Arkadaşlar golf oyununu biliyor musunuz, golf nasıl oynanır bilen var mı?

Golf nedir nasıl oynanır, golf sporu hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Doğada yapılacak en güzel spor olarak nitelendirilebilir. Bir sahada golf sopaları ve küçük sert bir topla oynanan oyundur.

Amacı sahanın belirlenmiş 18 parkurunu golf topuna en az vuruşları yaparak tamamlamaktır.

İlk soruda bahsettiğim çimenlerle kaplı alanda sert küçük bir topu ilerleterek belirlenen deliğe sokulur. Golf sahalarında 9 ila 18 adet bulunur. Her deliğin farklı bir görünüşü alır. Amacındaki gibi topu en az vuruşlarla deliğe sokmak ile oynanır.
zevki gibi gelmiyo çok stabil bir oyun ben daha aktif sporları seviyorum
tenis, beyzbol vs
hiç tarzım değil :D
saçma salak bir zengin oyunu işte :D
Malesef fakirim.
Cevap
5Cevap
Dünyanın en keyifli aktivitesidir golf oynamak.
Saygı ve görgü kurallarının en üst seviyede bulunduğu, doğanın içinde stresten uzak, dost canlısı arkadaşlar edilebildiğin bir spordur golf.
Yaklaşık 5 sene oldu golf ile tanışmam kesinlikle sopayla topa vurmak diye adlandırılacak bir spor değil.
Çelik çomak oynamıştım çok zevklidi, şimdiler oynayan çocuk bulmak zor.
vardı da biz mi oynamadık :D
Anam para mı var da oynayalım
Oynamadım pek ilgimi çekmediği için
Oynamadim
ben hiç oynamadım
Hayır
Ben de oynamadım
Hic oynamadim
belek te oynadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Golf nedir, nasıl oynanır?
Golf, özel bir topa yine özel sopalar yardımıyla en az vuruşla hedef olan deliğe atma amacı güden bir spor dalıdır. Golf sporunun bu kadar basit anlatılması yakışık almıyor. Golfte başlangıç, bitiş ve aradaki alanların hepsi birbirinden çok farklı.
Golf sahalarının belli bir ebatı yoktur, bu yüzden doğaya benzetirim ben. Çok farklı şartlarda bu bazen kötü bir zeminde bazen çamurun içerisinde bazen de çok güzel bir çimin üzerinde en az vuruşla topu deliğe sokmaya çalışıyorsunuz.