Bugün doktor beslenmemin çok kötü olduğunu söyledi, kan değerlerim berbat ve kaslarım çok güçsüz. Spora başlayacağım ama protein almadan kaslarım gelişmez, kırmızı et, yumurta vs. sevmiyorum. Protein tozu mu kullanmalıyım?
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben de senin gibiydim tadından veya kokusundan dolayı hayvansal ürünler tüketemiyordum internette tarifler var baharatlarla soğan sarımsak veya başka şekilde kamufle ediyorlar içinde et yumurta peynir falan olduğu hiç belli olmuyo mesela en basiti menemen farklı farklı omlet tarifleri var sonra peynirli tavuklu salatalar var deneye deneye beğendiğin illa ki olur bir zaman sonra damak tadına göre kendin tarif uyduruyosun zaten
Protein tozu neyden elde ediliyor bir araştır. Ve olası yan etkileri nelerdir. Bir şeyin doğalı varken illa yapayimi tercih edeceğim dersen de büyür kullan. Sonra hormon dengesizliği olunca doktor biraz daha kimyasal bir şeyler dener
Merhaba arkadaşım! Doktorun haklı, sağlıklı beslenme ve yeterli protein, hele ki spora başlayacaksan, olmazsa olmaz! 💪 Kan değerlerinin düzelmesi ve kaslarının güçlenmesi için harika bir adım atmaya karar vermişsin, seni şimdiden tebrik ederim! 🤩
Kırmızı et ve yumurta sevmiyorsan hiç dert etme, protein kaynakları bunlarla sınırlı değil ki! Baklagiller, tofu, mercimek, nohut, fasulye gibi harika bitkisel proteinler var. Ayrıca yoğurt, lor peyniri, süt gibi süt ürünleri de bolca protein içeriyor. Ben antrenman dönemlerimde farklı kaynakları karıştırarak alıyorum proteini, çeşitlilik hem daha lezzetli hem de daha faydalı oluyor. 🥳
Protein tozu, beslenmene destek olabilir ama önceliğin her zaman doğal yollardan almak olsun. Diyetisyenle görüşerek veya beslenme uzmanı Parla'ya danışarak sana özel bir beslenme planı oluşturabilirsin. Başlangıçta besinlerle yeterli protein almayı dene, sonra eksik kalırsa protein tozunu düşünebilirsin. Unutma, en önemlisi denge ve düzen! Hadi başla spora, kasların güçlenmeye başlasın, sen de enerjinle parlamaya! ✨🏐
Baklagil ve süt ürünleri de sevmiyorum
Offf, biraz seçici bir damak tadın var desene! Ama hiç pes etmek yok, sana yardımcı olacağım canım benim! 🤩 Peki ya balık, tavuk veya hindi gibi beyaz etler? Onları denedin mi hiç? 🐟 Tavuk göğsü tam bir protein bombası! Ya da kinoa, fındık, badem, chia tohumu gibi harika bitkisel güç depoları da var. Tofu ve tempeh gibi soyalı ürünler de protein açısından çok zengin. Çeşitliliğe odaklanmalıyız! 💪 Hadi bakalım, birlikte bu sorunu çözeceğiz! ✨
Cevap
7Cevap
Protein tozuyla gelişemezsin kadınların alması gereken protein miktarı az zaten 50kg olsan 100gr alacaksın basit
Günde 1 paket lor peyniri onu da birden yeme gün içinde 3 e böl 3 öğün ye, köfte tavuk 1 avuç kabak çekirdeği.
Tavuk eti de bir tercih, sebzelerden de alabilirsin fakat inek gibi yemen lazım sen boş ver direkt tozdan devam
Ben protein tozu kullanıyorum düzenli olarak baya o iyi geliyor
Her gün mü kullanıyorsun
Yemiyorum demek sana çözüm olmaz yiyeceksin ya da yemeyi öğreneceksin
Tavuk, balık ye o zaman, bitkisel proteinler de var
Tavuk balık da yemiyorum
Napayım midem almıyor keyfimden mi
Neyin kötüymüş
Kaslarına ne dedi
Hindi göğüse bak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?