Mike Tyson anlatıldığı kadar iyi bir boksör müydü yoksa abartıldı mı?

Bizim insanımız klasik olarak medyanın verdikleri ile yetindigi için aslını astarını pek bilmez. Mike tysonun profesyonel maç karnesini çoğunun okuduğunu ya da maçlarını kronolojik olarak izlediğini pek sanmıyorum. Herkes yenilgisiz olduğunu sanıyor. Oysa en mukemmel dönemlerinin birinde 1990 yılında henüz 24 yaşında James buster douglasa yenildi. Hemde nakavt oldu. 96 ve 97 yıllarında 30 yaşında iken evander holyfielde 2 defa yenildi. 5 yıl sonra lennox lewise nakavt oldu ve artik kariyerinin son zamanlarında 38 -39 lu yaşlarda Kevin mcbride ve danyy williamsa da nakavt olarak aktif kariyerini sona erdirdi. Eğer gerçekten evander holyfield maçlarının birini kazanabilseydi bile ben bu yorumu yapmazdım gerçek bir efsane derdim ama diyemiyorum. Mike sadece çalkantılı hayatı kulak ısırmaları cezaevi geçmişi gibi konularla hep magazinsel oldu ve insanlar ona bir kahraman yenilmez sıfatı eklediler. Bugün bile ayakta duracak hali kalmamış rakibi saygısından maçı krokiye hatta nakavta taşıma durumu varken vurmuyor bekliyor ama yine de insanlar diyor Mike tyson maçı bilerek verdi yoksa öldürürdü bitirirdi falan.
Mike Tyson anlatıldığı kadar iyi bir boksör müydü yoksa abartıldı mı?