kara cisim ışınımı vs sen kuantumun dalga kuramını kalkıp cinlerle bağdaştırıyosun yok cinler dualarla enerjiyi maddeye dönüştürüyo diyosun saçmalıyosun bilmeden araştırmadan..
önyargılı olma ben ateist değilim :) ayrıca aşağıdaki ''hırcınçocuk'' rumuzlu kişilik verdiğim 2. cevabı kendisine yediremediği için paralel bir hamle yapıp beni engellemiş sonrasında sorularına cevap veremedim :)
:D
WaitMe kardeşim. Kendisi Ezberci Bir eğitimden ğecmiş anlatamazsın. Araştıma dürtüsü yok Bilim manası itibarı ile bilgiyi aramak, bulmak anlamaktır onu bile anlayamamış anlatamazsın. Bana aynen böyle dedi
''inanmıyorum bu benim şahsi kanaatim ki zaten çoğu bilim adamı da böyle düşünür nitekim modern bilim kutsal kitaplara göre şekillenmedi fikirlerle düşünceyle araştırmayla ve akılla gelişti'' Bilgi zaten vardı İnsan sadece bilginin anlaşılır olabilmesinde aracıdır diyemiyor.
Rabbim derki ''-Kimilerinin kalbleri mühürlüdür açmak için çabalarınız boşunadır. -O mührün anahtarı ancak bendedir.'' inanmıyorsan bir araştır
Lakin kafası bilgiye kapalı olana yeni hiç bir bilgi veremezsin, istidadı yoksa uğraşıların beyhudedir.
Herif Bana Aynen Böyle dedi:
Arkadaşım soruyu okurmusun konumuz tanrı yada evren değil illaki bizi yaratan bir güç var ben buna inanıyorum çoğu insan inanır inanmaz orasını bilmiyorum ancak söylediğin gibi bu kadar muazzam bir güç ün sahibinin insanlara o kitapları gönderdiğine inanmıyorum bu benim şahsi kanaatim ki zaten çoğu bilim adamı da böyle düşünür nitekim modern bilim kutsal kitaplara göre şekillenmedi fikirlerle düşünceyle araştırmayla ve akılla gelişti
Soranın kafası kıyak aga bana gider yapıyor sana tebessüm ediyor... Herif kendi Kendine bile bir mana biçememiş. Anlayana sivrisinek saz WaitMe kardeşim sen üstüne alınma kelamım soranadır.
La eskiden düşünürdüm kendi kendime sorardım
-Alimden nasıl Zalim olunur.
Lakin şimdi anlıyorum hemde gayet iyi anlıyorum Alimden nasıl Zalim olunduğunu
Yav bide bu gün mevlid kandili. Hicri takvimde bu gün benim doğum günüm.
Kandilin mubarek olsun WaitMe kardeşim.
bilim bile dini açıklayamaz ki, kuran da ki bir çok mucize o indikten yüzyıllar sonra ispatlanabilmiştir unutmamak gerekir.
size ne anlatsam hikaye gelecek çünkü sizde öyle bir hipotez varki kesinlikle sabit düşünceden yanasınız ama yine de kendimi tutamamıyorum bilim kanıtlar ve kanıta dayanır bilimle nadir ilgisi olan yada hiç olmayan davalar düşünceler ve ideolojiler tarafından çarpıtılabilir bunun sonucunda çeşitli hareketler partiler çıkar grupları bilimin mutlak otoritesini kendi özel çıkarları için kullanır göz boyamak için küçük bir yaratıcılık çabasıyla her grup kendini bilimselmiş gibi gösterebilir. düşnün!
Gözümüzle her şeyi görmüyoruz, kulağımızla her sesi duymuyoruz, her canlıda değişen algılama biçimleri var. Bir köpek bizden iyi duyup görebiliyor mesela. Ama kalkıp da gözümüzün görmediği "varlıklar" diye bir şey olduğunu söyleyemeyiz. "Uzaylılar" diye bir şey varsa, bir yaşam formu varsa muhtemelen milyon ışık yılı ötededir (Samanyolu'nda göremedik de) ve iletişime geçmek şu teknolojiyle imkansız zaten.
Cinler ve periler de aslında "ilham" ile ilgili soyut kavramlardır. Eskiden şairlerin, "karizmatik" denilen kişilerin mistik güçleri olduğuna inanırlarmış, her şairin bir "ilham perisi" olduğuna inanılmış. İnsan kendi yaratıcılğını, kendi hayal gücünü periler, cinlere bağlamaya kalkmış, gücü kendi içinde değil dışarıda aramış. Hikayenin özü bu.
işte beklediğim cevap.
Teşekkür ettim
havayıda görmüyorsun, renksiz kokusuz bazı gazlarıda görmüyorsun, düşüncenide görmüyorsun, fikrinide görmüyorsun, aklınıda görmüyorsun, zekanıda görmüyorsun, elektrik enerjisinide, görmüyorsun, ısı enerjisinide görmüyorsun, ışığın yansımaları olmasada ışığın hız hareket enerjisinide görmüyorsun, seside görmüyorsun, nefeside görmüyorsun, sevigiyide görmüyorsun ofkeyide görmüyorsun, aşkıda görmüyorsun nefretide görmüyorsun, yani duyguları görmüyorsun, soruyu soran sen ne ...mi görüyorsun...
:D :D senin gibi homo sapiens ler bu dünyayı değiştirecek dostum tamam kabul ettim hepsini kuranın tanrısı yaptı evet biliyoruz kesinlikle o kesinlikle yüzde yüz allah bunları yaptı tamam müslüman oldum hadi yeter artık cevap verme yeter!
Metafizik tamamen iradenin körlüğüyle alakalı ve buna inanıyorum. Çünkü mantık dışı hareket eden insanlarda görülüyor bu. Örneğin aşkta bir metafizik olarak incelenebilir. Çünkü kör iradenin tutsaklığını yaşıyorsun. Ve aşk, mantığını sınayan bir olgu. Çoğu zamanda mantık galip değil, mağlup gelmiştir.
