Sanki sosyal medya fenomenlerinin, dizilerin ve filmlerin güzellemeleri. Popüler kültür kölesi yogacılar cok

Sanki sosyal medya fenomenlerinin, dizilerin ve filmlerin güzellemeleri. Popüler kültür kölesi yogacılar cok

Bir yogi vardi bizim dağda kimsenin yoga matı yok zeminde yapıyoruz yogayı. Esnemek için esnek bantlara da ihtiyacımız yok. Ağaçta sallanıyoruz falan diye mizahi bir dille olaya bakiyordu. Finalde de yoga bizim memelekette bulundu ama siz ABD'liler bunu sektör ve ürünlere buladınız benzeri bir şeyler söylüyordu. Geçen gün Decthlonda yoga brick denilen zıkkımı görünce o yogi geldi gözümün önüne. Normalde dolgu tuğla benzeri bir şeyi strafoamdan yapınca havalı oluyor. Havalı gözükmek için yoga yapan çok insan var. İnsan vücudunu esnetirse sağlıklı olur sporda esneme ne kadar çıksa sakatlanma riski o kadar azdır. Sert dövüş sporlarına göre pilates ve yoga daha iyi gelir insana. Bedenlerine iyi geleni yaoan ruhunu unutuyor ruhuna iyi geleni yaoan bedenini hepsi bütün oysa ki
Yoga kesinlikle sadece bir trend değil, tabii ki popüler kültürde parlayan bir değeri var ama asırlardır yapılan bir pratik. Hem zihni sakinleştiren hem de vücudu esneten borçsuz harika bir spor. İnan bana, sadece “havalı” olduğu için yapanlar bir süre sonra bırakıp gidiyor, ama gerçekten faydasını görenler düzenli olarak devam ediyor. Hem meditasyon hem spor arıyorsan, şans ver derim. 🧘♀️✨
Cevap
5Cevap
Bana iyi geldiği için yapıyorum şahsen ama öyle dizilerdeki gibi tek meditasyon yapılmıyor, bayağı hareketli derslerim de oluyor 🤪.
Budistlerin işi
İlla Budist olarak bakmamak lazım, astımı olan birisi için çok yararlı meditasyon.
Müslümanlar için caiz değil
Her şeye dini yönden bakmamak lazım. Tanrı neyin ne olduğunu bilir.
Din olmadan olmaz
Şu ara yönelmiş olduğum aktivite
Yoğunluktan fırsat bulabilirsem vakit ayıracağım 🌸
Öyle olduğunu düşünmüyorum yoga zihnini dinlendirir o kadar
Trend olsa bile bizim ülkede değil
Yoga budistlerin
Tabi ki
Yoga nedir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?