AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
238Cevap
Çok güzel izah ederim , anlamak istemek ile alakalı bir durum .
Bir kaç kere tv'de anlatılmıştı ama anlamadım.Nette de bakmıştım yine anlamadım.
maç olarak mı ofsaytı diyorsun yda erkekler için ofsaytın diğer anlamını mı soruyosun?
aman ögrenmeye calisma ben biliyordum ama aklimda kalmadi anca futbolla icli disliysan unutmazsin :)
Ofsayt rakip takımın ayağından çıkan topun senin takımından önce kaleye ulaşmasıdır.
A takımının oyuncusu B takımının sahasındaysa ve B takımındaki oyuncuların hepsinin arkasındaysa A takımından o oyuncuya pas atılırsa ofsayt olur bunu yazıyla anlatmak cok zor
:))
takım oyuncularından bırı arkadasına pas verdıgınde arkadası dıger takımın en az ıkı oyuncusundan kale çızgısıne daha yakınsa bu ofsayttır yanı ucuza gol olmasın dıye konulan kural
Ofsaytı evdede yaparsın mesela eve annenden babandan sonra gelmek. Soğanlı bir Yemek yaparken ilk soğanı öldürmeden koymak sınava çalışmadan girmek 😂😂😂
hiii az anlıyor gibiyim bak:)
😁😁😁bu devirde ofsaydı bilemk lazım
tabiî yaa :D
En güzel kız ofsaytı bilmeyen kızdır. Bırakın o bari bize özel kalsın...
olurr
şimdiye kadar öğrettiğimiz kızlara sorun onlar öğretmeye calıssında cıldırsınlar
ofsaytı boşver galatasaraylıysan penaltıyı öğren yeterli
1-ofsayt yılanı mağaraya sokamamaktır. 2-yılanı uyandıramamaktır. 3- mağarayı havaya uçuramamaktır.
ofsayt; skor açısından futbol basketbola benzemesin diye bulunmuş bi' alettir...
Nick ve avatar süper
teşekkürler Lusacan. =)
:D
Offsayt
Onsayt
Anlamsız ve iğrençti
Rakip kaleci ya da oyuncunun diğer takımının kale çizgisinde içeri girmesi falan değil di dimi?
bu da off side nin şeması :))
link
Pekii diyelim mavili diğer takım oyuncuların önüne geçmeden topu alıyor. Top onda sarıları yani diğer takım oyuncularını geçerse ofsayt değil demi
mavili arkadaş top ile beraber sarı arkadaşları geçerse ofsayt olmaz evet
ama sarı arkadaşların arkasında kale varsa
mavi arkadaşta sarıların arkasındaysa
o mavi arkadaşa uzuuuun bir pas gelirse
bir yandan kolaya kaçmak oluyor onun için mavili arkadaş ofsayta düşer
yani yok öyle bedavadan gol öyle düşün
ofsayt :) futbolcunun ayağından top çıktığı anda topa doğru hareketlenen takım arkadaşı , rakip takımın oyuncularından ileride ise ofsayt olur :)
Top senin ayağından çıktığı an, rakip kaleye en yakın oyuncu senin takımından olursa ofsayt olur. Rakip takımdan olursa ofsayt olmaz.
link
budur
Eğer bir oyuncu, topu aldığı anda, karşı takımın kalesine, karşı takımın oyuncularından daha yakın ise bu ofsayttır.
link
doğruyu söylemek gerekirse fıtboldan hiç hoşlanmam ve bir an bile ofsayt ın ne olduğunu merak etmedim :)
rakip defansının arkasına oyuncun geçerse atak sırasında aha bu
geerçekten bu mu ve "atak sırasında..." devamı var gibi
defansın arkasına geçen oyuncuna pas attığında zaten direk düdüğü çalarlar bukadar. oyüzden. illaki isterler beleşe gol atılmasın çalım olsun hareket olsun diye bu kural
izle o zaman
https://www.youtube.com/watch?v=gcDuTSpzeyYbu videoyada baktımda bunlarda benim gibi tırt :D yine bişey anlamadım
ofsayt beleşçiliği önlemeye yönelik alınmış bir kuraldır. anlatılanları bunu düşünerek dinle anlarsın
Soran kisiye dir sorum. Sutu ceza sahasi disindan cekiyorum takim arkadasim kalecinin bir metre onunde defansin arkasida ama sutum direk kaleye gidiyor gol oluyor. Ofsayt mi degil mi?
hiç alakam yoktur futbolla. 'ofsayt bilmeyen kız kaçın' dan sonra anlattırmıştım birine :D artık biliyorum. bi işime yaradı mı peki ? bir kere bile yaramadı.
Pes oynamadığı öğrendiğinde gol Sevincinin bir anda yerle bir olduğu gün sende öğrenirsin
Hahha ofsayt maç terimidir anlatılmaz ofsayta düşülür
Futbol oyununda kullanilan bir terim diyerek uzaklasiyorum...
Kelimelerle anlatamam ama biliyorum az çok artık :D
Bak simdi sen ve ben takim olalim. Sen karsi takimin kalesine benden yakin ol. Ben sana topu atayim sende ya kaleye gönder ya da baska birine.. ben sana topu attigimda arada 2 kişi yoksa bu ofsayt. Boyle biliyorum yani
Anlatmayı beceremiyosunuz sonra da kızlara laf yapıyosunuz * bak adam gayet sade yazmış
"Top senin ayağından çıktığı an, rakip kaleye en yakın oyuncu senin takımından olursa ofsayt olur. Rakip takımdan olursa ofsayt olmaz."
Top Pas atan kısının ayagından cıktığı an ofsayt olur
Bu Yorum Sacma Gelebılır Bu Yorum Dıger Yorumumun Devamıdır.
Ben sana ornek seklinde anlatiyim mesela fb-gs maci fener ataga cikti.cristian sowa pasini atiyor hakem bayragi kaldirior ve ofsayt peki neden? Cunku sow galatasarayin butun oyuncularinin(kaleci haric) kaleye daha yakinsa yani ilerdeyse bu ofsayt olur bu bir gs fb macinda olan bir ofsayt değil kendim boyle bir ornek yaparak anlatmak istedim faydali olduysa ne mutlu bana.
:) birde bu ara rövaşata çok duyuorum bi zahmet biri onuda söylesin :)))
İki ayağında yerden kesilerek makaslama hareketi ile topun ayaküstüyle başüstünden aşırtılarak vurulmasıdır. link
link şekilde görüldüğü gibi.
vayyyyy beee konuşulacak kadar varmışşş... teşekkürlerr...
Bak onu biliyorum işte :)
Neden bu kadar futbola sardiniz.
:)) bilmemmm maca bile gidesim var yani ...
Bir erkek olarak ben hiç futbol ile aram olmadığı için bilmiyorum ofsaytı.
İnan ben de hiç bilmiyorum fakat merak da etmiyorum.Boşversene.
Kızlar size ofsaytı anlatıyorum. Babanız akşam dışarı çıkmanıza izin verdi = Gol. Ama kardeşin de seninle gelecek dedi = Ofsayt Bu Kadar :DDD
diyelim sen forvette yani en ilerde oynuyosun ve orta sahadan bi takım arkadasın sana bi pas atıyo.. buraya kadar herşey normal mi?
forvette oynuyor olmak şart mı, yoksa örnek olsun diye mi forvet yazdın?
şart değil örnek olsun die ?
okey..
burayı dikkatli oku.. arkadasın sana pası attığı anda, yani top arkadasının ayağından tam cıktığı anda seninle rakip kaleci arasında baska bi rakip yoksa ofsayt ok :) ?
anladım.. yalnız aşağıdaki örneklerden daha farklı bir yorum değil mi dikkat et bak.. senin yazdığında benim takımdaki arkadaşın bana pas attığı anda oluyor o bahsedilen olay.. diğer yorumlarda genelde sadece olayı anlatmış arkadaşlar
mesela bana pası daha önce atmışlar ben topla birlikte ilerleye ilerleye kaleciye yaklaşmışım ya da rakip oyuncunun ayağından topu almışım yine ilerleyerek kaleye yaklaşmışım O zaman topa vuracağım anda rakip oyuncunun gerisinde olmam önem arz ediyor mu?
aşağıdaki örnekleri salla sen bunu anladıysan sorun yok ;)
şöyle bir durum oldu diyelim ki benim kalecim kendi yarı sahamızda bana pası attı (o esnada rakip kaleye çok uzağım tabi) ben aldım topu rakip kaleye ilerliyorum topa vurduğum anda rakip oyuncu benden geride kaldı yani kalecisiyle arasına ben girdim o zaman da ofsayt mı?
hayır öyle ofsayt olmaz.. ofsayt olması içn topun ayaktan cıktığı an'a bakılır.. ayrıca ofsayt olması için yarı sahayı geçmiş olmak lazım.. yarı sahanın gerisindeyse pas atılan oyuncu, ne olursa olsun ofsayt olmaz... çok karışık gelio bu şeklde yazınca biliorum ama aslında cok basit :)
topun ayaktan cıktığı an derken bana pas atan oyuncunun ayağından çıktığı an diyorsun değil mi? benim ayağımdan çıktığı an değil
evet tabiki pası atan kişinin ayağndan cıktığı an :)
tamamdır çok teşekkürler :)
artık halı saha maçlarına oynayabilirsin ;)
ona var daha :)
:)
top atıldığında kaleciye yakın olan topcu topu atan tarafınki ise ofsayt olmuştur yaşamda ise köşeyi tersten dönmektir reelde offf olmaktır
"siz erkeğe sadece küçük bir pas vermek istiyorken, o erkek ısrarla yatağa daha yakın duruyorsa bu ofsayttır."budur
ben bu soruyu pascala sordum ben oyle bısey bılmıyorum ofsayt da ne dedi, adam goze alamadı anlatmayı yanı :D bence hıc gırmeyelım :)
Zor değil aslında ama erkekler sinirleniyor anlatırken benim gibi sözle anlatamazken burada yazılı zor anlatırız. :D görsel lazım
wala kızların orasının burasının gözükmesine argoda frikik-ofsayt-penaltı diyorlar sen hangisini soruyorsun
o kaleye akın yapan takımın oyuncularından birinin, kaleciyle arasında karşı takımdan herhangi bir oyuncu bulunmaması durumuna denir. en kısa basit :D
bi oyuncu diğer oyuncuların en önündeyse top ta ona doğru geliyosa offside olur
en kolay yolu bu :D
ofsayt iyi birşeydir herkesten bir adım önde olursun:)
buna ofsaytı anlatacagınıza gıdın arabıstanda deveye hendek atlatın daha ıı
ne yapacaksınki ofsaytı öğrenip otur evinde temizliğini yap :)
okuyomm ben
o zaman derslerine çalış
ofsayt guney afrikada bir para birimidir 10 ofsayt =1 pound
böööö cok komik
cöö
Kendi adına konuş, kızlar olarakmış pehh.
Öğrenmesende bir şey kaybetmiş olmazsın boşver, zorlama.
bir oyuncunun rakip kale çizgisine toptan ve sondan bir önceki rakip oyuncudan yakın olma durumudur.
Ben de bilmiyorum açıklarsa biri güncellersin soruyu :)
ben açıkladım anlama gene lütfen :D
defans oyuncusu var ya onları takip et maçlarda anlarsın.
Karşı takımın kale çizgisine top ve rakipten daha yakın olursa ofsayttadır anlatılması biraz zor ama ben biliyorum
Videolar izle canım kavrarsın mantığını . Erkekler abartıyorlar zor bişey değil , öyle üstün bir zeka da gerektirmez .
link
ben de aklımdan bu sahneyi geçirip duruyordum iyi bulmuşsun :)
:D
Kendi takım arkadaşın forvete doğru karşı takımın adamlarının önündeyse ve bu adama pas verilirse ofsayt tır.
bi atak yapan takım var, bi de defans yapan takım var.
atak yapan takım, karşı takımın defansının arkasındaki, kendi oyuncusuna topu atarsa ofsayt.
karşı takımın defansının arkasındaki oyuncuna, top atmadığın sürece ofsayt olmaz.
en etkilisi bu.