O zaman ne diyoruz;
"Aşkın metafiziği, kör iradenin tutsaklığı!"
:)) güzel.
Evet cünkü benim algı düzeyim kısıtlı ben sadece yasadıgımı algılayabilirim aslında bir sey ben algılamadım diye yok degildir ki Einsteinın zaman boyutunu algılamakta bile zorlanıyorken daha ötesinin algılamamak kadar dogal bir sey yok aslında dogal kavramı bile tartısılır :)
farklı bir bakış açısı :)
dün de görelilik kuramını yayımlamasının yıldönümü idi.. :)
Cevap
34Cevap
Uzayda şu ana kadar hesaplanan tahmini 90 MİLYAR GALAKSİ var, her birinde ortalama 400 MİLYAR GÜNEŞ SİSTEMİ mevcut, bu açıdan bakınca bizim dışımızda milyarlarca uygarlık ve değişik canlı türü olma olasılığı çok yüksek
Ama bunları metafizik değil fizik varlıklar olarak düşünüyorum, aynı uzayda, farklı gezegenlerdeyiz sadece,
Diğer ruhani tür varlıklarda bence var ama, onları metafizik olarak tabir etmemizin sebebi, fiziksel olarak nasıl var olduklarını henüz bilebileceğimiz bilgi seviyesine ulaşmamış olmamızdan kaynaklanıyor olabilir, Yeterli bilgi seviyesine geldiğimizde onlarında maddenin bizim bilmediğimiz hallerinden oluşan varlıklar olduğu gibi bir sonuca ulaşacağımızı ön görüyorum.
Değişik varlıklara inanıyorum
bence harika cevap :)
Bilim dünyası bu konularda yaptıkları araştırmalarda yaptıkları açıklamalar ışığında farklı farklı frekans aralıklarında enerjinin form değiştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.
Fizik dersindede söyledikleri gibi enerji yok edilemez yoktan var edilemez sadece form değiştirir. yada farklı formlarda bulunur.
Yaşam yada hayatın veya tüm kainat işin geçerli olan evrenin var oluş kaynağının temelide enerjidir...
İlgini çekebilir diye düşünüyorum
Para Psikoloji bilimi Yani madde üzerinde fiziksel olmayan hakimiyet ve kontrol bilimi ile ilgilenen ve sadece bunu araştıran bilim insanları mevcut. Para Psikoloji nin bir dalıda TeleKinezi.
teşekkür ederim.. özellikle amerikan kişisel gelişim kitaplarının bir çoğunda bu tür bir olgudan söz eder hatta bazı amerikan guruları evrendeki çekim yasasını insanın düşünce gücüne endeksler sözde bilimsel birtakım palavralar uydurup bilinçaltı kontrol mekanizmasının bilinçten geçtiğini bilinçe odaklanan pozitif veya negatif düşüncenin insanların hayatta karşılarına pozitif veya negatif etkenler çıkardığı masalını anlatırlar..
Enerji yoktan var edilemez ve var olan enerji yok edilemez.
Evrenin var oluş kaynağının temelide enerjidir. Yani (ALLAH)
Varoluş kendisini var eder o enerjinin içinde varlığını sürdürür. Yani (ALLAH'ın mutlak İradesinde)
Her enerjinin frekansı vardır, düşünce bir enerjidir ve varlığını var olandan alır.
Evrenin çekim yasası denilen şey insanları boş ümitlerle kardırmaktan başka bir şey değildir yeni inanç sistemi yeni din oluşturma çabalarından başka bir şey değildir.
Bilim Derki ''Görebildiklerimiz Göremediklerimizden kaynaklanır''.
Bilim Dünyasının tamamı ALLAH'a evrensel zeka ismini vermiştir. Evrenin zekası yanii.
Evrenin Bir zekasının olduğunu Bilimsel teorilerle kanıtladıkalrı halde Evrenin Esas yaratıcısı olanı ALLAH' ın kendisini kabullenmezler.
Sonra derlerki: Var olan her şey Bir İradeden var oldu ve bizler o iredenin içindeyiz o iredenin kendisiyiz, ondan kaçamayız.
Bunu peygamber efendimiz Hz Muhammed (a.s) zaten söyledi.
ALLAH var Gayrı yok.
Bir diğer deyişle; İnsanlara ''Görülebilir bir evrenin Görülemeyen büyük bir gücü olduğuna'' inandırmak kolaydır...Ve algıladığına inanmak insan için daha kolaydır.
ALLAH' ın ilk emri ''Oku yaradan ALLAH' ın adıyla oku''
Bir diğer deyişle bilgilen bilgi herşeydir. Bilgi hakikattir.
Arkadaşım soruyu okurmusun konumuz tanrı yada evren değil illaki bizi yaratan bir güç var ben buna inanıyorum çoğu insan inanır inanmaz orasını bilmiyorum ancak söylediğin gibi bu kadar muazzam bir güç ün sahibinin insanlara o kitapları gönderdiğine inanmıyorum bu benim şahsi kanaatim ki zaten çoğu bilim adamı da böyle düşünür nitekim modern bilim kutsal kitaplara göre şekillenmedi fikirlerle düşünceyle araştırmayla ve akılla gelişti benim sorgulamak istediğim şey bir tanrı değil..
Arkadaşım ilk yazdığım soruyla alakalıdır diğer yazdıklarıma gelince, en nihayetinde hepimiz insanız düşüncesi ile içimden geldiği için sadece paylaşmak istemiştim, Lakin sen ''-Arkadaşım soruyu okurmusun'' demeyle noktalamışsın... Gerisini yazmana gerek bile yoktu, boşuna zahmete girmişsin...
Bizim bedenimizi sarmalayan bir aura var. Bu tahmin ettiğimizden daha çok etkileniyor, etkiliyor. Bunun ne kadar mühim bir konu olduğunu ve etkili kullanabilmeyi öğrensek hayatımızı olumlu anlamda yönlendirebiliriz. Sadece bir et ve organlardan ibaret değiliz!
:) kimilerine göre et ve organlar dışında hiçbirşeyiz. bazınlarına göre ise hepimiz yıldız tozuyuz..
Metafiziğe de inanırım bilindik fizik kurallarına da... Sonuçta Kuran gibi pozitif bir rehber var ve bize tüm bunların haberini veriyor, Kurana inanan onda yazan herşeye inanır... Fizik kuralları ile olmayan birşeyden bir varlık oluşturulabilir mi, hayır. Ama Allah bizi olmayandan mükemmel bir şekilde yaratmış ve herhangi bir kaynağa ihtiyaç da duymamış, zaman kavramı da yaratılmış, neden ve sonuçlar da. Ve hepsi yoktan var edilmiş. Zaten Cinlerin varlığını da Kur'an açıklıyor. Eğer Kur'an a inanan birisiysen tek bir ayeti bile inkar edemezsin, Allah'ın ilminin karşısında biz aciz kulların açıklayabildikleri çok çok sınırlıdır bir okyanus düşün, o okyanusun bir damlası kadar. Yani Metafiziği açıklayamıyor olmak tamamen bizimle alakalıdır yani bizim o ilme henüz erişememiş olmamızla alakalı, o ilmin olmadığı anlamına gelmez.
kuranı okudum inanmıyorum.
Kuran'a inanan onda yazan herşeye inanır diyosun işte sorun orda demek ki kuranda mantıksız şeyler yazsada inanıcaksınız doğal olarak ben buna katılmıyorum ve bu cümleni okuduktan sonra geri kalan kısmını okumaya gerek bile duymadım.Kafa yapısı bu olduktan sonra söylenicek fazla birşey yok.Ben herkesin var olan beynini kullanmasından yanayım eğer mantıksız veya yanlış bir düşünce varsa onu sorgulamakta en doğal hakkıdır insanın.
yüce zeus şahidimdir bende onun aşşağıda yazdıklarına katılıyorum..
mantık yokmuş sende byzeus31 ve sorun. Kaç kuruşluk mantık eğitimi aldınız? etiniz ne budunuz ne baldırı çıplaklar.
neden birileri inançlıları eleştirdiğinde saldırgan oluyorlar merak ediyorum..
byzeus Kuranda mantıksız şeyler yazıyor olduğunu söyleyen ben değilim, onu Kur'ana inanmayanlara söyle ;) Ben Kuran a inandığım gibi onun mantıklı olduğunu da biliyorum. Sen hiç merak etme. Sizin zekanız bu ilime erişemiyorsa sorun sizdedir Kuranda değil... At gözlüğü var gözünüzde çünkü, ama yapacak birşey yok, herkese nasip olmaz sonuçta... Ve soran arkadaş Allah seni inandırsın neye inanıp inanmadığın da umrumda değil, yani inancını dilediğin gibi yaşa ...
doğru söylemiş somerset... ancak bir gerçek var ki bu dünya da tek değiliz.. bir çok kez ispatlanmıştır ki anlamadığımız bir çok şey vardır,ve bir çok nedenden bunları kabul edemiyoruz.
bence de evrende yalnız değiliz carl sagan ın bir sözü vardır eğer tüm evrende yaşam sadece dünya'da varsa, bu çok büyük bir yer israfı olurdu. benim asıl merakım keşfetmek insanların düşüncelerine bak birçoğu inanıyor ama uzak duruyor ? neden ? neden işte böyle birşeye inanıyosan aklında takılı kalan tabulardan uzaklaş araştır adına her ne diyosan de sonra kanıtla sadece.. ama hayır işte görüyoruz yorumlarda tipik ön yargılar buna büyük bir engel gibi görünüyor.
insan oğlu daima bilmediklerinden korkmuş çoğu zaman da onu yok etme yoluna gitmiştir. bu sebeple bir çok tarih ve bir çok canlı türü yok olmuştur hatırlatmak isterim. tabi ki merak ediyoruz ama bir o oranda da korkuyoruz. en zeki bizmiyiz bilemem ama bizden daha tehlikelisi gelirse işte o zaman çok büyük tehlike oluşacaktır onun bilincindeyim. evrende tabi ki tek değilizdir ama inşallah diğer canlılar bizim kadar doğa katili olmazlar da yaşanacak yer kalır ...
:)
Metafizik varlık olarak Floydian'a inanıyorum...
Damarlı İblis,korkuyorum hacı!
hayat korkakları affetmez ;)
Floydian ne hacı link atsana bi
tolkien romanındaki balrog a benziyor kanımca daha ayrıntılı anlatmak gerekirse şu gandalf ın asa sı ile cehennemin dibine gönderdiği sonra da üstüne kılıçla uçtuğu iblisimsi yaratık..
İnanmıyorum.
Uzaylı kavramı için bir şey diyemem. Var iseler soyut bir kavram olmayacak zaten. Gelirlerse demleniriz.
uzay rakısı hımmm evet olabilir :)
Bir Müslüman olarak iman ettiğim Kuran-ı Kerimde bahsi geçen cinlere, meleklere tabi ki de inanıyorum. Hatta Peygamber Efendimiz (s.a.v.) için Resul-u Sakaleyn ( insanların ve cinlerin peygamberi ) tabiri kullanılır.
Cinlerle ilgili detaylı bilgi sahibi olmak isteyenlere Salih Memişoğlunu takip etmelerini öneririm.
o nereden biliyor acaba görünmeyen cinlerle mi görüşüyor nereden toplamış bu bilgileri
evet cinlerle irtibat kurabiliyor. bu ilme nasıl ulaştığını ise bilemiyorum.
sende buna inanıyosun ha yani bilimadamları taa mars a uzay aracı gönderiyolar evrende bizden başka varlıklar var mı diye sen görünmeyen şeylerle konuşan adamlara inanıyosun abi hayır ben anlamıyorum hiç mi düşünmüyosunuz siz anlamıyorum böyle insanlara bunların anlattıklarına nasıl inanıyosunuz aklım almıyor doğrusu.
Marsa uzay aracı gönderen bilimadamları Kuran-ı Kerimle örtüşmeyen bir şey tespit edebilmişler midir? Fenni bilimlerin keşifleri kesin bir şekilde Kuran-ı Kerimle örtüşmektedir.
:)) oku oku arkadaşım oku ama hurafe değil gerçekleri oku evrimsel biyoloji nedir oku jefofiz oku dünyanın oluşumunu oku elementleri oku genetik bilimi oku botanik bilimi oku astroloji oku sonra kuranı kerim oku meralini ama anlamadığın arapçasını değil.
astroloji değil astronomi ve jeofizik hızlı yazdım
Oku ( İkra ) emri Kuran-ı Kerimdeki ilk emirdir. Senin tavsiyelerin (!) nazarında değil, ayet-i kerimenin üzerimdeki sorumluluğunun bilincinde bir müslüman olarak azami ölçüde okuyorum.
o halde dünyanın yaşının bilimsel açıdan 7000 yıl olmadığını da biliyosundur ? ben sana oku derken sadece 1 kitap oku demiyorum git istanbul üniversitesi kütüphanesine orada binlerce kitap var aç oku internetten anlatılan çarpıtılmış şeylere inanma madem çok okuyosun..
ya birde seninle tartışmam sana bir fayda sağlamaz senin bana söyleyeceklerinde bana bir fayda sağlamaz ha ekstra sevap için bişeyler söylemek istiyosan buyur istediğini yaz güzel kardeşim ben çok tartıştım benim için artık dönüşü yok cahillik birzamanlar sonsuz mutluluktu artık geri dönüşü yok.
Müslüman bir insanın okumadığı kanaatine nereden vardığını anlayabilmiş değilim. Tekrar ediyorum ben gerektiği kadar okuyorum. Bana akıl verme keyfiyetine de sahip değilsin. Okuduğumun zekatı kadar okusan sen ve senin gibi 40 kişi ihya olurdu. Soru sordun adam gbi cevap verdik inancımızı düşüncemizi. İnanmıyorsan ben ne yapabilirim. Ben inanıyorum ve bu kimseyi bağlamaz. Ben farklı düşünemez miyim?
kesinlikle farklı düşünebilirsin ancak kendi düşüncelerini benimseyip doğru budur böyledir kesindir diyemezsin müslüman bir insan okumaz diye bir kalıp koymadım ortaya o senin kuruntun bilimle çelişmiyor demen bende dini kitaplardan başka birşey okumadığın yada bilimsel gerçeklerin din olgusu altında çarpıtılmış zırvalarına inandığın kanısını uyandırdı öncelikle okuduğun kaynakları bir araştır sen kuranın tanrısına inanıyorsun bütün yaratılmışlığı muazzamlığı ona bağlıyorsun en büyük sorun bu
evet aramızdaki fark bu. İman akıl ile değil kalp iledir. Ben kendi düşüncelerimi doğru budur diye benimsemiyorum. Ben Allah(c.c.)'ın kelamına iman ediyorum ve senin tabirinle masivaullahın yaradılmasını sadece onun '' OL'' demesine bağlıyorum.Sana bunu Kuran-- Kerimdeki bilimsel mucizelerle de anlatmaya çalışırdım ancak; Kör olana renkleri ince ince tarif etmek benim işim değildir.
işte bak budur tamda anlattığım olgu sen düşünceni benimsemeyen herkese basit gözüyle bakar düşünceni eleştirene de tahammmül edemezsin. bilimsel mucize diye birşey yok bilime inansan kalbi beyin fonksiyonlarına sahip bir organ olarak görmezsin hadi bunu soyut bir kavram olarak söyledin diyelim daha açık birçok çelişki var istersen ben sana açıkca anlatabilirim ama sen yine inanmayacaksın çünkü kendi bildiğine koşulsuz iman etmen öğretiliyor inandığın kitapta bu yazıyor aksini düşnmen imkansız
ben senin düşüncelerine tahammül edememezlik yapmadım. ben sana acımaktan başka birşey yapamam. bilimin keşfettiği ne varsa Kuranı tasdik ettiğini söylüyorum. Sadece Rum Suresini teferruatlıca araştırsan anlardın. Şu konuda haklısın, koşulsuz iman ediyorum.Ancak bu zamanında sorgulama yapmadığım tefekkür etmediğim anlamına pekala gelmez. Şu an için geçerli bir durumu anlatıyorum. Kimsenin geleceği belli değildir.
bak güzel kardeşim benim acınacak bir durumda olduğumu düşünmen bile senin bağnaz düşüncenin yansımasıdır.bilimin kuranı tasdik ettiği falan yok sadece afyonun dozunu arttırmak için çarpıtılmış bilimsel gerçekler var bu da ilk söylediğim gibi evrendeki her muazzamlığı kuranın tanrısına bağlamak. zaten bilim adamlarının açıkca söylemi var gerçekleri kutsal kitaba göre yorumlayan biriyle tartışamazsınız. al sana rum suresi link
tahmin edileceği gibi turan dursun sitesi. biraz evvel internet yerine bizleri İtü kütüphanelerine yönlendirenler ateist sayfa linklerini hemen eklemiş. Oradaki inceliğin farkına varamamışsın. Normaldir. Ayetteki 'edna el ard' vurgusu dikkatini çeker belki diye düşünmüştüm. Ama kemalist dogmatizm sanırım sana da bulaşmış.
sensin kardeşim okey
İnanıyorum. Görme frekansımızın altında veya üstünde olabilirler yorumuyla daha çok destekledim inancımı. Koskoca evren sadece biz insanlar için devasa bir boyutta zaten. Sırf biz yaşamayacaksak niye bunca galaksi, gezegen, yaşam alanı olsun ki ? Ama keşke evrenin en azından bir kısmını tanıyabilme şansımız olsa. Mesela öbür gezegenler, galaksiler, karadelikler, süpernova vs. uzaya karşı meraklıyım ve uzaylılara inanıyorum.
hemen hemen inandığın şeye bende inanıyorum fakat dünyamızın içerisinde bir görünmeyen boyut bizimle iletişime geçebilen bir takım varlıklar varmı tabi bunlara uzaylı da diyebiliriz..
