boks a gidiyorum yumuruklarım idare eder ama refleksler zayıf ne yapmalıyım? örnek olarak vermek gerekir se savunma yaparken gözlerimi kapatıyorum bunu nasıl engellemeliyim ?
şimdiden teşekkür ederim...
şimdiden teşekkür ederim...
İlk başlarda benimde öyleydi rakiple yumruk dalaşına girdiğimde gözlerim kapalı savururdum yumruğu o anda aklına ne eskiv nede fend gelir aklına sadece adama sert vurup indirmek gelir ve sonra dayak gelir 😄 sana tavsiyem bol bol eskiv ve fend yap antremanda karşı taraf lapayı sana tuttuğunda sana yumruk veya kroşe atmasını iste ve onlara karşı ezberden savunma yap böylece daha iyi olur 😄😄 başarılar
Sanırım yumruktan korku buna sebeb olur.. ama bunu zamanla aşarsın kendine güvenin arttıkça bunu aşarsın sürekli antrenman maçı yap.. ve bir de reflekslerini geliştrmek istiyosan masa tenisi oynamanı öneririm ama seri bir şekilde ya da bir tenis topu al duvara hızlı bir şekilde fırlat ve yakala farklı yönlere atışlar dene.. emin ol faydasını göreceksin..
Gelecek yumruktan korkuyor olabilir misin :)) zamanla geçer daha acemisin ;)
Ne kadar şakacı olsan bile söz konusu yumruk nereye ne şiddetle geleceği belli olmaz ve sen bu korkuyu yenmelisin :))))
Aynen öyle yaparsın zamanla sıkma canını gözünü kapatarak hayal ediyon demek :)))
:))) hayırlısı
Cevap
11Cevap
Refleks çok önemli.Ne kadar iyi yumruk atarsan at, en iyi saldırı rakibin yumruğunu görüp eskive girerek yapılır..Bunun için de refleks şart, arkadaşınla antrenman maçları yap.Zamanla refleksin gelişir.
Hocanın yaptırdıkları dışında da arkadaşınla anlaşıp idmanlardan sonra yapabilirsiniz..
az önce demiştim tenıs topu falan diye eklemek isterim ki bilimsel olrk kanıtlanmış özellkle göz refleksleri için yani fark edip müdahele etmen için sna FPS oyna özellk COD tarzı oyunlar ..
ya o bende de vardı zamanla geçti.. sık sık maç yap. unutma! pratik teoriği döver! hangi klüp?
Tenis topunu alıp duvarın karşısına geç (mesafe en fazla 1 metre olsun)
Gardını Alarak duvara tenis topunu fırlat ve tutmaya çalış, zamanla daha yakından ve daha hızlı atmaya başla.
Çok tekrar yap, Kas hafızanı güçlendir.
Göz kapanması da doğaldır, boksu iyice öğrendikten sonra zaten yumruktan korkupta gözünü kapatmazsın.
kick boks yapıyorum bnde reflex icin cok oynaman lazım cok hareketli olman lazım öyle sadece bakarak kacamazsın yumrukdan sürekli oynayarak kacmaya calıs ve kendınede guven yumruktan korkma
yorumlara baktım ve hepsi soğuıtucu şeyler yazmış aldırma sen istedikten sonra yaparsın
Yenisin galiba, zaman geçtikçe daha tecrübeli olucaksın
Rica ederim
boksda gözünü kapatmak top gelince kalecinin arkasını dönmesi gibidir yeğğğeen :P
yani baska spor yap boks sana göre değil
bence bırak sana göre değil
yani bence bırak sakatlanmadan
call of duty
Bizde bitirdik, hepssini en zor seviyede bitirebilmişsen benim gibi reflekslerinin iyi olması lazım
refleks doğuştan gelir gelişmez
pardon kardeşte şöyle bir örnek vereyim araba kullanırkende bir sıkıntı yaşamıyorum. çoğu kazdanda kıl pyı kurtuldum diyeilirz şuana kadarda hiç kaza yapmadım ve yapıcağımıda pek sanmıyorum yani efleksten kastım dikkat dağınıklığı o anda sanki vücudum sistemsiz şekilde kasılıyor.
Sadece tecrübe lazım.
Bol bol çalış, arkadaşınla.
Reflekslerin düzeldi mi nasıl düzeldi?
Özgüven lazım belkide..
Yenilmez 3'ü izle. Ve antremana çık :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar