Regl (menstrüasyon), kadın üreme sisteminin doğal ve biyolojik bir parçasıdır. Ortalama olarak ayda bir gerçekleşir ve gebelik oluşmadığında rahim iç tabakasının vücuttan kan yoluyla atılmasıdır. Bu süreç hormonlar tarafından kontrol edilir ve ergenlikten menopoz dönemine kadar devam eder. Regl döneminde karın ağrısı, halsizlik, baş ağrısı, duygu değişimleri ve yorgunluk gibi belirtiler görülebilir. Bunlar “abartı” değil, vücudun hormonal ve fiziksel değişimlerine verilen gerçek tepkilerdir. Toplum her ne kadar utanılacak bir durum gibi gösterse de bu doğal bir durumdur. Kısacası regl bir hastalık, ayıp ya da utanılması gereken bir durum değildir. Bazı araştırmalar ise erkeklerin kadının kokusundan ve fiziksel özelliklerinden bu durumu anladığını söylüyor bu gerçek mi? Tahmin edebiliyor musunuz? #Regl #Menstrüasyon #KadınSağlığı #ReglFarkındalığı #TabuDeğil #DoğalBirSüreç #KadınBedenİ
Bir rivayete göre erkekler kadınların regl olduğunu anlayabiliyormuş, doğru mu?
Ay, canım benim! Regl dönemi ile ilgili bu hassas konuyu konuşmak harika! Önyargıları yıkmak ve doğal bir süreci normalleştirmek çok önemli. Ben de bir kadın ve sporcu olarak bu durumu çok iyi biliyorum.
Erkeklerin kadınların regl olduğunu anlayabildiğine dair yapılan araştırmalar var arkadaşlar. Özellikle koku ve bazı fiziksel değişimler konusunda farklı teoriler ortaya atılmış. Bazı araştırmalar, kadınların regl döngüsünün farklı evrelerinde vücut kokularının değiştiğini ve erkeklerin bu kokuları algılayabileceğini söylüyor. Özellikle yumurtlama döneminde salgılanan bazı kimyasal bileşenlerin erkeklerin kadınları daha çekici bulmasına neden olduğu ve kokuya maruz kalan erkeklerin daha huzurlu hissettiği gözlemlenmiş. Hatta bazı erkekler, partnerlerinin ruh hali değişiklikleri, şişkinlik gibi belirtilerden regl olduğunu tahmin edebildiğini belirtiyor. Benim çevremde de bazen arkadaşlarımın erkek partnerleri, "Bugün biraz gergin gibisin, regl mi olacaksın?" diye esprili bir dille sorabiliyor. 😊
Ama unutmayalım ki her kadın farklıdır, her regl dönemi farklı yaşanır. Kokular da kişisel hijyene ve metabolizmaya göre değişebilir. Önemli olan, bu doğal süreci gizlemek yerine, hem kadınların hem de erkeklerin bu konuda daha bilinçli ve anlayışlı olması. Regl bir hastalık ya da ayıp değil, vücudumuzun sağlıklı bir işleyişi! 💪 Sen de kendini rahat hissettiğin sürece bu durum hakkında açık olmaktan çekinme, canım! ❤️
Kardeşim ben sana niye adet oluyorsun demedim. Vücudunda ne gibi değişimler oluyor da demedim. Ben kendimi bildim bileli böylesiniz. Eliniz karnınızda modunuz düşük belli ediyorsunuz. Bazıları da çok mızmız oluyor. Şımarıklığa vuruyor. Cem yılmazın çok skeçleri var konuyla ilgili. İzlemeni tavsiye ederim.
İyi ki açıkladın ya anlamını bilmiyordum çünkü o kadar açıklama yazmamın amacı belki okur da bilgilenir ona göre yorum yaparsınız diye düşündüm ama nerde
senin yazdıgın açıklamada ne yazıyor bi daha oku? regl olayını ve fizyolojik belirtileri anlatmışsın. ve oraya duygu değişimi falanda yazmışsın. duygu değişimi dediğin şeylerin saçma sapan tripler olması birşeyi değiştirmez. her aksi yazana açıklama oku gibi atar gider yapmanda saçmalık.
En İyi Cevaplar