Dövüş sporlarını öğrenmede yaş önemli bir faktör mü?

Merhaba arkadaşlar. Bu soruyu özellikle bu konunun içinde olan veya bilgi sahibi olan herkese soruyorum. Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok minnettar olurum. Ben 21 yaşında bir erkeğim. Şuanda üniversite öğrencisiyim. Bazı konularda hayata geriden başladığımı itiraf etmeliyim. Dövüş sanatlarına ilgim var. Özellikle kıck boxs veya muya thai (şuanda kararsızım hangisini öğreneceğim konusunda) ve güreş gibi dövüş sanatlarını öğrenmek ve bunlarla uğraşmak istiyorum. Bu dediğim uğraş öyle bununla ilgili etkinliklere katılmak, yarışmalara katılmak, sporcu olmak değil. Sadece kendimi savunmak, fiziksel ve psikolojik olarak faydalarından yararlanmak için istiyorum. şu an ülke ekonomisi ve durumu belli ve ayrıca okul ve ardından iş bulmak gibi şeylerle de uğraşmam gerekeceğinden tahmini olarak 26-27 yaşımda başlarım diye düşünüyorum ama belki de erken veya geç de başlayabilirim. Bilmiyorum bunu zaman gösterecek. Size sormak istediğim, benim durumumu değerlendirecek olursanız burada saydığım ve saymadığım dövüş sanatlarını öğrenme de ve uygulamada yaşım bunun için uygun olur mu? Yaş konusuna takılmalı mıyım? Bilgilendirirseniz mutlu olurum... Ve ayrıca bu tür dövüş sanatları konusunda öneriniz veya tavsiyeniz olursa da bunu öğrenmek isterim.

Dövüş sporlarını öğrenmede yaş önemli bir faktör mü?