+1 yılNedendir bilemiyorum ama Antalya'da yaşamaya başladığımdan beri nerede terbiyesiz, ahlaksız, görgüsüz, saygısız varsa hemen hepsi Konya'dan gelme.. Bunu başta tesadüf olarak görürken artık orada ahlaki bir çöküs olduğuna eminim.. Bundan en çok etkilenen yer daha yakın olduğundan Alanya.. sonra da Antalya.. İncelenmesi ve eğitimin yoğun şekilde verilmesi gereken bir yer.. Bu arada tüm Konya'lılar kötüdür diye bir şey asla söylenemez..
Not: Bir Ankara'lı olarak, oranın da kenar mahallelerinde bu terbiyesiz rezillerden bolca bulabilirsiniz. Ancak orada başka çevre illerden de kopup gelmiş bu aslanlar..114 Yorumla- +1 yıl
dunyanin en adi pislik insanlari konyadadir gorgusuz yuzsuz kallestirler gittikleri her sehirde nefret edilirler
- +1 yıl
Ulan size denecek kelimeler daha türememiş, bakın bende Konyalıyım ve gurur duyuyorum bundan. diyosunuzki tüm görgüsüzlük konyada Allah aşkına antalyada Türk var mı adam gibi Allah aşkına kürt dolu Suriyeli Afgan dolu gidinbi kepeze varsaga siz antalyanin en zengimisinizde hiç kürt görmedinizmi konyada misafirpervelik en ilk sıradadır hiç konyada yaşamamışsınız sanırım gitmemişsinizdirde... neyse
Antalyanin trafiğine bakın yollara özelk le bide konyaya dağlar kadar fark var konya kültürlü memleket bilmem kaç tane Osmanlı yöneticisi konyada bulundu yönetti siz ise ismini karartiyosunuz. Ne demişler gez dünyayı gör konyayı siz devam edin zaten bu şekilde cahillikle yaşamaya... m - +1 yıl
@Zalımdünyam bu kanıya nereden vardın
En İyi Cevaplar
+1 yılMevlananin en buyuk hatasi konyaya gelmesidir. Hatta yaratan bu imtihandan dolayi sabir gostermesinden, mevlana'ya bu payeyi vermistir.
Turkiye'nin hemen her yerini dolastim. adiyaman (menzil), erzurum, trabzon, urfa... Bu insanlar da muhafazakardir ama hicbirinin eylemleri ile soylemleri konyalilar kadar farkli degildir.112 Yorumla
Soran arkadaşım madem bunu soruyorsun neden Konyayı Konyalıyı savunmaya geçiyorsun direk? Ben de Konyalıyım ama Ereğlide büyüdüm 4 sene de orda okudum. Sen erkek olduğun için ne kadar yobaz olduklarını görmemişsin. Kısacık saçlarım vardı bol giyinirdim ona rağmen bir ton laf atarlardı bana. 3 ay boyunca adıma Elkart çıkarmak için Büyükşehir Belediyesini aradım kime sorsam yanlış söyledi. Çalışmak için işe girdim tüm o "dindar" patronlarım yazıldı bir tanesini bıçaklayacaktım nerdeyse. Konya şehir olarak güzeldir ama şunu bil "KONYADA İNSAN YOK!"
151 Yorumla- +1 yıl
ben gordum konyali gorunce direk baltayla kafasini kesesim geliyor yobaz melek kalir tam dingiller yontulmamis
- Aile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı.
+1 yılmemleketine göre insan ayrımı yapan insanlar ayrı bir salaklar zaten. faşistliğin dallarından biri. ama, ben konyayı bir şehir olarak sevemedim. havası felan çarptı beni, pancar gibi gezdim mevlana müzesinde :(
23 Yorumla- +1 yıl
bugun neden devrik kuruyorsam cümleler :((((
- +1 yıl
Sen Arka Yüzünü Görmemişim Adamlarının On Kuruşa Babasını Satarlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
kardeş konyadan nefret ediyorum sebeplerim var . ıspartayı kazanmıştım ama ilçesi olduğu için konya aktarmalı gitmek zorunda kaldım . dolmuştan tarif ettiler yanlış yerde indirmişler tekrar geldiğim yere dönmek zorunda kaldım bir sürü vaktimden oldum.otogar rezaletlerim 2 sene sürdü . her seferinde bu sefer uyanık olucam dedim yine kandırıldım bi de kayseriliyim yani .asıl onların gözü açık onlar uyanık. şimdide kardeşimin görev yeri konya.kalmaya gittim 8 de 9 da markete çıksan arabalar yakınından yakınından içinden sarkıp rahatsızlık veriyorlar hemde gençler değil orta yaş erkek grubundan bahsediyorum .hiç yardımcı değiller insana özellikle yabancıysan .
56 Yorumla- +1 yıl
ya demek ki insanlar yanılabiliyor ? ben büyük bi trafik kazası geçirdim. 3 tane arkadaşım vefat etti. beni konyada kendi akranlarım arasında herkes tanır. o olayı duyan herkes bilir. sağolsunlar evlatları gibi sahiplendiler beni. yolda önüme geçip nasıl oldun kuzum diyen teyzeler amcalar var. bu insanlara yobaz diyosunuz işte :D
- +1 yıl
12 yaşındayken Konya’dan Ankara’ya gezmeye gittiğimizde kuğulu parkta adamın biri popoma vurarak beni taciz etti inanılmaz korkmuştum. Bak dikkatini çekerim konya demedim Ankara’da dedim Ankara . Demekki neymiş konuşmadan önce düşüneceksin. Neymiş 3 kere yanlış yere gitmiş aklın yok mu kardeşim navigasyonda mı yok. Eleştirmene bakılırsa eksik bazı şeyler 🤯kimse yöresine göre eleştirilmez bunu bi öğrenin artık görgüsüzmüş yobazmış vs vs ben iki ün bitirmiş işinde çok başarılı bir kadınım çokta rahat yaşıyorum gecenin köründe gezmeye gider gelirim niye bizim başımıza bir şey gelmedi acaba düşündürücü 🫣
+1 yılşimdi genelinde konyalılar çok değişik insanlar
1.genelde görgüsüz olurlar
2.oldukça sapık bir memlekettir altı k.hane üstü minare dediğimiz cinsten
3.tepside dansöz oynatma gibi salak salak adetleri vardır
4.normal giyinene bile eşek gibi bakarlar1510 Yorumla- +1 yıl
1. her hangi bi görgüsüzlükleri yok
2. evet mesela orda laf atma olayları falan çok sık yaşanır. ama o durum , erkeğin olduğu her yerde vardır. ayırca öyle yerler var kabul etmek lazım =)
3. 15 sene konyada yaşadım , bunu ilk defa senden duydum ;)
4. onlar eskidenmiş arkadaşım şimdi çok farklı ;) - +1 yıl
sen yok diyorsun ben var diyorum o zaman sormasaydın niye ön yargılılar diye sebepleri bunlar onlar senin yorumların benim dediklerim var olan gerçekler
- +1 yıl
senin gerçeklerin tam olarak neye dayanıyor arkadaşım ? ben 15 sene yaşadım diyorum konyada. senin gibi sağdan soldan yersiz saçma şeyler duyup sallamadım millete. sen sormasaydın diyosun , sen de cevap vermeseydin zorla mı verdirdim ? sen söyledin ben de cevabımı verdim ne var yani bunda ?
- +1 yıl
ben doğma büyüme konyalıyım oldu mu
- +1 yıl
23
- +1 yıl
kardeşimle ortak hesabımız şekerim bu genelde o kullanıyor ben ara sıra takılıyorum ben konyadan uzaklaştım da sende 23 yaşındasın ama 11 gibi duruyosun hadi bir anlaşma yapalım ben konyadan uzaklaşiyim yine sende biraz büyü sana da iyi geceler
- +1 yıl
evet konyalı olarak obejktif bir şekilde cevaplıyım
1. her yerde görgüsüz insanlar görmek normal
2. evet sapık insanı çoktur doğru bişey diyemem ama konyaya cahil sapık diyen izmirlilerin antalyalılarında sapıklarını gördüm
3. öyle bi adet yok uydurma
4. bu çok doğru bişey diyemem
ve bir şey daha ekliyim akpye oy vermek cahillik olmuyor konya halkının %70 i saadet partisinin başında necmettin erbakan varken saadete oy veriyordu insanlar siyasi görüşe çok önem verdiği için akpye oy veriyorlar yoksa hiçbiri akpyi sevmiyor cahil dediğiniz insanlar çoğu memleketten daha akıllı daha kurnaz :d
+1 yılBende konyaliyim ve gurur duyuyuyorum. Insanin davranislarini sehirlere gore ayirmak Cok yanlis. Aa sen konyalimisn bu kesin yobazdir dar görusludur dindardir demek ne kadar sacma. bir de bellemisler en cok icki konyada icilir gizli icerler baska sehirlerde icki icilmiyor sanki bu tüm konyalilari yobaz yapmaz adamina göre muamele yapin sehrine göre degil. Laf atma olayina gelince bu sehir ile alakali bir sey degil insanligi ile alakali izmirede gittim gezdim öküz gibi bakanimi ararsin laf atana mi ararsin oho ama size gore İzmir yobaz degildir ;)))
200 YorumlaAllah allah. bende kendimi bildim bileli konyalıyım. severim de burayı. Ancak aşağıda yazılanlar kadar kötü bir millet de değiliz. şunu da fark ettim yazanların sanki kendi memleketi kusursuzmuş gibi davranmaış. hani her şehirde olur bazı garip insanlar ama sanki sadece konyaya özgüymüş gibi anlatmışlar.. zaten çoğu kişi bi ay falan geip gözlemlerini yazmış veya bi-iki konyalı tanıdığına göre cevap vermiş-ha öyleyse bana göre de pakistanlılar çok kötü. ortaokulda bi pakistanlı hocam vardı çok kötü biriydi iğrençti çok sert davranırdı bize.
Konya'yı öyle misafir gözüyle görüp yargılayanlar, Keşke bi konyada yaşasaydınız da adam akıllı 4-5 yıl anlasaydınız ne kadar güzel bir yer160 YorumlaAile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. konyalılar kendisi de yapıyor bu esprileri. ayrıca konyada ne zamandır disco var? daha 2 yıl önce melon açılınca 2 discosu oldu. sözde 6. büyükşehir.
not: konyada 7 yıl yaşadım. severim.28 Yorumla- +1 yıl
evet konyada biz de yapıyoduk , ama biz insanların konyayla dalga geçmesi üzerine yapmaya başladık diyebilirim ;) bi de konyada kaç yıldır rixosun discosu var =) benim söylediğim konya güzel bir şehir , değil. benim söylediğim konyanın insanı öyle söylendiği gibi yobaz değil ;)
- +1 yıl
Chemistzy konyalilar hakkinda tespitini takdir ettim <3 <3 <3 (daha milyon tane daha olur)
Yobaz hemde çok 2013 2016 arası orda yaşadım. Bukadar korkak hain karakterden uzak bir millet görmedim. Allah kimseyi düşürmesin selam verirsin almazlar. Yardım etmezler.
Sapık gibi gelene gidene bakarlar.
Asker sevmezler. Düne kadar hepsi fetöcüydü şimdi hepsi akp li oldu. Darbe günü askeri kışlaların önünde o garaiban askerlere fetöcü p. ç ler diye bağırdılar. Halbuki tabanı konyalılar çıkış yeri burası kendileri94 Yorumla- +1 yıl
Çok dogru full yobazlar bunlar (2014-2017 arasında yaşadım). Şu anlamda kaba, saygısız, sürekli kendi fikrini başkasına dayatan, herşeyi herkesten çok bildiğini düşünecek kadar egolu ve kibirli anlamında. İnsanlık bilmezler iki lafın birinde üste çıkmaya çalışırlar, hadlerini zaten hiç bilmezler. Selam versen almazlar itlik yaparlar, iki kelime muhabbet edemezsin dostluk nedir bilmezler. Kendi kafalarına göre cahilce bir din yaşarlar, din fanatizmi yaparlar ve kendilerini din altında saklıyıp her türlü hayvanlığı yapabileceklerini sanırlar, halbuki gerçek islam dini Allahın kitabındaki güzel ahlak dinidir. Pispis bakıp gelip sizin keyfinizi mutluluğunuzu bozmak için sürekli içgeçirirler terbiye yoksunları. Oraya düşenlere Allah sabır versin, tez zamanda kurtarsın hayat ışığınız yaşama sevinciniz bitirilmeden.
- +1 yıl
@wimind Çok haklısın, 2016 eylülde geldim buraya üniversite için, 3. yılım, herkes sanki burda böyle mükemmel bir hayat varmış gibi konuşuyo, çölden başka yabani insanlardan başka hiçbir şey yok, konyanın merkezine gidemezsiniz zaten, yok ederler sizi, insanların bakışları o kadar fesat ki nazara inanıyorsanız her türlüsü değer burda
- +1 yıl
Bende İstanbul'da Konyalı Bayanlara Tıklıyorum Tiklanmayida Çok Seviyorlar Geriden😂
- +1 yıl
@Marekkutsa terbiyesiz sana küfretmek isterdim ama gel gör ki mevlana torunuyum ama sen gelme sakın buralara döndüre döndüre ….
konya mevlananın memleketı. anadolunun bır sehrı ve bence bırazda manevı havaya sahıp butunbunlar bırlesınce konyalılar dındar olur gıbı bı dusunce var.
13 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. En iyisi döne döne öldü derler, tanıdıklarım da şaşırtmadı.
36 Yorumla- +1 yıl
her memleketin , onu geçtim her semtin , her mahallenin iti , köpeği , uğursuzu , namussuzu vardır. o zaman tüm türkiye yobaz diyelim çıkalım işin içinden ? arkadaşlarına üzüldüm yapılan hoş değil tabi ki. ayrıca o çok yanlış bi kavram , artık konyada dinden kopma da büyük ölçüde. yani dinden değil de dindarlıktan diyelim.
Apaçi Şahin'lerinin en çok bulunduğu ilimizdir.
Gençler, daha sonra bunları satıp, Seat Leon alırlar..25 YorumlaAile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı. Halbuki Konya; Türkiye'de içkinin en çok tüketildiği ilimizdir :)
511 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah adamsın
- +1 yıl
Reis keşke herkes senin gibi düşünse aradan bir kötü lekeliyorlar adımızı
+1 yılBen eregliliyim yillardir konyanin insanindan uzak baska sehirlerde yasadim. her memleketin insanini gordum yurtdisina konyalilarla gittim bir omur boyu o kadar adi o kadar gorgusuz o kadar yobaz insani bir arada gormedim boka bile sempatim var asla konyaliya sempatim olamaz hem kalles hem pislik
50 Yorumla
+1 yılKardesim bunlar ic anadoludan gelenlere ahlakli namuslarini koruyor ve eskilerden okula gitmeyen olan vardi diye bize cahil kelimesini taktilar. Ben kirsehirliyim, almanyada kaliyom sinifinda konyali bir oglan vardi resmen bptpn okul seviyordu cocuk hem sakaci hem dürüst. Ama hic umrumda degil cünkü ks sitesindekiler cogu fasist oldugu icin hasta olduklarini biliyorum. Kendilerini cok ileride zannederler ama insani memlekete göre bicimlemek zaten ne bicim geri kafali olduklarini gösteriyor 😒
10 Yorumlaİstanbulda Bursada Bandırmada bulundum hep konyaya yobaz diyorlar nededini bilmiyorum konyayıda bilmiyorum ama bunu diyorlar :D
01 Yorumla
+1 yılEtli ekmek olsada yesek ya canım çekti hey gonya hey
35 Yorumla- +1 yıl
eyvallah 13 sene konyalı yörüklerle ikamet etmişiz sevmeyelimmi yani :)
- +1 yıl
Yok ama çok tandır ekmeklerini çok yedim her gün ekmek yaparlardı :D
ne zaman oradan geçsem hiç boş geçmezdim hemen çağırırlardı
+1 yılON Kuruşa Adamı Satarlar Atatürk konyayi Başkent Yapacakmis İnsanları Yaramaz deyip Ankara Yapmış Ve Isparta Rus Pazarından da Atmıştır Konyalilari Çingene insanlardir Mevlana Sehriymis Ne Mevlana Si Şeytanlar Şehridir
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılönyargı falan degil. konyada okudum ben. birebir ne denildiyse gördüm. içki içilebilen yer yok. bir iki yer var oralara da absürd insanlar gidiyor.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılben kendi adıma rahattım acıkcası. içki çok aradıgım bir sey degildir. ortamlara girmek de cok ilgimi cekmez. ama su cok igrenc ; olan yerlere de linc girisimi yapılıyormus zaten. önyargı falan degil yani konyanın halkı yobaz. kendi gibi düsünmeyenlere saygıları yok. ilk gittim yolu bilmiyorum. yanlıs yer tarif etmis adam bilerek. ögrencilerden nefret ediyorlar ama oraya para kazandıran da ögrenciler. bir de konyanın erkeklerinden nefret etmistim.
Cevap sahibi+1 yılşöyle ki; konyanın yerli halkının erkekleri evde karılarını kapatıp dısarı bile cıkarmıyorlar dogru dürüst. ama dısarıda metresleri var bircogunun. evdeki cocuk dogrtmalık dısardaki sey etmelik. öyle nefret ettim öyle nefret etttim ki anlatamam.
- +1 yıl
" yapılıyormuş zaten " bak kulaktan dolma bi bilgi bu. ben kız arkadaşlarımla da gidiyorum o tarz mekanlara daha hiç öyle bir şey yaşanmadı. laf atıyor olabilirler ben erkek olduğum için bana atmıyolar o konuda savunma yapmayacam ;) ama son cevabın da yanlış bence. neyse boş verelim yobazlarsa da değillerse de birbirimizin düşüncelerini değiştiremeyiz zaten ;) en güzeli ben sana teşekkür edeyim cevabın için kapansın konu :D teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılpeki
Muhafazakar bir yer gibi düşünüyorum ben ondan demiştir.
01 Yorumla
+1 yılDisco ne ya 80's bi olay değil mi o demekki Konya da 80'lerde kalmış hala :)
03 Yorumla- +1 yıl
İzmir
Maraba benim ismim Cafer boyom 1.10 kilom 25 gözlerimin rengini bilmiyorum Ciguli dinlemeyi seviyorum...
Konylalılar ayrı bir taştır fakat Antalya'da yaşayanlar...00 Yorumlakonyanın insanı yobaz ise görmeden böyle ön yargıda yapıyorsanız acaba sizler nesiniz boş aptalca konuşan bu yorumları yapan asıl yobazdır mevlananın sözlerinide düzgün okuyun
40 YorumlaBı Konyalı olarak söylüyorum yaşadığımız şehri gommeyin kötü insanlarımız her şehirde mevcut
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl81 ilin 79unda yaşarım ama kilis ve konyada yaşamam
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler