Eğer profesyonel yapıyorsa kullanmak zorunda vücut genetiği bir yere kadar büyümeye elverişlidir yarışmalar içinse mecburi olarak testosteron growth hormonu vs türü anabolik steroidlerin alınması gerekiyor aksi başarısızlığa uğratır. Bu tarz anabolizanlar zamanla özellikle karaciğerde yük bindirir ve sağlığı bozabilir normal bir vücut isteyen birinin kullanması son derece gereksiz olacaktır hem maliyet açısından pahalı ürünler bunlar hem de bunların yanı sıra ekstra olarak da düzenli kan testi ve sağlık durumuna bakılması lazım yani normal salona gidip sporunu yapıp kreatin bca protein tozu gainer ını kullanıp keyfine bakmalı insan ötesi uçurum
Bunlari enine boyuna çok araştırdım. Çıkan sonuç dengeyi saglayamiyorsun ve iç organlar bir yerden sonra iflas ediyor. Bu işi profesyonel olarak yaparken genç yaşta olen bir çok vucutcu var. Saglikli bir şekilde hayatta kalan bir tek Arnold var oda kac kere organ nakli yaptırdı Allah bilir. Hic girmemek lazım bu işe avantajları çok olsada dezavantajlarinin önüne gecemiyorsun
Profesyonel anlamda yapanların, tamamı ile hedefi ile ilgili bir durum ilaç kullanıp, kullanmaması. Eğer kullanacaksa da kesinlikle bu işleri bilen iyi bir guruya danışması gerek.
Amatör ilgilenenlerin kilo almak, kilo vermek, daha iyi görünmek adına almaları oldum olası hep hüsrana yol açmıştır. Gerek yok böyle bir şeye.
Bence sporun en güzel yanı, kendi sınırlarını zorlayarak doğal bir şekilde ilerlemek. İğne, ilaç gibi şeyler kullanmak hem sağlığını riske atar hem de uzun vadede faydadan çok zarar getirir. Hele ki rekabet ya da iyi görünme hırsıyla yapılıyorsa, işin zevkini öldürür. Ben asla böyle şeylere ihtiyaç duymadım ve duymamayı da tercih ederim. Çünkü doğru beslenme, düzenli antrenman ve disiplinle istediğin sonuçlara ulaşmak mümkün. Spor zaten sabır ve mücadele işi 🏋️♂️✨ Kendini kestirme yollara itmek, bu emeği hiçe sayar. Sağlam bir hedef belirle, sporun keyfini çıkar, sonuçlar seni zaten mutlu edecektir. 👊