''Kadınlar kas yapmaz'' klişesine mi inanıyorsun yoksa bu tabuları yıkıyor musun?
Bence hafif karın kası güzel...

''Kadınlar kas yapmaz'' klişesine mi inanıyorsun yoksa bu tabuları yıkıyor musun?
Bence hafif karın kası güzel...

Evet, kesinlikle
Kadınlar neden ağırlık çalışmalı?
Kas-kemik sağlığı: Ağırlık antrenmanı kemik yoğunluğunu artırır. Bu, osteoporoz (kemik erimesi) riskini azaltır.
Vücut kompozisyonu: Ağırlık çalışmak, kas kütlesini artırarak metabolizmayı hızlandırır. Bu sayede vücut daha fazla kalori yakar.
Dik duruş ve kuvvet: Günlük işlerde, çocuk taşımaktan market poşetlerine kadar fiziksel dayanıklılığı artırır.
Kilo kontrolü: Sadece kardiyo yapmaktan daha etkilidir çünkü kas dokusu yağ dokusundan daha aktiftir.
Daha şekilli vücut: Kadınlar genetik olarak büyük kas kütlesi geliştirmezler; daha sıkı ve formda bir görünüm elde ederler.
Ruh sağlığı: Ağırlık antrenmanı özgüveni ve zihinsel sağlığı güçlendirir, stresle baş etmeye yardımcı olur.
📌 Yanlış inanış: Kadınlar ağırlık çalışırsa çok kaslanır mı?
Hayır. Kadınlarda testosteron seviyesi erkeklere kıyasla çok daha düşüktür. Bu yüzden ‘bodybuilder gibi’ kaslanmak zordur — özel diyet, ağır program ve bazen ek takviyeler olmadan gerçekleşmez.
📌 Nasıl başlanmalı?
Yeni başlayanlar için vücut ağırlığı egzersizleri (squat, şınav) ve hafif dumbbell çalışmaları idealdir.
Doğru form çok önemlidir — bir eğitmenle başlamak iyi olur.
Haftada 2-3 gün, büyük kas gruplarına odaklanmak başlangıç için yeterlidir.
hiç biri doğal değil. sixpack'te doğal değil. normalde olabilkecejk bir kas görüntüsü değil ona özel sacma sapan çalışman gerkeiyor
evet kadın da erkekte düzenki olarak hem kardiyo yapmalı hem de ağırlık çalışmalı. ama saglık için gerektiği kadar. fazlası yaş ilerledikçe sorun çıkarıyor.
Kas başka bir dünya ve fikirlere saygım var fakat her insanın kalbini ve belli başlı kas gruplarını çalıştırması şart. Yaşlılıkta çok işe yarıyor :) Ayrıca iki cinsiyet için de vücut belirli bi şekle girince karşı tarafa seksi görünmek ayrı bir duygudur.
Kesinlikle kadınlar da ağırlık çalışmalı! 💪 Kas yapıp yapmamak hormonlara bağlı bir durum, kadınlar testosteron oranı düşük olduğu için genelde fit ve şekilli bir vücuda sahip olurlar. Hem güçlenirsin, hem sağlığın iyileşir. Şu görseldeki gibi hafif kaslar harika duruyor, motivasyon tam gaz devam et! 🏋️♀️✨
Cevap
38Cevap
abartı olmamalı
Alakasız cevabı alır mısın
Şu an topunuz bekarlar aile evin de ya da sevgilisinin evinde anal derdinde... tabi kocasına bakirelik satıcak. Evli olanlar da bağdaş kurmuş önünden arkasından geleni geçeni yemek derdinde... Türkiye kadar yozlaşmış bir toplum ve devlet yok! devleti 500 yıl öncesinde. kadınları işlerine gelirse 2025 işlerine gelmezse milattan önce 996. yılı gibi davranan ve talepleri istekleri tamamen çıkarına göre gelişen tipler.
Yapabilir ben karşı değilim sadece testo alıp erkeğe benzemesinler jdkxkx kadınlarda omuz ve sırtı beğeniyorum bi de karın kaslarını
Ağırlık çalışabilir ama doğru yöntemle böyle değil Sürekli karın kası çalışan kişilerin kalçası aşağıya doğru eğimli olur
Çok olunca gercekden kötu duruyor cok kotu duruyor az olması ıyı
Bana göre kadınlara uygun olmadığını düşünüyorum. Ama herkesin kendi tercihi..
canı nasıl istiyorsa. ister hiç yapmaz, ister az yapar, isterse çok yapar. kime ne. herkes kendi hayatını yaşıyor. buradakilerin beğenileriyle hareket edeceğine kendini nasıl beğenecekse öyle hareket etmeli.
güzel duruyor resimde olduğu gibi, halterciye dönüşmedikleri süreci. Gerçi bu erkekler için de geçerli. Yani spor yaptığını belli etsin ama suyunu çıkarmasın, bnc hoş.
Ağırlık çalışmasa daha güzel evet spor mükemmel ama kaslı kadında ne bileyim biraz itici geliyor
Dozunda dambıl kâfi o da en fazla 5 kg 😃
Kadınlar sağlık için de ağırlık kaldırır illaki vücut gelişimi için olması şart değil yaşına göre baya fit bir yapın var
Çalışmalı bence kafa dağıtırlar ve güzel vücutları olur
evet çalışmalı her iki cinsden insanda kendinin en iyi haline gelmeli
Bence yapmalı en azından erkekleri bi iki tokatta yere serebilir
Çalışmamalı. Çok kötü duruyor. Sadece karın kası olabilir o da çok az
Kadınlara kas yakışmıyor bence ben sadece sıkılığı seviyorum.
Nagihan karadere misali bence berbat bi goruntu vermez yap gitsin
Dozunda olursa gayet dişil sonuçlar oluşur, abartmamak kaydıyla.
11 line abs daha güzel duruyor. Kadına da en çok yakışan tarzı o diye düşünüyorum.
Çalışmalı zaten testesteron miktarından dolayı doğal yoldan istese de fazla artamaz
evet kadınlar olarak her şeyi iyi kaldırıyoruz
Erkek gibi görünüyor çekici değil kadında
Calısabilir abartmasın
Kadınlara kas yakışmıyor
Alıntı gayet harika bir fizik örneği.
Erkek gibi kas yapmasınlar
Çok fazla olmamalı bence yoksa kadınlığın elden gider.
Eklem sağlığı ve ve vücut postürünü korumak için evet yapmalı.
Erkek gibi kas yapmamalı görseldeki gibi olabilir
Evet çalışabilir
Çalışsın ama tadında fazla olmasın
Alinti resimdeki bady fiziken cirkin
Aşırı kas yapmadığı sürece yapın tabii
Sağlık açısından herkes çalışmalı
Yapmalılar ama çok değil.
Sağlıklı bir hayat için kesinlikle
Yapsınlar ama abartmasinlar.
Kararında olması iyidir
İsteyen çalışsın.
Hayır.