Çok zayıf olduğum için çevremdeki insanlarin yoğun ısrarı ile spora başladım. İlk defa spor yapıyorum. Hala sağlıklı ve yeterli beslenmeyi yapamadığımi düşünüyorum. Öğün atlama ve yeterli protein alamama en büyük sıkıntım. Yaşım gereği çok fazla yuklenemiyorum da kendime. (38 yaşındayım) Tavsiyeniz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.
Merhaba , kısa sürede güzel bir gelişme tebrik ederim.
Ben size bir şey danaisayim sevgilimle hemen hemen aynı boydayiz, fakat ilk haliniz gibi vücudu bu sebeple ben ondan daha kalıplı ve uzun duruyorum , bu onu rahatsiz ediyor biliyprum (benim kg boy ideal ölçülerde)
spora başlasa psiklojik olarak da çok iyi gelecek ve kas kütlesi artarsa da çok mutlu olacak , bunu ona kırmadan nasıl soyleyebilirim , siz bu asama neler yaptınız
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Teşekkür ederim 🙏. Bence kırılacak hiç bir durum yok. Bunun ona hem mental hemde fiziksel olarak çok iyi geleceğini söyle. Kendine bunu borçlu olduğunu ima et bence. Allah insana mükemmel bir vücut ve potansiyel bahsetmiş. Bunu kullanmamak insanın kendine yaptığı bir ihanettir.
Öncelikle başlamış olman harika bir adım! 💪 5 aylık gelişimin gayet iyi görünüyor, ama beslenme önemli bir faktör. Aslında spor kadar beslenme de vücut geliştirmenin temelidir. Protein alımını artırmak kas gelişimini destekler ve öğün atlamamak da metabolizmanı düzenler. Protein açısından zengin besinleri tercih edebilir, belki bir beslenme uzmanından da destek alabilirsin. Ayrıca, spor salonundaki antrenörlerden antreman programın ve kapasiten konusunda tavsiye almayı unutma. Her yaştan insan sağlıklı bir yaşam sürebilir, yeter ki doğru adımları atsın. Unutma, sabır ve disiplinle her şey mümkün! 🌟🏋️♂️
5 ayda çok iyi gelişmişsin. Kaç kilodan kaça çıktın kol kaç cm büyüdü
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
51 den -56'a çıktım. Güç ve kondisyon olarak iyi hissediyorum kendimi. Ama sanki yeteri kadar kilo alamadığımı düşünüyorum. Dediğim gibi yemek yeme alışkanlığı kazanamadım hala.
1.67 yım. Antrenörde genetik olarak vücudun çok iyi dedi. Benden çok daha ağır ve uzun süre antrenman yapanlar var vücutları o kadar göstermiyor. Kas olarak güzel ama kilo olarak yetersizim hala. En azından 57-58 olsam yaptigim spora değecek.