1 sa

Bana tavsiyeniz ne olur?

Herkese merhaba. 25 yaşındayım. 12 yaşımdan beri spor yapıyorum. Dövüş sporlarıyla uğraştım, komutanlık yaptım. Diyarbakır-Van-Hakkari Şemdinli ve Hakurk'ta görev aldım bir zamanlar hayatım boyunca hep güçlü olmaya alıştım. Vatanı, inancı, milleti için boyun eğmeyen, kolay yıkılmayan, hatta zamanla kendini fazla güçlü görmeye başlayan birine dönüştüm. Şimdi dönüp bakınca gücümü tüketen şeyin kibir olduğunu fark ediyorum.

‎Görev esnasında yaşananlardan dolayı vazife malûlü oldum. Kürtleri severim, el üstünde tuttular, aç kalmadık, çoğu zaman kendileri biz istemeden yemekler getirirlerdi bize.

‎Yaklaşık 2 ay önce ise sanki bütün düzenim çöktü. Kendimi tanıyamıyorum. Eskiden saatlerce antrenman yapan ben şimdi şınav bile çekmek istemiyorum. Kasım duruyor ama yağlandım, stresten saçlarım dökülmeye başladı.

‎Eskiden ilgi gören, kendine güvenen biriydim. Şimdi eski halimi özlüyorum. Bazen 'Nazar mı değdi?' diyorum, bazen de 'Kibrimin bedelini mi ödüyorum?' diye düşünüyorum.

‎Çünkü vazife malûlü olmak bir nedendir, o nedeni doğuran kibir miydi?

‎Boşluğa düşmüş gibi hissediyorum, alışık olduğum güzel meslekten sonra evde oturmak bana ters geliyor, boğuluyorum.

Gazi Rehabilitasyon Merkezinden arıyorlar, gidesim, dışarı çıkasım yok.

‎Bunu yaşamış ve toparlamış insanların tavsiyesine ihtiyacım var. Yapıcı yorum yapacak kişiler yazarsa sevinirim.

Bana tavsiyeniz ne olur?