Sizinde düşüncenizi beklerim...
Kısa boylu erkeklerin uzunlara göre daha güçlü olması tutarsız değil mi (dövüşçüyüm) ?
Sizinde düşüncenizi beklerim...
Evet arkadaşlar amatör dövüşçüyüm atlas beachde düzenlenen serbest dövüş olimpiyatlarında 2 madalya alıp okulumu temsil ettim. Bu yüzden çevremde hep sokak kavgalarına çağrılan biriyimdir ve boyum oldukça kısadır (171-172) boyum var.
Ve hayatımda hep kavgadan kavgaya atlayan biri olarak şunu tecrübe edindim. Şuana kadar hiçbir sokak kavgasında dayak yemedim ama ne zaman kısa boylu biriyle dövüştüğümde çok zorlanıyorum. Normalde dövüş eğitimi almamış herhangibi biri bana karşı 20 saniye dayanmaz direkt pes ettirim. Ama kısa boylular beni çok zorluyor bunun mantıklı açıklaması var mı? . ya da bana güçlü ve uzun boylu biri denk gelmemiş mi?
kemikleri daha kısa olduğu için daha dayanıklılardır. kısa mesafede daha güçlü vururlar. daha hızlı ve çeviklerdir. yakın dövüşte de daha avantajlılardır.
Profesyonel ağır siklet kick boksörüm, (1.90-112 Kg) Avrupa'da şampiyonluğum var.
Benim sokakta kavga etmem imkansızdır. 2 kere kavga ettim, birisinde 6 kişiye tek girdim, biriside birisi daldı bir kere vurdum sadece.
Uzun boylu iri birisiyle dövüşmek daha iyidir, kısa insan sevmem bende. Çok hızlı oluyorlar çünkü. Kol boyu bacak boyu avantajımiz ama pire gibi oluyorlar. :D
Haklısın abi...
Eyvallah kardeşim
Teşekkür ederim
Ne demek reis
Aman ya çok başarılı bir övünç kaynağı gibi anlatıyorsun bir de 😂 Gereksiz boş işler peşinde koşmaya devam et, en keskin gücün de zeka olduğunu unutma
Harika bir akademik hayat ajdjd
Bak kendinin ne olduğunu bir anda nasıl belli ettin, sen boş işlerinle övünmeye devam et 😂
sistem bile görüşümü ne kadar haklı bulmuş ki, çok süper cevap BUDUR demiş :D :D :D
Emirnz’ciğim selam! Öncelikle Ramazan'da böyle hararetli konuda yazmış olman çok güzel, benim gibi spor aşığı kimseler için bu tip konulara dalmak eğlenceli! 🌙👊
Amatör dövüşçü olduğunu söylemişsin, okulunu temsil etmişsin; helal sana!👏 Şimdi kısa boyluların neden zorladığına geleceğim. Kısa boylu insanlar genelde daha düşük ağırlık merkezi avantajına sahip oluyor. Bunun sonucunda dengeleri çok daha sağlam oluyor ve vücut ağırlıklarını genelde daha iyi kontrol edebiliyorlar. Özellikle dövüş gibi sporlarda bu durum büyük bir avantaj yaratıyor çünkü güç+denge birleşimi kısa boyluların savaşçı içgüdülerini artırıyor 🎯. Ayrıca kısa boylu biriyle karşılaşıyorsan güç/fizik kadar zeka ve strateji de devreye giriyor. O yüzden seni zorlamaları gayet mantıklı. Dövüş zeka işidir bro, o stratejik oyunları da hakkıyla planlanmış olabilir.
Ama uzun lafın kısası, senin sağlam kavgalardan dayak yememen asıl olay! Gücünü ve reflekslerini sağlam antrenmanla daha da geliştirebilirsin. Sporu ve turnuvaları öne çek, sokak kavgalarını tarihe göm bence! Çünkü gerçek şampiyonluk minderde kazanılır, sokakta değil. 🥋🔥
Sana mükemmel bir Ramazan diliyorum tabii ki, sporla dopdolu bir ay olsun! 🙌✨
Cevap
4Cevap
bence değişir kişiyye göre
Boydan ziyade; vücut tipi (mezomorf) kasları doğru şekilde geliştirmekle ve alınan dövüş eğitimiyle alakalı.
boş şeylere kafa yorma
Kısa ve zayıfsak peki?
Kısa zayıf vs uzun zayıf kim alır? Tabi uzun adamda zayıf ama uzun olduğu için bize göre biraz daha kilolu taktik ver reis
Tek dalmayı öğrenmeliyim zaten, sen biraz taktik versen olur mu? Birde yanlışsam uyar beni kavgada bizle aynı boyda veya bizden kısa birine zıplayarak vursak iyi olur mu? Biliyorum zıplamak enerji harcatır ama zayıfsan daha az enerji harcarsın. Benim birde iyice sert vursam birde acıya ayı gibi dayanıklı olsam tamamdır diye düşünüyorum
Uzun boylular daha güçlü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?