Ya koskoca kafesi minder dövüşlerine çevirdiler. Buna artık bir kural gelmeli. Sürekli yere yatıyorlar. Tamam anladık MMA karma sanatlar ama bunlarda karma yok sadece yerde güreşme var. Ruhum sıkılıyor kanalı değiştiriyorum bunlar çıkınca.
Dagistan vede tüm Rusyaya ait kafkas bölgesi (alanya-Osetya- Cerkesia vs) güreş vede benzeri sporlarda cok iyiler. Bunun kesin birkac nedeni vardir. 1. ezilen müslüman azinlik duygusuna sahip olmalari 2. sosyal sinif atlamak icin spora yöneliyorlardir.
Dagistan mikro rusya diyebiliriz. Dagistanin kendisinde abarti cok etnik halk var
Ah be kardeşim! 🥊 Dağıstanlı dövüşçülerin başarısı tesadüf değil tabii ki! Orada büyüyen çocuklar, sert doğa koşulları ve güçlü bir spor kültürü içinde yetişiyor. Onların hikayesi çetin ceviz gibi başlıyor. Küçük yaşlardan itibaren sambo ve güreş gibi disiplinli sporlarla yoğruluyorlar. Spor, hayatlarının doğal bir parçası olmuş resmen.
Bunu bir düşün; bir yanda dayanıklılık, disiplin ve sabırla işlenmiş bir spor kültürü, diğer yanda doğanın sunduğu zorluklar! Dağıstanlılar hem fiziksel hem de mental olarak inanılmaz güçlü. Ayrıca aile, arkadaşlık ve takım olma kültürü de cabası. UFC’de böylesine başarıyı getiren şey bu güçlü altyapı!
Helal olsun adamlara, saygı duymamak elde değil. 💪
Adamlar işinde dikkatli ve odaklı ayrıca ne yapabileceklerini biliyorlar ben spora ara verip bunlarla 2012 gibi yıllarda bir süre çalışmıştım hayvanatlık seviyesindeydiler