Sizce Avrupa kupalarında, Türk Takımları neden bu kadar başarısız?

Beşiktaş, adını tarihte duyduğum ama futbol takımınin olduğunu ilk defa maç vesile ile öğrendiğim Lozan takımına, Fenerbahçe"nın eski gücünden uzak Benfica takımına, Başakşehirin eski gücünden uzak Romanya takımına, Samsunspor"un Panatinaykos"a elendiler. Elenmenin birçok sebebi var. Beşiktaş , Fenerbahçe'nin teknik direktörleri gitti bence çok bile sabretti her iki kulüpte. Soljkajer , Beşiktaş'ta herhangi bir futbol oynatamadı. Jose Mourinho, Fenerbahçe ve futboldan anlayan herkesle dalga geçti, küçümsedi gelecek vaat eden oyuncular gönderildi. Futbolu bence kapatmıs kafasinda. Belki bir Arap Ligi'nde takım çalıştırıp yüksek transfer bedeli alıp futbol defterini kapatır. Futbol oynatma felsefesi değişiyor, uyum sağlayamadı yeni dönem futbola bana göre her iki hocada. Tazminatör adını koymuşlar Jose Mourinho için. Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi başladı. Muhtemelen Fenerbahçe"de İsmail Kartal gelecek. Çok pahalı kadrolar kuruldu önemli oyuncular geliyor. Ama beklenen başarılar olmadı. Transferde geç kalındı , ya da menajerler , scout ekibi yanlış oyuncular getiriyorlar. Sizce , bu kadar astronomik paralar vermek yerine, 3-5 yıllık hedefler koyarak alt yapılara yatırım yapılarak, iyi hazırlık yapılsa arak geleceğin A Milli futbol takımı olusturulsa daha iyi olmaz mı? Bakıyorum genel olarak , futbolun sonbaharına gelmiş şöhretli oyuncular getirilerek beklentiler yüksek tutularak başarı bekleniyor. Bence, kendi teknik direktörlerimiz ile kendi alt yapımızdan gelecek oyuncular ile devam etmek gerekliliğini düşünüyorum. Yüksek transfer bedelleri ile oyuncular gelerek takım içinde dengeleri bozmamak gerekiyor. Katılır mısınız düşüncelerime? Futboldan anlayan biri değilim. Ama gördüğüm izlediklerim kadarı ile bu düşüncedeyim. Değerli düşüncelerinizi okumak mutlu edecektir. ( Ben sadece Göztepe 💛❤️ takımını destekliyorum çocukluğumdan beri ) . Bu kadar para harcamak, şöhretli ayaklara gerek olmadığına inanıyorum kendi düşüncelerim olarak.
Sizce Avrupa kupalarında, Türk Takımları neden bu kadar başarısız?