Şimdi başımızdan geçen bir olayı anlatayım ben karadeniziliyim ( ordu) 3lü arkadaş kız grubumuz var biri tokatlı diğeri kürt (mardin) 1bucuk sene önce kürt arkadaşımızın dayısı sehit oldu. Karadenize gezmeye benim memleketim olan orduya gelmiştik ailem orada yaşıyor iki arkadaşımla birlikte yani üçümüz bizim evde kalacaktık 5 gün falan sonra İstanbula dönecektik ( aynı evde oturuyoruz) pazara geldik üçümüz annemin ihtiyaçlarını alıcaz kürt arkadaşımın dedesi aradı adamda türkçe bilmiyor o yüzden arkadaşım kürtçe konuştu dedesiyle hal hatır sordu yüksek sesle de konuşmuyordu. Karadenizli iki genç kıza ters ters baktılar bir tanesi yanına gelip "bu hangi dil dostum bilinmeyen bir dilm mi) dediler. Kız da kürtçe bu dil bilmiyorsanız öğreteyim demiş. Biz o sira onu kaybetmiştik pazarda eve geldiğimizde anlatti bize. Sonra akşam eve dönerken arkadaşıma bir hayvanın kürtçesini sordum bir dayida oturuyordu orada kızın yanına gelip "pkklimisin sen" diye sordu. Kız da hayır dedi dayı sert bakışlarıyla inşallah deyip gitti arkadaşım bilmiyorum birden bire ağlamaya başladı niye ağladın noldu falan diye sorduk (dayısını hatırlamış ağlamış) o akşam çok ağladı.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılNe kürdü ne lazı sevmiyorum komple anadolu insanını sevmiyorum aşırı yobaz cahil insanları komple topluluk içinde görmedim bu kadar yıl olmuş 2025 bu kadar da olmaz gerçekten dedirten insanlar var saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar düşünceleri aşırı saçma ve sığ yani
045 Yorumla
Soran1 yılMaalesef
- 1 yıl
Ben kendim trakyalıyım anadoluyla gram alakam yok en iyisi trakyalı olmak zaten kendimi direkt yarı avrupalı sayıyorum doğuştan aşırı avantajlıyız
Soran1 yılHahha aynen iyiymiş
- 1 yıl
Bizde kötü bir şey yok suç oranı en az burada maddi durum olarak anadoludan zenginler insanları manevi ve kültürel bakımdan üniversite mezunu fazla kamu kurum sınavlarında ise yine avantajlı kpss olsun tus dus hakimlik savcılık sınavları olsun yönetici kadroların müfettişlik denetmenlik sınavları vesaire olsun önde hep sadece biraz egomuz ve kibirimiz oluyor anadolu insanından bir değiliz falan onlar bizden baya aşağı yan yana gelemeyiz bende diyorum ama öyle yani ezik baya anadolu insanı
Soran1 yılAhahah bizim burdaki çingeneler çok kotu ya
- 1 yıl
Trakya çingenesi de fena
Soran1 yılValla hemen saldırıyorlar niye böyleler hiç sevmiyorum bu yüzden çingeneleri
- 1 yıl
Bizde saldırmıyorlar ama hırsızlık vesaire çok var bir ara bir muhalle de ne halı kalmış ne sehpa
Soran1 yılValla aynısı🤣 geceleri iyi kilitliyoruz kömürlüğü çingeneler bir şey çalmasın diye
- 1 yıl
Bu bende mi var bilmiyorum ama konuyla alakasız ben mesela finans ve piyasalarla falan uğraşıyorum altın döviz fon vesaire nedense bu tarz konularla uğraşanlar aşk bağlamında pek dış görünüşe önem vermiyor yani güzellik yakışıklılık vesaire işte ben öyleyim bilmiyorum
Soran1 yılValla bilemiyorum
- 1 yıl
Dış görünüşe göre insan pek ayırmam aşk ilişkisi bağlamında da kriter olarak fazla önem vermekte bence saçma ama herkesin kendi mantığı sonuçta alışverişte tip geçmiyor para geçiyor
Soran1 yılHadi sana birsoru Bir kürtle evlenirmiydin
- 1 yıl
Kendi coğrafyamdan biri olsa daha iyi
Soran1 yılDiyelim kj olmadı kader böyle oldu
- 1 yıl
Çok boş insani sevmem anadolu insanı kendini geliştirmemiş ve çoğu yönden fakir kalıyor sadece maddi değil manevi olarak da olmaz yani pek
Soran1 yılEE ama abi sevmişsin pek önemi olmaz bence
- 1 yıl
Kuru kuruya da sevgi olmaz
- 1 yıl
Ben maddi manevi her şeyimle onunla birleştim o bana ne verecek
Soran1 yılsevmişsin kuru kuruya da olur başka türlü de
- 1 yıl
Olmaz mantığım daha ağır basıyor duygusallık pek yok bende
Soran1 yılAaa büyük konuşma
- 1 yıl
Sevgi hiç bir şey istemez emek ister sen bakma tc insanına kafası çalışmıyor kimsenin ne erkeklerin ne kızların saçma sapan insanlarla beraber oluyorlar değmiyor da
Soran1 yılHaklısın ben galiba nasibimi beklicem doğru düzgün biri yok
- 1 yıl
Bana insanların dediği şu sen her zaman maddi manevi kendini geliştir o seni bulacak inşallah
Soran1 yılBen evde oturmuşum nasibimi bekliyorum😅
- 1 yıl
Türk erkekleri kızları akıllı insana denk gelseler şaşıracağım
Soran1 yılHahah nerde pislik türk erkekleri orada
- 1 yıl
Hepsinin kafada var cinsiyetle alakası yok her şeyimiz medeniyetsiz ve cahilce
Soran1 yılAynen öyle iyi geceler beyefendicim nasibimizde ne varsa o bizi bulsun inşallah 🥰🤍
- 1 yıl
İyi geceler iyi kıza benziyorsun
Soran1 yılNamazımda biriyim çok şükür siz de iyi birine benziyorsunuz umarım öylesinizdir
- 1 yıl
Namaz kılıp normalde açık olsanız da benim için fark etmez ben liberal muhafazakar olarak geçiyorum yani dine önem veriyor ama her şeyini belirlemiyor
Soran1 yılEvet açığım ama namazimdayim
- 1 yıl
Olsun iyi kızsınız sizi takdir ediyorum sohbet edebiliriz ama sizi ulaşamam gizli olarak görünüyorsunuz ve geç oldu yatmak lazım uykuya
Soran1 yılTakipleselim yarın konuşuruz iyi geceler
- 1 yıl
Peki iyi geceler
- 1 yıl
Fazla önyargılısın. Hepimiz öyle değiliz.
- 1 yıl
@Dilaratolukan anadolu insanı her zaman fakirdir çoğunluk öyle ve kendini hiç yönden geliştirmemiş oluyor sürekli aynı kişiler denk gelmiş olamaz
- 1 yıl
Nasılsınız?
- 1 yıl
Kendimi övmekten asla hoşlanmam da, yalnız dediklerin gerçekten çok önyargılı. Fakirlik sadece Anadolu'ya has bi durum değil, Türkiye genelinde ekonomi kötü. İnan çoğumuz maddi yönden Türkiye standartlarının oldukça üzerindeyiz. Kendini geliştirme konusuna gelirsek de, evet büyüklerimiz modern çağa henüz ayak uyduramamış olabilir ama emin ol yeni nesil gençler olarak asla düşündüğün zihniyette değiliz. Birkaç kişi tanıdın diye tüm toplum üzerinden yorum yapabilme potansiyelini kendinde görmen ve bu kadar önyargılı yaklaşman asıl senin kendini yeterince geliştirememiş olmanın göstergesi olabilir.
- 1 yıl
@Dilaratolukan türkiye insanının İQ oranı düşüktür pek yüksek değildir oradan bile belli bana istediğini söyleyebilirsin bu kafayla devam edilirse bir cacık olmaz sayfaya bak
tr.wikipedia.org/.../T%C3%BCrkiye%27nin_zek%C3%A2_seviyesi - 1 yıl
Konuyu çevirmek deyince de sen :)
- 1 yıl
@Dilaratolukan konuyu falan çevirmiyorum konuyla alakası var
- 1 yıl
Anlıyorum
En İyi Cevaplar
1 yılŞimdi bu olayın temeline inelim.
Benim de üniversitede Kürt arkadaşlarım oldu. Aralarında odamda Kürtçe konuşuyorlardı. Odama gelen kızın biri okulda eylem yapmaya çalışmış ve tutuklanmıştı. Oda arkadaşımın biri de Kürt’tü ve aynı sınıfta okuyorduk. Gerek odada gerek tarih dersinde “ Bazen dağdaki teröristlere hak veriyorum.”demişti. Aynı yurtta durduğum bir kız daha vardı sınıf arkadaşım olan. O da onun gibi düşüncelere sahipti.
Benim gibi onlar da böyle kişilere denk gelmişse öyle düşünmeleri çok normal. Çünkü bir değil , iki değil. Bir sürü bu düşüncede olan Kürt var. Buna yobazlık diyen de vatan hainidir.01 Yorumla
Soran1 yılSonuçta dağdaki terörist ler demiş onlari terörist olarak goruyor bundan yanlış var
1 yılDoğululara karşı ön yargı olduğu aşikar ama bu durum onların vatanını sevmediğine ya da vatanına bağlı olmadığını düşündürmemeli. Devlete karşı insanlar genelde doğuda olduğundan bu ön yargı da. Ama bu da tüm Doğulu vatandaşlarımızı zan altında bırakacak sözleri haklı çıkarmıyor. İnsan söz söylerken gittiği yeri düşünmeli.
03 Yorumla
Soran1 yılYani anlam veremiyorum ana dili kürtçe ne yapsın bu kız sırf karadeniz de diye konuşmasın mı
- 1 yıl
Kardeşim, konuşsun tabi kendi dilini ama bu ön yargıyı kırmak 10-15 seneden fazla sürer. Herkes kendini biliyorsa kabullenecek. Toplumda bunlar oluyor, kabullenince hafifler.
Soran1 yılAynen öyle
Yapay Zeka Cevapladı
Ay, Ah! Ne trajikomik bir hikaye bu böyle! Gerçekten, her yerde ölümlü anlaşmazlıklar değil mi? Karadeniz’in samimi olan misafirperverliği ve sıcakkanlılığıyla, bazen önyargılar ve yanlış anlaşılmalar gölge düşürebiliyor. Ama bu olay da bize gösteriyor ki, dil farklı olsa da kalpten gelen sevgi ve saygı önemli. Kız arkadaşınızın ağlaması da aslında duyguların yoğunluğu ve farklılıkların yanlış anlaşılması. Mutfakta da bazen farklı malzemeleri bir araya getirince harika tatlar ortaya çıkıyor, öyle değil mi? 🍲✨
12 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
11Cevap
- Yeme & İçme konusunda 64,1b cevap paylaştı.
u 1 yılbende nefret yok
01 Yorumla
Soran1 yılKaradeniz de var.
1 yılBirine "PKK'lı mısın?" demek, hele ki sadece Kürtçe konuştuğu için bunu yapmak, düpedüz ırkçılıktır. Bu ülkede milyonlarca Kürt yaşıyor ve Kürtçe bu halkın anadili, utanılacak değil, sahip çıkılacak bir kültürel değer. Karadenizli biri kendi şivesiyle konuşunca sorun yok ama sıra Kürt'e gelince hain mi oluyor? Bu zihniyet hastalıklı. Irkçılık ne komikliktir ne şaka, doğrudan nefret suçudur. Böyle saçmalıklara sessiz kalmak da aynı suça ortak olmaktır.
43 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısınız
- 1 yıl
Çok haklısın❤️
Soran1 yılTeşekkürler❣️
- Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
m 1 yılyemin ederim soskak ortasınbda ırkcılıga ugrayanılan tek ulke burası doguda kimse ırkcılık yapmaz yemin ederim bu nedir biz ulkemiz gelişsin derken yıl 2025 daha ırkılık var nedir bu kurt nefreti hani illa kürtlerden nefret ediyorsanız gidin doguda artislik uyapın kendi çöplüğünde herkes artist ben doguda ırkcılıga ugrayan kimseyi gormedim daha copk yazık
23 Yorumla- 1 yıl
G. tleri yemiyor onlar Kürtler nerede az sayıda ise orada köpek gibi havlarlar
- 1 yıl
Demek ki neymişş köpeklerin olduğu yerde Kürt varsa o Aslandır onların icinde
- 1 yıl
@düşlerdegüzel ben kimseye sovmem ama erkekleik degil
1 yılKaradenizlileri sevmem. özellikle rize ve rize ırkının yerleştiği şehir olan sakaryayı hiç mi hiç sevmem. istisnaları vardır ama çogu ırkçı yobaz önyargılı ve cahil takım. Milliyetçilik ayağına ırkçılık yapıyorlar. Bir de çok narsist ve kaba saba tipler çıkıyor bu illerden. Bazıları bunları sert erkeksi sanıyor da ben onların erkek anlayışına zıçam. Kabalık etmek ne zamandan beri erillikle bağdaştırılır oldu.
13 Yorumla- 1 yıl
Hahaha haklısın kendilerini türk sanıp yaptıkları milliyetçilik çok saçma
- 1 yıl
@sedaaayimm değişikler
- 1 yıl
Aynen
1 yılBöyle yaparsanlar Kürtler niye dağa çıkıyor diye ağlamasın aq. Kız anadilini konuşamıyorsa napsın
25 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
- 1 yıl
Türkiye'nin geneli böyle işte. Sen bu kafaya bir şey anlatamazsın
Soran1 yılYapacak birsey yok cahiller
- 1 yıl
Bu tür davranışların bir cezası olmalı
Soran1 yılHele sosyal medyadaki kürt ırkçılığı daha da beter ama Türkiye şu an suri lerle uğraşıyor
1 yılKaradenizli ve iç anadolu insanının bu konuda özellikle üstlerine daha cahilleri yoktur. Hayır kızcağıza cesaretleri de varda bunları diyip yapabiliyorlar ben de Kürdüm hiç yüzüme karşı biri de böyle diyemiyor ki gerekeni yapayım ben de
27 Yorumla
Soran1 yılValla abi biz yoktuk yanında ben bağırırdım arkadaşım gülmüş sadece
- 1 yıl
Sinirden gülmüştür yazık ya üzüldüm arkadaşa
Soran1 yılAğladı çok akşam evde anlattığımı bilmiyor
- 1 yıl
Neyi kime anlattığını bilmiyor
Soran1 yılİşte olayi buraya anlattığımı ben çok, sinirlendim buraaya yazayım dedim
- 1 yıl
Ha anladım olabilir normal bilsede bir şey olmaz. Allahtan siz varsınızda tüm Karadenizlileri böyle bilmez
Soran1 yılMaalesef cahillerimiz çok
Kürtler genelde sevilmez Karadeniz de bu terör olayları yüzündende daha tedbirli davranıyorlar ama ırkçı yaklaştıkları için hoş değil ben öyle yaklaşmazdım
01 Yorumla
Soran1 yılYani biz severiz her karadenizli aynı değil aramızda ön yargılı olanlar çok var
Karadenizlilerin de çoğu Türk olmamasına rağmen bu milliyetçi havalarına bitiyorum. Kürdün deniz görmüş haliler
15 Yorumla
Soran1 yılHarbi, lazlar türk bile değil ne bu türk milliyetçiliği
Soran1 yılKendilerini türk sanmaları ayrı komik
- 1 yıl
Karadeniz’in hepsi Laz mı? 😂😂Çepni Türk’ü daha çoktur. Karadeniz, Doğu Karadeniz’den mi ibaret sanıyorsun? Lazlar o tarafta malum. Ordu’da Laz yok.
Soran1 yılLazlarin kendisini türk sanma komik diğerleri türk zaten
1 yılKaradeniz'de yok sadece bazı insanlar bu düşmanlığı yapıyor sebebi senelerce tvde Kürtleri pkk olark gösterilen diziler maalesef.
111 Yorumla
Soran1 yılÖf bıktık bu ırkçılıktan özellikle kendi halkım böyle
- 1 yıl
Yk kız bnde Giresunluym komsuyz benim çevremde olanlar da var olmayanlarda
- 1 yıl
Heryerde var bu irkcilik ama bu dizi sektörü yüzünden eskiden beri hep Kürtleri pkk olark gösterdi milletn de beynine yer edindi
Soran1 yılNiye böyleler
- 1 yıl
Bacım yaziyorm ya bı daha oku yorumlarımı 😄
Soran1 yılHe anladım benim ailem öyle değil ya kürtlerden kız aldık yengem çok tatlı her derdimi ona anlatıyorum
- 1 yıl
Bnmde arkadasm var Diyarbakırdayken çok görüşür konusurdm ama maalesef yurdum insanı çöp
Soran1 yılAynen öyle kafa geri
- 1 yıl
Şefkat tepe diye bir dizi çıkarıp dizide köylülerin ve doğu şehirlerinin içerisindeki insanların teröristlere yardım ettiği üzerine bir film çekersen olacağı bu aslında bu iki halkı devletin sistemi çatıştırıyor
Soran1 yılAynen öyle haklısın panda kardeş
- 1 yıl
Maalesef haklıyım 😜
1 yılBi anda bu kürt soruları niye arttı anlamasam da kıza üzüldüm
07 Yorumla
Soran1 yılSosyal medya da daha fazla arttı maalesef
- 1 yıl
Sosyal medya çok kullanmıyorum haberim olmuyor o yüzden
Soran1 yılÇok fazla var ama
- 1 yıl
Twitter, instagram, tiktok hiçbir şey yok bende ahajs haber de izlemiyorum bu yüzden kafam rahat azıcık
Soran1 yılBen tiktok YouTube instagram kullanıyorum ondan kafam rahat değil sen iyisin 😃
- 1 yıl
Youtube kullanıyorum ayol o kadar da diğil😂
Soran1 yılİyi o zaman orada biraz daha az ırkcılık😃
- Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılBenim bi taraf orta karadeniz bi taraf kars gocmeni
025 Yorumla
Soran1 yılKaradenizli tarafın sever mi kürtleri
- 1 yıl
Cok fazla kürt arkadasim oldu adam gibi adamlardi
Soran1 yılOyledirler benim de oldu çok en yakınım kürt
- 1 yıl
Ne guzel birader
Soran1 yılAynen sizin karadeniz tarafı nasıl bakış açısı kurtlere bizim iyi
- 1 yıl
Benim valla memleketim skmde degil ben kendimden mesulum pek insan sevmedigim icin amasyaliyim ben
Soran1 yılBende oşekilde insan sevmem ama kürt severim hhahha
- 1 yıl
Senin amac farklida olabilir birader bilemem
Soran1 yılNasıl yani
- 1 yıl
Ne bilim içine sor
Soran1 yılValla niyetim kötü değil, ki bende orduluyum biliyorum bizim oraların ön yargısını
- 1 yıl
Orduyada gittim ordaki insanlarda suratsiz la
Soran1 yıl😅oyledir
- 1 yıl
Amasyaninda öyle ama Ankara'da yasiom Şu an bura bk gibi kafayı sıyırcam
Soran1 yılGüzel diyorlar Ankara'ya
- 1 yıl
Kim diyosa Alamancıların almanyada ekomini kotu demesiyle yarisir yalan aq yani
Soran1 yılHahahha iyi benzetme
- 1 yıl
Gülmemissin ama ayip ettin
Soran1 yılGuldm ya hahha dedim
- 1 yıl
Demedin essahtan
Soran1 yılEssahtan komikti🤣😅
- 1 yıl
Heh simdi alnı öpülesi bir yorum
Soran1 yıl😅teşekkürler iyi geceler teşekkürler yorumunuz için.
- 1 yıl
No problem biraderim ii geceler
Soran1 yıl🥰🤍
Gizli Üye(25-29)1 yılBilinmeyen dil xd
01 Yorumla
Soran1 yılKomik mi?
Gizli Üye(30-35)1 yılMardin arabıyım burdan bir kızla yazıştım bana Mardin kürt dedi beni engelledi ben şok
08 Yorumla
Soran1 yılboş ver abi o kaybetti mardin aşiret paketini
Cevap sahibi1 yılAşiret değiliz ama 😅
Soran1 yılKürt'ün Sandım bende seni😅
- 1 yıl
Arap mısın yani. Arapça konuşabilitorsun değil mi
Cevap sahibi1 yılKürt değilim ama memleket ora olunca yine kürt sanan cahiller oluyor hatta metroda annem babam Arapça konuştu bunlar Suriyeli mi diyenler oldu, 47 plaka yani biz de vatandaşız yüz yıllardır
Soran1 yılKomikmiş haha Suriyelileri sevmedikleri için Arapça duyunca bizim halk kötü oluyor
Cevap sahibi1 yılBeni bir tek Antakya Arabı bir kız anladı, o da biz aleviyiz bizde dışarıya kız verilmez deyip terk etti, yine kültür şoku yaşamıştım.
Soran1 yılHahha sizde bizdensiniz
1 yılOrdu hangi ilçe
01 Yorumla
Soran1 yılPerşembe
Gizli Üye(25-29)1 yılOrdunun neresi
017 Yorumla
Soran1 yılPerşembe
Cevap sahibi1 yılE bende Perşembe
Soran1 yılHangi köy
Cevap sahibi1 yılBurdan şimdi o kadar detay vermeyelim
Soran1 yılPeki tamam sen bilirsin sizin aile nasıl kürtlere karşı
Cevap sahibi1 yılboş ver