AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
238Cevap
a ve b takımı maç yapıyorlar diyelim.a oyuncusu atakta kendi takım arkadaşına gol pası atacak.top ayaktan çıktığı an da takım arkadaşı herhangi bir b takımının oyuncusundan ilerdeyse ofsayt olur:))
Bayan arkadaşlarım da hiç fena değilmiş gerçekten.onlar bile anlatabiliyor helal olsun diyorum sana.
ben ofsaytı maçı izlerken görebilen bayanlardanım:))
Karis takim oyuncusunun rakop tkaimin defansinin arkasinda bulunmasidie. Karsi takimin rakip sahasinda olacaktir. Ayrica kalecinin arkasinda duran rakip takim oyuncusu ofsaytta sayilir.
CTRL + C CTRL + V YAPMIŞSIN
Kesinlikle hayir ben kendim yazdim feneebshceliyim kaikoyluyum ben futbolu en az sizin kadar bilirim :)
Rakibin kale cizgisi var ya hani..iste topun bulundugu nokta ve kaleye en yakin olan rakip oyuncusunun hizasini gecip.kaleye yaklastigin an ofsayt olur.yani en son rakip oyuncuyu gecemezsin. Eger gecersen sacmalik olur degilmi. :)) en kotu vikipediada var semali gosterimi anlarsin
Ofsaytı kadınlar anlamaz :)
x takımının oyuncusu y takımının oyuncusundan y takımının kalesine daha yakın olmasıdır ofsayt.
Do you under stand me? :)
bişeyi unutmuşsun,top ayaktan çıktığı anda geçerlidir bu..
Tebrikler :) gözünden kaçmamış. İyi bir futbol izleyicisi var aramızda hem de bir kadın :)
demekki napıyomuşuz önyargılı olmuyormuşuz:))
Özür dilerim :(
tüm bayanlar adına özürünü kabul ediyorum:)
erkekler anlatır ama çoğu kadın anlamaz 10 15 kere anlatman yada çizmen lazım yada 2 renk fasulyelerle anlatıcan anca ondanda anlamayanlar olabilir belki ben bilmiyorum en etkili taktik fasulyeler
Ben futbolu ve ofsaytı bildiğim halde bu yorumları okumaya başlayınca kafam karıştı.
Sen en iyisi TDK büyük sözlüğüne bak sitesinden. en azından sadece doğruyu görürsün...
şimdi sen A takımındasın gol top önünde koşuyorsun kalenin orada da arkadaşın var gol atacak bekliyor eğer sen topu attığın sırada B takımından bir insan kale ile arkadaşın arasında değilse yani arkadaşın kaleye daha yakınsa işte o zaman ofsayt olur kaleci ofsayt durumunda fasulyedir
En az 2 insan olmalı 1 insan kurtarmıyor
Ofsayt; Futbolcunun ayağından top çıktığı anda topa doğru hareketlenen takım arkadaşı rakip takımın oyuncularından ileride ise ofsayt olur
Uf ya sjsjs
Ahaha anlamadın değil mi? :D
Anlamadım :D
Boş ver kuzum anlamasan da olur :D
ofsayti argo olarak kullaniyorum karısik anlarmasi zor olan futbol terimi
deplansman da diyelim sen a takimini tutyosun b takiminin satadina gitmeniz oluyo tribunu bilirsinbzaten
Büyük maçlarda bile onca hakemle ofsaytlar adam gibi saptanamıyor iken mahalle maçlarında zor sanki. :)
mesela sevgilinizle birlikte bi kaçamak yapmak istediniz gideceğiniz yeride belirlediniz ve tam gideceğiniz zaman gideceğiniz yerle sizin aranıza senin baban girdi işte buna ofsay denir :))))
Mesela basketbolda da ofsayt vardır. Adı 3 saniyedir. Ofsaytla pek alakası olmasa da aynı kapıya çıktığı için ve açıklanması zor olduğu için aynı isimle anılır :)
atak halinde olan takımın herhangi bir oyuncusunun ona pas atıldığı anda hem rakip takım oyuncularından hemde toptan rakip kaleye daha yakın olması durumuna ofsayt denir.
