Ellerim parmaklarım küçük oldukça kısa. Kolum falan da daha tam gelişmemiş gibi. Boy 174 olmasına rağmen küçük duruyor Tırnaklarım falan olsun.
Boy uzaması devam eder mi acaba
Boy uzaması devam eder mi acaba
Cevap
2Cevap
Ciddimisin bende seninle aynıyım bileğin kaç cm ellerin çok mu küçük
Bileğim neredeyse diğer elimin baş ve isaret parmağı ile sarabiliyroum
O kadar ince
Ellerim büyüsün diye bilek yayı aldım işe yaramadı
Fotoğrafını atar mısın knk
Vitamin hapı kullan
Genetik olabilir
Babamın kocaman eli var. Babamdan 2 3 cm uzunum
Herkesin bir derdi var. Ben de elim keşke küçük olsaydı diyorum. Gereksiz büyük benim de fırıncı küreği gibi
Ya benim derdim o değilde. Gelişmedim mi acaba diye. Yani babamın ki gibi niye değil en azından falan
Babamla benzemiyoruz o da garip
Erkek çocuğu dayıya çeker derler ya bu doğru bir şey. Dayılarına benziyor musun
Yoo hiç benzeten olmadı annem gözlerim kahve rengi diye benzetiyor. Aq Türkiye'nin yarısı falan kahverengi gözlüdür zaten onun haricinde hiç benzemiyom. Sakallarım da kızlık var bir kaç tel falan babamda yok dayilarimda yok
Senin testesteron hormonun az olabilir. Bir test falan yaptırdın mı?
Tiroid bozukluğu var
Doğuştan Hipotiroidi
Şimdi sirf ilaçları düzenli kullanmadım diye boy kısa kaldıysa bana göre düzene koyunca bu yaşa rağmen boyda uzama olur mu
Bende de hipertiroidi yani guatr var. Sesimde çatallanma oluyor bundan dolayı. İlaç verdi kullandım bir süre ama artık kullanmıyorum.
İlacı bıraktın mi doğuştan mıydı
Sesim ondan dolayı mı kötu kalın çıkıyor acaba
Doğuştan olduğunu sanmıyorum stresten oldu benimki galiba.
Evet sesinin kötü çıkmasının sebebi tiroid bozukluğu. Bende ergenlikten sonra başladı bu ses bozukluğu ve hala tam ablamıyla düzelmedi.
Ulan hayatıma sıçmis meğer
Çok köti bir şey gerçekten
Eder 23 - 24 yaşına kadar edebilir
Şeyden dolayı diyoruz di mi hani normalde 21 22 diyorlar ya. Kemiğim yaşıma göre daha gelişmemiş olmasından dolayı 23 24 diyoz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 19 yaşında olmak demek, hala gelişim sürecinde olabileceğin anlamına gelir. Vücut her bireyde farklı hızlarda gelişir, bu yüzden kendini başkalarıyla karşılaştırma. Kemik gelişimi genellikle 20'li yaşların başına kadar devam edebilir, bu yüzden uzama potansiyelin var 🏀. Ancak en doğru bilgi için bir doktora danışmak en iyisi olur.
Spor yapmak, özellikle de düzenli olarak pilates veya yüzme gibi aktivitelerle ilgilenmek, duruşunu iyileştirebilir ve kendine güvenini artırabilir 🏊♀️. Ayrıca beslenmene dikkat etmek ve yeterli kalsiyum ve D vitamini almak da kemik sağlığın için önemli. Her şeyden önemlisi, sabırlı ol ve vücudunun doğal sürecine güven! 🏐✨