Dine de inandığım için var diyorum. Melekler, cinler, şeytan vs. bunlar hep bahsedilen ve bizim göremediğimiz varlıklar diye geçiyor ve ben inanıyorum. Göremesem de bana fiziksel bir zararı, teması veya bir şeyini hissetmiyorum ama niye inanmayayım ? Bu var olmadığı anlamına gelmez. Sadece ruhtur fiziksel bir şey mümkün değildir ve ben buna inanıyorum.
Cinler ve şeytanın var var oldukları Kuran da yazıyor.İnanmamak diye birşey olamaz ki
dünya nüfusu 7 milyar civarında bunların sadece 1,5 milyarı kuranda yazanlara inanıyor tabi içlerinden inanmak zorunda olanları da çıkardığımızda geriye 5.5 mikyar civarında insanın kuranda yazanlara inanmadığını düşünürsek dünyanın % 85 i sana göre olumsuz.. :)
Bilmeden konuşunca zor duruma düşer insan :) İncildede var kardeş,önce araştır sonra cevap ver bence :)
hayır sen sadece kuranda yazanlara dedin yoksa tevrat tora ve zohar da da bunlar yazar güzel kardeşim hakikaten bilmeden konuşunca zor duruma düşer insan..
Kuranda 4 kutsal kitaptan biri değilmi?Hepsini tek tek saymaya gerek duymadan birini söyledim.Sonuçta Hepsi Allah ın sözleri.Sen müslüman nüfusu hesaplayarak komik duruma düştün,kurtarmaya çalışırkende kıvırtır gibi oldun be güzel kardeş :)
Bilgisi olsunda üste çıksın razıyım ama boş şeylerle değil.Ateist olmayı bir halt sanıyorlar.Ateist olsalar neyse,ben inanmıyorum ateist olduklarına,modaya uyup dikkat çekmek gibi birşey işte amaçları.Allah a havale ediyorum ne diyim
kuran da yazıyor ancak kitaba göre zorunlu inanma var. kitap olmasaydı inanmazdım. ama kuranı gerçek biliyoruz inanmak zorunda kalıyoruz. cin peri melek ruh evet fantasitik gibi ama ön yargılı da olmamak gerekiyor. gözlerimiz kulaklarımız sınırlı görüyor ve duyor. örneğin kumandanın ışığını basınca göremeyiz ama bir kameranın önünde yapın görülüyor.
peki şöyle düşünmek gerekir gözle görünemeyen birşeyin olduğu hissine kapılınca o an için seni birşeyin izlediğini düşününce bu insana hafif bir paranoya ve korku hissiyatı yaratıyor ama bunu beyinde birkaç alıştırmayla pozitife çevirip kendini çok iyi hissedebilmek mümkün..
aslında genel olarak başka boyutlarında var olduğu kanıtlanmış bu yüzden metafizik var, ama o boyutlara asla ulaşamayız şu anki teklonojiyle ve o boyutlarda bizi neyin beklediğini bilemeyiz veya benim düşünceme göre ruhani varlıkların olduğu bence uydurulmamış bişey çünkü nerdeyse her toplumda bu var olarak kabul ediliyor bunların aslı aynı ve sadece değiştirilmiş bana göre eski zamanlarda bunu kanıtlayacak bişey olmuş veya insan oğlunun başlangıcından beri bu böyle biliniyor çünkü öyle vs.
Cinlere inanıyorum kuranda geçtiği için.Gerisi cıks
yukarıda bir guru arkadaş da unicornlara inanıyor sanırım o da mitoloji de geçtiği için inanıyor olabilir :))
sonuçta tanrı da metafiziksel bir durum olarak kabul edilebilir.. inanmak lazım. inanıyorum.
metafizik boyutundaki tüm varlıklara inanıyorum. cin,hüddam,ifrit,demon. belirli karşılıklarla yardım aldığım da olmuştu. fakat hala kurtulamadım o yüzden siz siz olun uzak duurun
:) bu saydıklarının hepsi aynı şey olamaz mı hepsini tek tek görüp konuştunmu acaba merak ettim.
peki neler yaptınız konuştunuz mu nasıl bişey neye benziyor ?
tam olarak kendini göstermesi mümkün değil öte alem olduğundan. ses yollarıyla fısıltılar gibi hissettim. karanlık odada,duvardan diğer duvara geçen siğiller vardı. enerjim yoktu tabi anlaşma olmadı yardım etti ama karşılığında isteklerini bulmak zorundaydım ve bunlar korkunç iğrenç şeylerdi. yardım istediğim konu da tabi başıma yıkıldı bir süre sonra
psikolojik tedavi gördün mü peki bununla ilgili
görmedim ama inanıyorum . Rabbim karşılaştırmasın aklımı kaçırabilirim çünkü
:) sence biraz çelişkili bir cevap değilmi yani karşılaşacağın şeyin korkunç olduğunu neden düşünüyorsun belki sevimli birşeydir :)
profil foton bunun tersini ifade ediyor bence :D
hıımm ok şimdi oldu başka varlıklardan korkuyorum söylemi ilk anlamda farklı bir bakış açışısı çağrışımı yaratmıştı bende :)
hadi buyur bakalım :)
uzaylılar ı bilemem fakak cinler eğer yok diyorsanda müslümansan dininden çok eksik kalmışsın derim dinini öğren yaşamaya çalış zaten öyle bir merakında kalmaz bilmiyormusun cinlerde bizim gibi evlenip çoğalabiliyorlar iyileri var kötüleri var vs.
+1
benim bir dinim yok :) yapılan diğer yorumları okumamışsın ona güldüm.
Kendi dinimi araştırdım düşündüm ve sorguladım mantığıma ters geldiği için inanmadım. Düşünceme bilimsel kaynaklar bana daha inandırıcı geliyor ayrıca düşündüğünde doğduğun bölge ailenin senin dinini belirlemede büyük etken olması dünyada 24 ü büyük binlerce dini inanışın olması ve benim bu inanış biçimlerinden birini kabul etmek zorunda kalmam bana oldukça saçma ve anlamsız geliyor. okuduğum kitapların çoğu bilim kültür ve kişisel gelişim kitapları ama kutsal kitapları da okudum kuran incil
Düşündüğümde mantıklı geliyor ama hindu dinlerindeki karma yasasından biraz daha farklı bir bakış açım var reenkarnasoyna..
:)) hayır dünya nüfusu giderek artıyor biraz daha ayrıntılı araştırma yapmalısın. aynı zamanda ben reenkarne oluşumuna farklı bir gözle baktığımı söyledim ruhun bir bedenden başka bir insan bedenine geçme gibi bir varsayımda bulunmadım ve o şekilde de düşünmüyorum ancak dünya nüfusunun azaldığı bilgisini nereden öğrendin bilemiyorum ama kesinlikle yanlış olduğunu söyleyebilirim kapsamlı bir araştırma yap bunun için :)
öncelikle kuranı türkçe okudum açıkcası ilk anlamda doğruluğunu düşünmeden inandım ki zaten kuran da bunu ister şüphe etmeden yazan herşeye iman etmek gerekir.. ancak zamanla fikirlerim değişti kuranda yazanların evreni yaratan bir güç tarafından gönderilebileceğine mantığım ermedi birçok kanıtlanmış çelişki var bunlar bile inanmamam için açık bir neden öte yandan dine dayalı kurallar ve açıklamalar bana hayal ürünü gibi geliyor.Glşmk açsnn bence insan deneyimleyerek ve tecrübe kazanarak gelişir
mantığının asıl ona ermesi gerekmiyormu diğer türlü hangi mucize bunu ypabilir sonlu olan hiçbirşy insanı tatmin etmez sonsuz bir güce ihtiyac duyar bir dünyada insan nasıl seven koruyan destekçi bir insana ihtiyac duyarsa ondanda güçlü bir yaratıcıya ihtiyac duyar.hayvalnlarda gördgmüz bu muhtesemlik ancak Allah ın vergisi olarak açıklanırsa akli ve mantıki bir acıklama olur yoksa hepsi safsata kalır hangi güç bukadar muhtesemliği bir arada asırlarca gerçeklestirebilir ki.hiçbirinin aklı yok ki
bunu allah ın yaptığını nereden biliyorsunuz? neden bütün dinlerde tabiatın ekolojinin astronominin görünen unsurları yaratıcıya bağlanmış? buna kesinlikle allah olarak nasıl inanabiliriz ? Ben bir ateist değilim bir yaratıcının varlığına inanıyorum ama dünya dinlerinde bahsedilen kurallar koyan mükafat veya ceza veren bir yaratıcının bütün bu evreninin sistemini şekillendireni kuranın tanrısının tasarladığını düşünmüyorum buna mantığım ve aklım el vermiyor..
Belki dünyaya bir amaç için gönderilmiş olabilirsin? Kurana iman eden biri olarak emirlerine itaat ederek yapabilirsin ve dünyada amacın kuranın tanrısına itaat edip onun mükafatını beklemek veya onu görmek olabilir.Ama bu kitap bütün insanlığa gelmiş olamaz öyle olsa güneşin batmadığı yerlerde nasıl namaz kılınıp ve oruç tutulacaktı hiç düşünüyormusun senin inandığın tanrı bunu belli bir yarım adaya gönderdiyse bu kitabı bütün evreni yaratan güç gönderdi diyebilmen sence de çelişkili değil mi ?
:) ama benim bahsettiğim konularla sizin yazdıklarınızın hiçbir alakası yok ve ben cevaplarınızı anlamıyorum siz kendinizle çelişiyorsunuz.. mucizevi bir varlığa beyninizin yetmediği şeylere inanmak yerine kafanıza takılan soruları biraz farklı kaynaklardan araştırın elbette herşeyin cevabını bilmiyorum ancak günümüzde bilim 1500 yıl önce yazılan bir kitabın açıklayamadığı birçok soruya cevap bulmuş durumda ama araştırmak yerine inanıyorsunuz çünkü korkuyorsunuz siz ona inanç dersiniz biz korku.
3 harflıler tabıkı var buna ınanmayan olmamalı ama dıgerlerının kanıtı varsa eger olabılır.
cinlerin kanıtı varmı sence :)
sen nasıl görüyorsun senin özelliğin ne olabilir diye mi düşünmeliyim yada sen söylicekmisin ?
peki psikolojik birşey olamaz mı halüsilasyon gibi birşey ?
inanmıyorum. beynimizin bize oynadığı bir tür oyun bence.
metafizik varlık ne amk metafiziksel olmasın o.. sorunun cevabına gelince insanlık tarihi boyu bu tür mitler efsaneler söylentiler boşuna çıkmış olamaz illaki bi yerde bi olay durum neticesi başladı tüm bu muhabbetler.. bunca gezegen galaksi sence boşuna öyle süs diye duruyo olabilirmi düşük bi ihtimal dimi.. dünyadada medyum olduğunu cinlerle konuştuğunu söyleyen belki 1 milyon adam var bu 1 milyon adamdan en azından bi kaçı doğruyu söylüyo olamazmı düşük bi ihtimalmi bu sence ?
Metafizik, felsefenin bir dalıdır. İlk felsefeciler tarafından, "fizik bilimlerinin ötesinde kalan" anlamına gelen "metafizik" sözcüğü ile felsefeye kazandırılmıştır.[kaynak belirtilmeli]
İncelemeleri varlık, varoluş, evrensel, özellik, ilişki, sebep, uzay, zaman, tanrı, olay gibi kavramlar üzerinedir.
bir akıl hastanesine git boş vaktin olursa orada peygamber olduğunu isa olduğunu mehdi olduğunu uzaylı gördüğünü söyleyen yüzlerce insan var en azından birkaçı doğru söylüyor olamaz mı ?
tamam da verdiğin örnekle benim verdiğim örnek çok farklı o akli dengesi bozuk insanlarda illaki etraftan çevreden edindikleri bilgiler doğrultusunda bu tür sanrılara sahipler... peki bu muhabbetlerin çıkış noktası nedir sence ve bizzat şahit olduğum ruh çağıra deneyimleri var 4 5 tane buna ne diceksin peki hadi o adamlar bunu parda uğruna menfaat uğruna yapıyo milyonlarcası.. emin ol adları her ne olursa olsun cinde olsa peride olsa nicde olsa başka bişide olsa o tür varlıklar var
bende lisedeyken o tür bir hadise yaşadım bardak kapalıyor bişeyler söyleniyor hatta elimi üstüne koyduğumda bizzat hareket ettiğini hissettim yanımızda bir kız arkadaşımız gördüm diyip kendini yerlere attı dakikalarca kendine gelemedi.. fakat şimdi insan bedenindeki enerjiyi kontrol edebildiğinde küçük bir ampulü yakabiliyosun kağıt gibi cisimleri hareket ettirebiliyosun bunlar da açıkca gerçek.. Bilimsel araştır biraz bu konuyu..
Perilere çizgifilmlerde, uzaylılara aksiyon filmlerinde, şeytanlara dünyada, cinlere de her şartta inanıyorum.
neden inanıyorsun ?
Sen neden inanmıyorsun?
ben inanmadığımı ifade etmedim ki :) sadece bana inandırıcı gelmiyor bunun nedeni ise çok açık :)
Gözle görülmeyene gönül katlanır demiş atalarımız demi:)
karanlıktan korkan bir çocuğu kolaylıkla affedebiliriz ama hayattaki gerçek trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır da demiş düşünürler :)
inanırım cinler mesela Kuranda da geçer varlıkları ayrıca
evet :)
Bazen diyorum ki; ne olacak söyle gitsin .
Sonra diyorum ki; Söyleyince ne olacak ? Sus ! Bitsin..
uzaktan bir cisim yaklaşıyor :D bence vardır ya :))
Uzaylılar periler varmı bilmiyorum ama üç harflilerin olduğu zaten Kuran'da yazan birşey. İnkar edilemez..
İnanıyorum.Yaşamayan bilmez.Psikolojik olduğunu söyleyip inanmayan insanlar hiç de anlayamaz.
neyi anlayamaz tam olarak neden inandığını yazarmısın merak ettim.
ALLAH!ın kuranda söz ettiği herşeye inanırım...
perilermiş,uzaylılarmış onlar pasa piso.
[4/3] NİSA 3. Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size hel�l olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.
bende onu ima etmek istedim aslında :)
gece gece bi açtm ilk sorubu ! sen nasılki bir boyutta yasıosun alem 7 kat yapıdan olusur .. birsürü boyut ve buboyutların yaratılmışları var!
kanıtla o zaman :)
evrimi araştır hepsinin açıklaması yazıyor :)
okudum ben yeterince de araştırdığımı düşünüyorum ama kurana göre ben bir kafirim ''KALBİM'' mühürlenmiş ve ölünce sonsuza kadar milyarlarca trilyonlarca sene zaman hükmü olmadan bunun için yanacağım ancak bu dünyada beynim hala çalışıyor onun için düşünebiliyorum ve araştırmaya bilimsel kaynaklardan devam ediyorum bence sende bir göz at pişman olmazsın..
:) bilim o kitapta yazanları doğrulamıyor bunu da biliyorsundur umarım..
:)) bir iki tanesinin ismini yazarmısın ayrıca sen müslümansın sanırım sana göre onların defnediliş biçimi de aykırı değilmi cenaze namazı kılmıyolar başları kıbleye doğru gömülmüyolar nihayetinde?
hiç bir ilahi din digerini reddetmez, uygulanış şeklini küçümsemez..
Bu cevabın üzerine bişey yazma gereği görmüyorum. iyi geceler size :)
Uzaylı diye birşey yoktur , kimse bana ıspatlayamaz ama cin , şeytan vs vardır.
sen ıspatlayabilirmisin ?
istiyosan benimkilerden bir iki gondereyim inandirsinlar seni :))
gönder ama boş gelmesinler :)
Doğaüstü ve Ezoterik-Okült konulardaki tüm meraklarınızı gidermek için bize ulaşabilirsiniz. Yardım edebiliriz :)
ig klausmolestus
cinler tabiki var.. bizim aklımız beelli bir yerde perdeli...bu perde kalkarsa görebiliriz onları tabi ALLAH isterse
peki dünyada inanan sayısı bakımında 24 farklı büyük din ve binlerce farklı inanç gurubundaki insanlar için de böylemidir sence ?
kim neye inanırsa inansın tek gerçek ALLAHIN OLDUGU dur.. inanmayanlar olsa bile bu durum değizmez..ilim Allah nezdinde gizlidir.. kime verecegini kimse bilemez.. biz su an belli bi boyutun dışına çıkamıyoruz..yani ruhlar alemi, bedensiz varlıklar gibi şeyleri göremiyoruz.. bu ilimle ilgili bişey.. başta sevgili peygamber efendimiz (sav) şeytanla konuşma bile yapmıştır.. miraç ta buna bi örnek..ve başka alimlerde benzer deneyimler yaşamıştır.. kalp gözü böyle bişeydir
allah ilmini arttırsın mübarek
siz..