valla erkeklerin anlatmasıyla anlamadım çok basit bir şey bütün herkes anlayabilir.biraz futbol maçı izle sende anlarsın canım.onlar o kadar maç izliyorlarki anlamasalar artık ayıp olur.
off-side, çizgi dışı. atak yapan takımın en uçtaki oyuncusuna pas atıldığı an defanstan önde olması durumu. direk o oyuncuya atılması lazım. bazen direk atılmasa da tehlikeli bir posizyon ise verir şerefsizler karşı takımlıysa :D
hmmm :)
Annen ve kendini düşün. Annen mutfağa girerken sen ona anne bana su getir dersen ve annen duymazda sana geri dönüp efendim der tam o anda baban da mutfağa girer falan bilmyiom by
:))))
Alışveriştesin, birkaç kasa var ve önünde de 1 kişi var sıradaki diye sesi duyduğunda (topa vurulma anı) sen önündeki kişiden önce seslenen kasiyere seğirtirsen ofsayta düşersin 😊
İyi bir şey mi sjsjss
Hakem görmez ise iyi birsey 😊
Düşün ki gece evden dışarı çıkmak için izin istiyorsun ve sana izin veriyor. Bu gol. Ama diyor ki 'Kardeşinde seninle gelecek'. İşte bu ofsayt.
aa bak işte anlatmak istediğim tabir buydu :D teşekkürler mavi
Ne demek beybisi.
Ahah güldürdün benii :D
Bilen bizler olarak biz de açıklayamıyoruz skldfsşfs. Yan yana olsak belki çizerek falan anlatırdım ama şdlfss
Hiiiç karışmayın valla. Yeni kurallar geldi zaten, kafanız iyice allak bullak olur. Şu anda erkeklerin bir kısmı dahi bilmiyordur ofsaytı. :D
https://tr.wikipedia.org/wiki/Ofsayt
Buradan bak
ofsayt rakp kale çizgisini geçmicen bide çizgiye yakın sondan ikinci oyuncuyu geçmicen işte bu ne artisleniyonuz
halı saha maçlarında en önde mahalenin yaşlı abisi boş boş durmasın herkes çalışsın imece yapsın diye çıkarılmış bir kural :))
bütün futbolcular geride bir futbolcu da rakip kalecinin yanına yakın oldugunu düşün
top o kaleciye yakın olan adama gelirse off side olur :))
nasıl anlattım ama menager mi olsam ne :))
evet bu da iyiydi..
Al sana video
https://www.youtube.com/watch?v=qGA5vdCKja4:D
link
burdaki cevaplara bakabilirsin.
simdi victoria secret's Turkiye'de magaza aciyor. acilisa ozel super indirimler var ama saat onda acilacak. herkes belirlenen yerde beklerken bir kisi herkesten onde bekliyor. bu ofsayttir.m
top ayaktan çıktığın da kale çizgisine karşı takımın oyuncusundan daha yakın olmak
bu gerçek mi ? gerçekten doğru söylediysen hayatımı kurtardııın çok saoll
hani biraz daha detaylı anlatılabilirde en kısa bu şekilde anlatılır heralde ama kısaca böyle :)
hayatımı kurtardın mükemmel ötesi birisin ya
estağfurullah umarım işine yarar merak ettim neden hayat meselesi olduğunu ama uygun bi zaman da anlatırsın artık :))
benim için öyle bir çocukla konşuyorduk Içok yakışıklıydı) hangi takımı tutuyorsun dedi galatasary dedim meğersem oda fanatik galatasaraylıymış bende fanatik değilim ama ofsaytı biliyorum hehe diye espri yapmıştım anlat diiceni düşünmemiştim.
:))) bende gs
oha ofsayt nedir bilmek isteyen kız. kıyamet alâmeti.
dağılın beyler..
Sımdı sen karsındakıne pas verıceksın ayagından tam top cıkarken karsındakı adamın onunde ve yanında kımse yoksa ofsayt ıste :D
Top ayaktan ciktiginda forvet kaleye defanstan daha yakin olursa ofsayt olur
teskler tatlm :)
kafana basitçe bu şekilde yerleştirirsen, maç izlediğinde daha rahat anlarsın (:
Pardon; sadece forvet değil, rakip takımdan herhangibir futbolcu.
bayan yorumcuya tatlım diyor-bize dil çıkartıyor.helal vallaa..:))
evet sadece forvet değil ama aklında daha kolay kalması için gole giden oyuncuyu empoze etmek istemiştim..
link bunu izle açıklayıcı :)
yeteri kadar puanım olmadıgı icin link paylaşamıyorum
bir adam takım arkadaşına pas atıyorsa ve pas attığı arkadaşı karşı kaleciye en yakın kişi ise o pozisyon ofsayttır, bu sadelikle ofsaytların genelini farkedebilirsiniz. :)
erkek: anam ofsayt'i bilmeyen bi kadin.. gacin gacin gacin :D
:))
kimi arkadaşlar doğru söylemiş bende şurayı ekliyeyim; eğer atak takımı kendi kalesinden çıkıyorsa ve kendi sahasını daha terk etmeden diğer rakip oyuncuya en yakın kişi olsa bile kendi sahasını geçmediği için ofsayt sayılmaz :)
Yani ofsayt olması için rakip takımın yarı sahasında olmak lazım
tabi ki kendi sahandan çıkarken ofsayt olmaz, bu durum çok nadir olduğu için pek karşılaşmazsın yine de uyarayım sonra maç esnasında yaşanırsa bağırma ofsayt diye :)
tamam
söylemem ! erkek dayanışması..
ofsaytı bilen hatundan korkacakın derler,çünkü ofsaytı bilen kadın kadir diye kaydettiğin burcu'yu da bilir
:)) yok artık o kadar uzun boylu değil yani
kadir diye kaydettiğin burcuyu bilmek için ofsaytı bilmeye gerek yok :)
Yani :))
En güzel kız, ofsaytın ne olduğunu öğrenmek ile ilgilenmeyecek kadar zeki bir kızdır!
Oyuncunun, rakibin kale çizgisine toptan ve son rakipten daha yakın olduğunda ofsayt olur diye biliyorum.
çok güzel cevap sizin gibi. en iyi cevap sizi seçtim . teşekürler
teşekkürler internet :D
google girdin üşenmeden araştrdın yazdın . çok zekice
ilk çıkan sitede de yazıyo gerizekalı değiliz :D
ileri zekalıda değilsin. normal bir türk kızısın o kadar
ve bunla gurur duyuyorum sağol :)
zaten ne çok zeki nede çok geri zekalı olmamamk en iyisi . ikisindede beyinde sorun oluyor. en güzeli kendini idare edecek kedar yeter zatern
hıım bencede.
link
ben de tam anlayamadım, millet müdahale ettiğinde tabii canım ofsayt diyorum. pas verirken boşta adam kalmasın demek gibi bir şey sanırım:)
kale ıle arada rakıp oyuncu yoksa ustelık tota daha gelmedıyse buna ofsayt denır.
Tota nne be
tota =topa oldumu ıyı anlatmısmıyım :D
Yaklasmissin ama gol degil :))
bir takım hücüm yaparken ileriye doğru pas verirken top vurduğu an, pası verdiği kişi rakip takımın en gerideki oyuncusundan daha gerideyse ofsayt olur
Ofsayt bence bu dur. link
al sana bomba
Ya o değil de adam beni engellemiş..cevap veremedim..:)) bu aralar herkes engelliyor beni...sence bu iyiye işaret mi :s
boş ver doctor bır tanesıde dün benı engellediğini gördüm ne oldu al link
:))
Ya sen cadısın ben cici..gerçi sonlarda ben de biraz cadılaştım amann herneyse :)) al dinle link
Hayır da hiç bir münakaşam olduğunuda hatırlamıyorum bu yaşdan biri ile
çart engellemiş :D
Süpermodlarla kanka olmalıyız penti...:)=)
O niye
Gizlileri görebiliyorlar..dün beni gördüler de :DD
ciddimisin .p gizli yazanları görüyorlar mı
dur karıştırdım o yönetici moderatördü :)) sadece pekkomik görebilir..
