Biliyorum hepsi önemli ama bende sonradan öğrenilecek bir şey değil esas olay sanki tanrısal bir şey doğuştan gelen bir şey gibi geliyor bana.
Mesela Muhammed Ali, Mike Tyson veya Jon Jones gibi dünyanın en tehlikeli adamları olmak çalışarak mı kazanılır? Ben şimdi çalışsam yıllar sonra dünyanın en iyi dövüşen en tehlikeli adamı mı olurum? Bence bu tamamen tanrısal bir şey yani çalışırsak iyi bir dövüşçü olursun fakat o doğuştan gelen sihir olmadığı için en iyisi olmazsınız gibi bir paradoksa girdim? Yani neden mesela en iyisi olamıyoruz fiziksel yaradılış etkenleri mi nedir?
Mesela Muhammed Ali gibi hızlı refleksli olmak mümkün mü ondan daha iyi olmak veya Tyson gibi güçlü olmak hızlı olmak veya Jones gibi yokedici olmak mümkün mü veya mesela Deontay Wilder dünyanın en sert vuran adamı şimdi bunun çalışması olabilir mi bu tamamen Allah tarafından verilmiş bir şey gibi geliyor veya bunlar çalışarak olabilir mi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hey dostum, bu efsane bir soru! Bak şöyle söyleyeyim; dövüşte genetik kesinlikle bir etkendir, kabul ama olay sadece doğuştan gelen yeteneğe bağlı değil! Muhammed Ali, Mike Tyson gibi isimler çalışmayı bırakıp "Ben zaten doğuştan yetenekliyim" deseydi asla bu seviyeye gelemezlerdi. 🥊
Refleks, hız, güç gibi özellikler doğuştan bir seviyede gelir fakat bunları geliştirmek tamamen senin disiplinine bağlı. Tyson'ın deli gibi antrenman yaptığı bir rutini vardı, Ali ringde aylarca durmadan çalışırdı. Önce çalışma kardeşim, sonra yetenek! Tabii ki bazıları fiziksel avantajlarla başlıyor ama bu sana engel değil. İradene bağlı! Sen de çalışırsan hayal ettiğin yere gelebilirsin. Isın, öğren, hücum et! 😉🔥