KURANDA VAR.. DOĞAL OLARAK İNANIYORUM.
ben inanmıyorum. Ruh bile tartışmalı...
Metafizik mi, ay ben öyle şeylere çok inanırım.
İnanıyorum. Görsen sen de inanırdın.
nasıl birşey merak ettim tam olarak gördüğün
konuşmayı denedin mi :)
ona nezaketi öğret o zaman :)
bişi olmaz canının sıkılmaz en azından..
Görmedim ama Rabbım var diyorsa vardır.
inancım gereği inanıyorum
kim inanmıyomus bana? isim verin lan (bu yazıyı yorum olarak yapıstırmazsan ruhunu ısırırım).asfasdfasd ciddiyim.
hocam 2 gündür güncelliyorsun, yeter
soru güncellemek yasak mı?
evet inanıyorum olduklarındanda şüphem yok
1000 lerce alem var , 3 harfliler vs. metafizik alem sayılır vardırlar yani , görmek şart değil...
:) peki böyle birşey neden var sence ? yani 1000 lerce alemin varlığını bildiğini kabullenip onlarla iletişime geçmiyor olmak biraz ironik değil mi ? Mesela bu alem dedikleri olay nedir evrenin neresinde dir bize yakınmıdır bizim gibi olabilir le mi ? buna inanan insanların bu tip ve benzeri sorgulamalar karşısında neden pasif kaldıklarını anlamış değilim korku mu buna engel oluyor iyi ama neden korkuyosunuz ne için korkuyosunuz ki görünmeyen birşey size her an her dakika bir zarar verebilir
Belki iletişime geçiyoruzdur. Bize temas edemiyor olabilirler ama zihinsel olarak bazı durumlarda kontrol ediliyor veya yönlendiriliyoruzdur. İyi yönde, kötü yönde neyse. Veya onlar bizle iletişime geçiyordur. Alemler (bilmesem de) boyut olabilir. Hani bizim yaşadığımız boyutta değil de onların yaşadığı boyutta ve evrende bir yerlerde bizi görebilecekleri bir yerde. Son soruya da bence beynimizin sınırı olabilir. Bir yere kadar düşünme, fikir üretme sınırından sonra tıkanıyoruz düşüncem bu.
iletişim , artık neyle geçcekseniz , biz olduklarına inanırız , göz her şeyi görmez , göremekle bu işler çözülmez..
tamamen saçma ve hayalperest bir bakış açısı bence :) böyle bir gücün olduğunu varsayalım dünyadaki tek amaç bu güce erişmek ve kontrol altına almak olurdu görünmeyen bir varlığa zihin yolu ile veya artık dönüşebiliyolar ise madde halinde birşeyler yaptırdığınızı düşünün dünyada en etkili gücü kazanmış olurdunuz en basitinden mars a keşif aracı göndermemiz gerekmekzdi savaşlarda insanların ölmeleri engellenebilirdi ve daha birçok şey biraz daha detaylı ve gerçekçi düşünmenizi öneririm..
dünya geri dönün o güç zaten ruhta var , ama o ruh bu dünyada etkisiz, bedennden ayrıldımı her türlü metafizik , ne kdar fizik kuralını geçersiz kılar , ondan fazla takılıp kalmayın , bedenin gücü bir yere kadar :D
bunlar kendi hayal alemin bence sezgilerini yazıyorsun :) öyle değilse kim öğretti veya nerden öğrendin kaynak yazarsan sevinirim.
kaynak mı kıranı kerim ve hadisi şerifler , ilmi konuda danıştığımız hocalarımız , ablalarımız , binlerce yıllık süre gelen bilgiler bunlar , inanmamak ve ya inanmak sizin sorunuz beyefendi sizi zorlamam , ama biraz araştırın bulursunuz bunları..
:) merak etme kuranı kerimi okudum araştırdım.. İlmi konularda danıştığın o hocalarının sohbetleri sayesinde sorguladım düşündüm o bakış açısını modern bilim ve mantık la karşılaştırdım.. Nihayetinde hala okuyorum ama sadece tek bir kitabı değil birçok kitabı. Sonuç olarak hiçbir dini inancım yok ve gayet mutluyum..
bilmem artık , inançsız yaşamak adama zarar verir mi , vermez mi ... hayat sizin yaşayın dilediğiniz gibi , bir gün hesap sorulur mu , inanmanıza kalmış artık
İnanç sız yaşamıyorum inandığım birşeyler var ve merak etmeyim birgün hesap sorulursa benimde söyleyecek birşeylerim olur :)
Neyse laf anlatma değil amacım , bilmiyorum nasıl yaaşrsanız yaşayın , doğru bir tanedir sonuçta , iyi günler...
Evet doğru 1 tanedir ve kesinlikle doğru olan sizin inancınızdır.. :) iyi günler.
sizin gözlerinizle görülmeyen* varlıklar
Evet olabilitesi var.
hayır,inanmıyorum.
ya ben bu kedi nin tipine hasta oluyorum :D
evet inanıyorum
kısmen
inanırım vee çok korkarım cinlerden özellikle :(
Evet "Paranormal" varlıklara inanırım.
ben inanıorm kuran da bile var çünkü;)
dünya nüfusu 7 milyar civarında bunların sadece 1,5 milyarı kuranda yazanlara inanıyor.
evet şimdi oldu açıkcası bütün dünyaya sormak isterdim :)
İnanmak zorunda mıyım.
tabi ki değilsin :)
cinller ve melekler var kesin..
gördün mü ?
müslüman değilim sorun orada işte :)
evet inandırıcı geliyor
var ya da yok. ne değişir?
dinimiz gereği inanırız
hera mı emrediyor bunu :)
Evet inanıyorum.
Cinler ve perilere inanıyorum uzaylılara hayır
İnsanoğlunun gözle göremediği varlıklar.
hem inanıyor hem de biliyorum
inanmak laf mı? Biliyorum...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar