sorun olmaz
bir şey olmaz
gibi cevaplar için bir soru sormadım hayırlı günler
Selamünaleyküm odam küçük namaz bile kılmaya tek bir alanım var orası bile çok dar evden çalıştığım için spor salonuna vaktim olmuyor çoğu zaman 2-3 günde bir uyuyorum zaten egzersiz yapmam lazım kilo için değil 4 senedir spor ile uğraşmıyorum 10 kilo verdim çoğu da kastı zaten normalde olmam gereken kilonun çok altındayım biraz kas kütlesi lazım namaz kıldığım alanda şu şekilde birkaç örtü var 1.5 e 1 metre gibi düşünebilirsiniz belki daha da az halım olmadığı için yerler taş ve egzersiz yapabileceğim başka bir alanım yok çalışma masam yapatağım ve kıyafetlerim olan küçük bir dolabım dışımda odamda atabileceğim bir eşyam yok yer kaplayan lütfen dini bilgili olan biri cevap verebilir mi hani direkt günah veya sevap değildir bence ama zarar verir mi dinime bana bunu öğrenmek istiyorum teşekkürler şimdiden.
Hayır canım namazını da kılabilirsin sporunu da yapabilirsin inancımız gereği bu beden de bize emanet ve emanete en iyi şekil de bakmamız lazım sağlıklı, huzurlu günler
Allah razı olsun
ama sanırım anlatamadım problemimi sanki şey gibi olmuş namaz kılarken spor yapmamda sakınca var mı'nın cevabı gibi olmuş anladım ne demek istediğini ama bunlar hassas konular gerçekten dini bilgi gerektirir bende de kuran bilgisinden fazlası yok ezberimde değil türkçesi bu konu ile bağdaştırabileceğim bir ayet aklımda değil güzel hoş demişsin bence de sakıncası yok namaz kılarken de spor yapılır 8 sene Kick boks yaptım 6 senedir namaz kılıyorum ama aynı alanda bir allahın huzuruna çıkmak bir de yine aynı alanda garip şekillere girip terlemek ne kadar doğru içimi rahatlatacak ciddi ilim gerektiren bir bilgiye ihtiyacım var her türlü namazımı kılacağım ama spor için de zedelemek istemem dinimi
spor yapmanın vesvesesi mi olur ahahahh
Kişisel fikrinizi sormadım hanımefendi. Neyi anlamıyorsun anlamadım ki. Teşekkür ettim Allah razı olsun dedim uzatma tamam sağ ol kendince fayda sağlamaya çalıştın ama olmuyor bence zorlama daha fazla
Sadece namaz için kullandığın bir örtü olursa ve kılarken onu serip kılarsan, Allah’ın izniyle bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Önemli olan o kıldığın örtünün temizliği
Allah razı olsun rabbim kıldığın namazları kabul etsin
Aminnn cümlemizin inşallah ve rabbim namazlarımızı daim etsin
aleykümselam namaz kılmadığın zaman seccadeni kaldır kılcağın zaman spor yaptığın yere serip yine kılabilirsin
seccadem yok yıllardır birkaç renksiz desensiz ince örtünün üzerinde kılıyorum en üsttekini kaldırsam sadece namaz için kullansam da olur bence o zaman
tabiki olur örtüyü seccade olarak kullanıyorsan o örtünün temiz olmasına özen göstermen yeterli
amin seninkinide
Merhaba! Yer darsa ama spor yapma azmin varsa, benim için gerçek bir ilham kaynağısın 💪. Spor yapmak ve namaz kılmak için aynı alanı kullanmanda İslam'a göre bir sakınca yok. Ancak iç huzurun için spor sonrası terleme durumunda yerini temiz tutman daha iyi olur.
Alan küçükse vücut ağırlığıyla yapılan minimal yer kaplayan egzersizler tercih edebilirsin. Plank, push-up, squat hem yer tutmaz, hem etkili 💥. Spor motivasyonunu kaybetme, vücuda yatırım her zaman kazandırır! ✨
Cevap
6Cevap
Hem namaz hem spor güzel olur
Ruhsal arınma odası gibi
kickboks yapıyorum arınma ne demek melek gibi çıkıyorum odadan:)
sorun olmaz
Aleykum selam elbet olur neden olmasin ki sadece temiz tutman yeterlidir allah kildigin namazlari simdiden kabul rtsin insallah
Allah razı olsun Rabbim senin de kıldığın namazları kabul etsin
Sorun olmaz. Yap sporunu
Necasetten taharete uyuyorsa neden olmasın
Bizlerede dua et
inşallah sen de
Yoo neden sorun olsun ki
Sorun olmaz
Bir Şey olmaz
Namaz kılmak için bir yer ayırmış olman orayı kutsal bir alan yapmaz. Orada başka şeyler de yapabilirsin. Keza temiz olan her yerde namaz kılınır. Bu o olanlar da fsrklı bir aktiivetinin yapılmayacağı anlamına da gelmez. Yeri gelir mescit ler de bile yatılır uyunur. Mescit ler de bile bunlar yapılırken senin evinde niye olmasın. Peygamber Aleyhisselam kendi evinde yattığı yerde namaz kılıyordu. Demek ki namaz kılınan yerde farklı şeyler de yapılabilir. Bunun nesini sorun ediyorsun? Her yeri kutsallaşyırmaya gerek yok. Namazını kıl sporunu yap temiz olsın yeter
Estağfurullah orayı kutsallaştırmıyorum 3 tane ince örtü var halı olmadığından üst üste bulduğum örtüleri serdim ve sadece namazdan sonra en üsttekini uc kısmından alıp katlıyorum aynı şekilde kalıyor hiç kaldırmıyorum 2-3 günde bir yıkıyorum örtüleri gece yıkıyorum sabaha kadar kuruyor zaten. sen böyle sorunca gerçekten sorun yok gibi görünüyor:) saolasın söyleyecek bir şeyim kalmadı Allah razı olsun senden
Rabbim senin de kıldığın namazları kabul etsin faydan o kadar çok dokundu ki tahmin edemezsin farklında olmadan yaptığım bir şeyi fark ettirdin kutsallaştırmıyorum diyorum ama baya içten içten kutsallaştırmışım Allah affetsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?