onlar sanırım beni engelledikleri için deneme-yanılma yöntemiyle buldular :D
doctor .p
muhtemelen sevgilisi veya eşi tarafından ofsaytı bilmediği için dalga geçilen birisin.doğrumudur?
hücum yapan takımın oyuncularından biri ileri doğru bi arkadaşına pas verdiğinde pas verdiği arkadaşı rakip defansın kaleciye en yakın elemanın gerisinde olmalı pas anında yoksa ofsayt olur bunun anlatması çok zor yaaaa :D:D:D
@artizmisin'in anlatımından sonra bize birşey kalmamış. 👏👏👏
Top ayağına değer değmez senin takımındaki oyuncu rakip oyuncunun arkasındaysa ofsayt oluyordu sanırım.
rakibin kale çizgisine toptan ve sondan ikinci rakipten daha yakın olmasi
Gayet iyi anlatmış pası aldığınız sırada önünüzde en az bir rakip oyuncu olmalı (kaleci dışında)
hee bak anladım şimdi :P
Seyir zevki açısından konulmuş bir kural yoksa kimse adam geçmeden koşmadan goller atılırdı
Eig için teşekkürler bu arada :)
ben şahsen hiç anlamam şu futboldan ama yani hiç değilse takım tutarım o maçın sonuçlarına bakarım felan. hiç 90 dakikamı bir maça ayırmadım mesela :D
rica ederim
Milli maçlar harici bende ayırmam zaten lig kupa vs izlemem fazla
Şunu açıklamamışım şimdi arkadaşın topu senin koşuyoluna atarsa top havadayken koşarak karşı defansı geçebilirsin
hee tamam :D birdaha unutmayacağım bunu telefonumda not defteri kısmına notlayacağım. cidden bana en fazla sorulan soru bu olsa gerek :P
Ne demek ofsaytı öğretmeyi görev bilirim
Anlatınca anlamazsın uzmantv de çizimle anlatılıyor öyle anlarsın anca
Topu dısarı atarsan ofsayt olur :DD Genis bilgilerimden yararlanmalısınız :P
X takımı var defans'ı var defans çizgisi var defans oyuncuları duruyor ve rakip oyuncudan bir oyuncu örneğin defans çizgisinin arkasına top atıyor ve attığı takım arkadaşı topa vurmadan önce defansın arkasına kaçarsa topla buluştuğunda veya topa hareketlenirse ofsayt olur ;)
Anlatınca pek anlamazsın uzman tvde çizimle anlatıyor bir hoca.Onla çok iyi anlarsın.
Araştır nette bulursun 1 erkek 1 kadınd ozan Zeynep e çok hoş anlatıyordu bunu.
spor programlarında eski hakemler bile bazen kendi aralarında tartışıyorlar.
Top senin ayağına geldiği anda kaleyle senin aranda rakip takımdan bi oyuncu olması gerek aksi takdirde ofsat olur kuralı çerçevesinde dönen bi terim.
senin ayağına geldiği an da değil,arkadaşının sana attığı an da.top havalanmışken rakip takım oyuncusunun ilerisine geçebilirsin.
oyuncu karşı takımın kale çizgisine top ve rakip oyuncudan daha yakın olunca ofsayt olur :)
biliyorum ama anlatamıyorum kısa yoldan :D çizim yapmam lazım yanii ama uzun anlatamını yapabilirim
ben anladım saol. zaten bilmek sorun değil anlatmak zor
ofsayt anlatılacak deıl yasanacak br eylemdır :):):):)