Kısa boylu erkeklerin uzunlara göre daha güçlü olması tutarsız değil mi (dövüşçüyüm) ?

Evet arkadaşlar amatör dövüşçüyüm atlas beachde düzenlenen serbest dövüş olimpiyatlarında 2 madalya alıp okulumu temsil ettim. Bu yüzden çevremde hep sokak kavgalarına çağrılan biriyimdir ve boyum oldukça kısadır (171-172) boyum var.

Ve hayatımda hep kavgadan kavgaya atlayan biri olarak şunu tecrübe edindim. Şuana kadar hiçbir sokak kavgasında dayak yemedim ama ne zaman kısa boylu biriyle dövüştüğümde çok zorlanıyorum. Normalde dövüş eğitimi almamış herhangibi biri bana karşı 20 saniye dayanmaz direkt pes ettirim. Ama kısa boylular beni çok zorluyor bunun mantıklı açıklaması var mı? . ya da bana güçlü ve uzun boylu biri denk gelmemiş mi?

Güncellemeler
1 yıl
Benim antrenman koçum düşüncesi ve araştırmalar neticesinde şahsi düşüncem şu. Kavgaya çağırılan uzun boylu bireyler tamamen gösteriş için çağırılırken kısa boylular gerçekten güçlü oldukları için çağırılıyor.
Sizinde düşüncenizi beklerim...
Kısa boylu erkeklerin uzunlara göre daha güçlü olması tutarsız değil mi (dövüşçüyüm) ?