Kaval kemiği kırığında ne kadar süre alçı da kalır ayak ve ne zaman üzerine basmaya başlarız bilgisi olan var mı bu konuda? Bir tane de platin mevcut.Kaval kemiği kırığı ne zaman iyileşir?
Kaval kemiği kırığının iyileşme süresi ne kadardır?
Merhabalar. Benim bir yil once bacagimda kaval ve fibia kemigim birlikde kirildi. Hemen acil yardimda agrikesici yapib doktor nezaretinde bir gece hastanede kaldim. Ertesi gun ameliyyat oldum kaval kemigine platin yerlesdirdiler. Aleliyyat iki saat sürdu. Hiç aci olmadi. Ertesi gun el degeneklerile yurumege basladim. tabi ki kirik ayagimda alci vardi yere basmak olmazdi. Bir ay dizden yukari bir ayda dizden aşagi toplam iki ay ayagim yarim alcida kaldi. ve zaman geldi. Alçi açildi. Ondan sonra degeneklerde gitdi. Tam yurumege başladim. Ver elini havuz, gezmekler araba kullanmalar her şey. Tabii kendini korumak lazim. Bide her ay röntken ve doktor kontrolu sart. Ve zaman geldi bir yil dort ay keçdi. Platinin cikma zamani geldi. Yine ameliyyat. Ameliyyat 50 dakika surdu. Agrisiz acisiz. Anesteziden ayilinca ucmayi saymasan her sey iyidii )))) Anestezi etkisi gecer gecmez ayaga kalktim. Bacagimda ağri olmadi Cok şukur Rabbime. Simdi artik 5 gundurki ameliyyat olmusum. Qayet normalim. Dikis yerleti biraz acitiyor. Ama o da normal. Kisacasi arkadaşlar basa gelen cekilir. En esasi guzel dua etmek. Allaha siginnmaktir. Sonrasi iyi olacak. Her kese sagliklar dileriim.
8
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sağ ayağımın kaval kemiği kırıldı, iki aylık alçı süreci sonrası ayağım açıldı. Şu an 4 gündür ayağım açık ve yavaş yavaş egzersizler yapıyorum değneklerle hafif hafif basıyorum umarım 1-2 haftaya tam basabileceğim, sana da geçmiş olsun. Not: Ayağı kaval kemiğinden kırılıp boydan alçılı olanlar, ayağınız açıldığı vakit çok ince olacaktır kuş gibi hissedeceksiniz sakın korkmayın. 4 gündür açıldı ayağım yavaş yavaş eski görünüşüne geliyor merak etmeyin.
Kırıklar, kırık oluşumundan yaklaşık 2 hafta sonra iyileşmeye başlar. Bu evrede osteoblastların ve kondroblastların ürettikleri proteinler, üzerlerine kalsiyum minerali çökmesi ile sertleşmeye başlar ve ‘yumuşak kallus’ denilen kırığı sabitlemekle görevli yapı ortaya çıkar. Yeni oluşan yumuşak kallus dokusu 6-12 hafta aralığında sertleşerek, yük taşıyabilir duruma gelen sert kallusa dönüşür. Doktorların, ‘kemiğiniz iyileşmiş’ söylemi aslında ‘sert kallus’ oluştuğu anlamına gelir. Üçüncü evre ise kemiğin eski haline dönüşmesi için gereken yeniden yapılanma (remodelling) evresidir ve aylarca devam eder.
Kisiye gore 1 bucuk ay ile 2 bucuk ay arasi alcida kalir tam iyilesmesi yaklasik 5-6 ay ama uzerine basmk alci ckinca hemn tabi gunde 15 dk yuruyerek en fazla 6 yurume her brinde 1 saat dinlenme gecmis olsun
En az 4 hafta alçıda kalır. Çıktıktan sonra 2 hatfada alıştırarak basmaya başlanır, 8-9'uncu haftalarda normal performansa döner. Alçı korarıldığında inanılmaz zayıf olur üzülme sakın , hızlı düzeliyor.
0
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ne güzel yazdınız :) doktormusunuz? Bakarmısınız diger arkadaslarin söylediklerine nasıl morallerim bozuldu nasil üzüldüm :(
Olan olmuş vah vahlamanın anlamı yok tabii. Önemli olan senin dikkat etmen, yaşın da genç ve metabolizman hızlı çalıştığından hızlı iyileşir. Senin pozitif ve gayretli olmama bağlı. Doktoruna uy sen. Bakma millet 2 yıldır sekiyormuş filan, millet bilinçsiz ve salla paça yaşıyor.
Ben motor kazası gecirdim tibia şaft kırığı parçalı 1adet platin 8tane vidası var az bişey çap olmasına rağmen kemik şu an normal yürüyorum 44gün oldu ameliyat olalı 18gün önce alçı alındı geçiyor yani ufak tefek sorunlar olsada benim doktorum kiloya göre bile bu süreç değişir dedi benim kilom 60
ilk başta geçmiş olsun arkadaşım.. düğününde şimdiden hayırlı olsun.. araba kazasında sol kaval kemiğimi kırdım.. 2 ay sonra düzelmeye başladı. 3. ayımda halı sahada maç yapıyordum ;)
5
17 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok teşekkür ederim darısı sizinde başınıza :) tabi dügün yani ayak kırılması degil :)) benimde sol bacagimda kırık ve acikcasi cabuk iyilesicegime inaniyorum ama bir tane platin takildigi icin biraz korkuyorum ya gec iyilesirsem diye :/
Benimde ayagimda sol kaval kemigi kirldi motor kazasinda. bana vidalama yöntemi ile civa taktilar. bugun 36. gun. ustune hafif hafif bas dedi doktorum kilonun 3.1ini agirlik ver dedi 2 hafta sinra artir biraz fazla bas dedi. simdi 2 gundur desteksiz basiyorum tabi ara ara agrim olmadi bakalm. tabi ödemden dolayi şislik oluyo hafiften. baklm 2 gun sonra kontrolm var doktorum n3 diyecek. sikildm valla inanin
Selam benimde sol kaval kemiği iki yerden kırıldı banada vidalama taktılar ౩ ay oldu çok ağrı çektim sizin ayağınız ileştimi kaç ay kalacak bu vidalar ne kadar zamanda çıkaracaklar şimdi basıyorum ama vidalar kaslarını ağrıtıyor sizinki ileştimi çok geçmiş olsun
Valla bana subat 28 de taktilar vidalari. once bir ayaklı tutunaç vardi onla yurüdüm. sonra Nisan 4 de kontrole gittm doktor kaynamaya baslamis dedi koltuk degnegine gec dedi yavas yavas agirlik ver dedi Şu an tek koltuk degnegiyle yuruyorm agrim olmuyo ama tabi hafif sislik oluyo. mayis 4de kontrolum var bakalm ne olacak. doktorum mayis ortalarinda cikaririz demisti. heyecanla bekliyorm ama cok zor bir süreç psikolojik olarak cok yıprandm. allah sabır versin bu durumda olanlara.
Öncelikle herkeze merhaba 2 ay önce kaza geçirdim ayağım arabayla dırek arasında kaldı ve kaval kemigim kırıldı ameliyat oldum platin taktılar 3 yerden kırık var dedi doktor amaliyat güzel geçtini belirtti şuanda deynek ile ağırlımın yarisinını vererek yürüyorum nekadar sürede tam yürüyebilirm? Teşekkur ederm
yaş aralığın doğruysa ve platin varsa tam olarak 6 ayı bulur platin olmayaydı 3 ayda düzgün yürüyebilirdin 27 gün alçıda durdu 3 ay çap yürüdüm kaslarda zedeleniyor
0
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yaşım 19 ve doktorlarin söyledigi ortalama 3 ayda kaynar bu kemik. 6 ay nerden cikardin?
Canm merak etme yediklerine dikkat et yeter alci kireclenme yapar ayaginda dogru kaynamma ihtimalini düsunme bile illaki herseyin bir olumsuzlugu olur. ama haline sukret ya daha kotüsu olsaydi. en fazla 3.5 4 ay sikinti yaoma
Benim kırıldı 4 ay yattım sonra yamuk kaynamış kipirdatigim için. Bacağı tekrar kırdılar platin taktılar 1 yıl ayağımda kaldı şimdi 17 agusta cikarilacak
En İyi Cevaplar