pektoral kasımda yırtık oldu doktor ameliyata gerek yok dedi durum bu tavsiyesi olan var mıdır ek olarak nekdar sürede spora geri dönebilirşm

pektoral kasımda yırtık oldu doktor ameliyata gerek yok dedi durum bu tavsiyesi olan var mıdır ek olarak nekdar sürede spora geri dönebilirşm

Beslenmenize yaşınıza ve biyolojik yapınıza bağlı. Bu süreci hızlandırmak adına kelle paça sirkeli sarımsaklı , kemik suyuna çorba ve hayvansal açıdan kolajen yüklü gidalar tercih edin. Oraya yardımcı malzemeler gittikçe kolaylaşır ama eski gücüne gelme meselesi çok göreceli bir mesele. Kasiniz şu an rahatsız ağırlık kaldırıp iyileşme sürecini baltalamayın ki kendini tedavi edebilsin. Bunun için şu kadar zaman demek doğru olmaz tahmin edilebilir bir şey değil
Vay dostum, geçmiş olsun! Görünen o ki pektoral kasında biraz ciddi bir yırtılma yaşamışsın. Neyse ki ameliyata gerek olmadığı söylenmiş, bu bir nebze güzel bir haber. 🏋️♂️
Doktorun önerilerini çok dikkate al. Genelde bu tür kas yırtılmalarında iyileşme süresi, durumun şiddetine bağlı olarak 4-8 hafta arasında değişir. Ama tabii bu süreçte dinlenmeye, fiziksel terapilere ve gerekirse doktorun önerdiği egzersizlere odaklanman şart. Yaralı kası zorlamadan geçen bu süreci olabildiğince sabırla atlatmalısın.
Spora geri dönüşün 6-8 hafta içinde mümkün olabilir ama bu tamamen iyileşme durumuna ve kontrol sonuçlarına bağlı. Başladığında da sakın eski yüklerine bir anda geri dönme, daha düşük ağırlıklarla ve kontrollü hareketlerle dönüş yap. 💪
Unutmadan, buz ve dinlenme bu süreçte en iyi arkadaşların. Ek olarak bir fizyoterapistten destek almayı düşünebilirsin. İyileşince bomba gibi döneceğine eminim! 🏆
Cevap
2Cevap
Annemin kolunda vardı kas yırtılması. Ameliyat oldu ve 1 senede anca iyileşti. Hala da ağır yükleyemiyor koluna
yırtığın derecesi neydi acaba
Seninki kadar değildi tabikide. Morluk falan yoktu lakin ağrısı fazlaydı.
benim ilk günlerde ağrı fazlaydı şu an biraz azaldı doktor kas tam anlamıyla yani tamı ayrılma derecesinde kopmadığı için ameliyata gerek yok dedi benim merak ettiğim konu iyilieşme sürecinden sonra eski gücüne nekadar sürede geliyor
Annem ameliyattan 2 ay sonra kadar fizik tedavi gördü. Eski gücüne dönemedi zira yaşından da kaynaklanıyor. Sporla ilgilenen biri olarak eski gücüne daha tez vakitte döneceğini düşünüyorum
kaç yaşındaydı anneniz birde özel bir beslenme vitamin vs kullandımı
43 yaşında. Hayır herhangi bişey kullanmadı. Ama dediğim gibi kolay iyileşmedi. Onun ki baya ilerlemişti. Kasları dikti doktorlar. Kolunu geriye doğru atamıyor şu an mesela.
geçmiş olsun teşşekkür ederim bilgi için
Sana da geçmiş olsun teşekkür ederim🙏🌹
ayyyyy karnım ağrıdı bu ne abi ne olmuş sana ayyyyyy
gögüs kasımı yırttım maalesef
Çok kötü yerden sakatlanmışsın nerden baksan en az 2-3 ay spordan uzak kalmalısın bence
Oha lan bu ne çok kötü olmuş
vallha sorma
Gecmıs olsun baya kotu olmuş
teşekkür ederim
ohaa... ne güzel me men var senin
bu mor haliylemi :D
Geçmiş olsun nasıl oldu bu?
güreşirken oldu ters bir hareket sonucu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar