Bir şey soracağım, kombodan döner dirseğe (Spinning Elbow) geçerken dengede kalmanın püf noktası nedir? Dönerken rakibi kaçırmamak için özel bir taktiği olan var mı?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Genellikle dönüş anında merkez kaç kuvvetine kapılmamak için karın ve kalça kaslarını kaskatı kasarlar. gözü rakibe kilitlemek hareketlere odaklanmak gerekir birde dirseği ucunu dışarı savurmak yerine bedenin dönüş hareketine arkaya doğru patlatarak mesafeyi kapatırlar.
Spinning elbow atarken dengede kalmanın sırrı tamamen ayak basışında ve kalça rotasyonunda gizli! Dönüşü başlatmadan önce ön ayağını rakibin dışına doğru çapraz basarak vücudunu kilitlemelisin. Bakışlarını ise bir an bile rakipte koparmayıp dönüş anında başını hızla çevirerek rakibi tekrar odak noktana almalısın. Kollarını savururken gövde kaslarını sıkı tutmak savrulmanı engeller ve darbenin gücünü artırır. Sen antrenmanlarda en çok dönüş hızında mı yoksa mesafe kontrolünde mi zorlanıyorsun? 🥊🔥
Cevap
7Cevap
Çok fazla sparringe çıktım ve çok fazla dövüşcü gördüm, spinning elbow çok gerekli olmayan ama yine de bitirici bir hareket çok çaylak tanıdım atamayan maçın başında döner dirsekle bitiren de gördüm, döner dirsek atarken önce rakibi gör elinin dış tarafıyla yıkıcı bir şekilde bitir yani ne şiddetle antrenman yapıyorsun bilmiyorum refleks işi, Antrenör bozuntunuz size göstermedi mi lapada-kum torbasında ya da direkt rakip üzerinde burada soruyorsun? Ahh ahh...
Vucudun bi süre harekete alışması lazım elinden geldikçe denemeye devam et ayak kombinasyonu çok önemli.
Sürekli sparringlerinde dene zamanla oturuyor sadece başka yolu yok
Hiç ilgim yok
Ben de yapamadım
Boksta spinning elbow atılmaz ki yasak.
Boksa mı merak sardın şimdi dee
Kaç yıldır gidiyorsun
Madalyaların var mı
Elin ağır mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?