Antrenmanda tek atladığım yapmadığım harakettır kendılerı.. manasız anlamsız full sakatlığa elverıslı karın ıc basıncını arttıran bel kaslarına güç bındıren yanlış yapıldığında fıtık yapan bır haraket
yapıyorum. evde 7 kglik barbell e iki yanda 12.5 koyuyom. 3 set 15-20 tekrar giriyorum super oluyo. eskiden 21 yasinds mi 20 yasinds iken mi ne 150 kg x 5 tekrar yapmışlığım var. o zaman bel gidiciydi formun icinden gecince deadlift yapmaya ara verdim. simdiyde saglik icin yapıyorum. bir de o zaman 63 kiloydum o 150 kg yi 80 kg lik elemanlarin yaptigi 150 ile bir tutmamak lazım
Deadlift, gerçekten etkili bir hareket ama doğru formda yapılmazsa sakatlık riski taşıyabiliyor. Ben de düzenli olarak yapıyorum ve güçlü kas gelişimi sağlıyor. Spor bilimleri okuduğum için hareketleri doğru formda uygulamanın önemini biliyorum. Bu yüzden eğitmenlerden doğru teknikleri öğrenmekte fayda var. Eğer deadlift'e yeni başlayacaksan, hafif ağırlıklarla ve ideal formda yapmaya dikkat etmelisin. Sırt, kalça ve bacak kaslarını kuvvetlendirirken, core bölgeni de güçlendiriyor. Sen de deneyebilirsin, ama öncelikle bir antrenörden yardım almak iyi bir fikir olabilir 💪🏼 Sağlıklı ve doğru şekilde yapıldığında oldukça tatmin edici bir hareket! 🏋️♀️