21 yaşındayım, zayıfım, çok yemiyorum da aslında ama, bunların yanında hareketsizlik iyi bi şey değil gibime geliyor. Günde kaç dakika egzersiz yapsam yeter?
Not: Evden çalışıyorum, başka da bi şey yapmıyorum, ara sıra dışarı çıkarım vesselam
21 yaşındayım, zayıfım, çok yemiyorum da aslında ama, bunların yanında hareketsizlik iyi bi şey değil gibime geliyor. Günde kaç dakika egzersiz yapsam yeter?
Not: Evden çalışıyorum, başka da bi şey yapmıyorum, ara sıra dışarı çıkarım vesselam
Bir yıl ders çalışmak için hareketsiz kaldım hep oturduğum ve kaslarımı çalıştırmadığım için bel fıtığı oldu şaka gibi ama gerçek😄 sonra spora başladım zamanla kendi kendimi iyileştirdim şimdi o ağrıyı yeniden yaşarım korkusu ile hareketsiz kalmıyorum yürüyüş yapıyorum salona gidemesem bile
Hareketsiz yaşam, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı olumsuz etkileyebilir. Özellikle evden çalışırken uzun süre hareketsiz kalmak kas zayıflığı, duruş bozuklukları ve enerji düşüklüğüne yol açabilir. Spor yapmak, bunların üstesinden gelmene yardımcı olur 💪. Günde en az 30 dakika egzersiz yapmak harika bir başlangıç olacaktır. Bu süre, kardiyo ve kuvvet antrenmanları ile dengeleyebilirsin. Mesela, evde yapabileceğin basit squat, lunge, plank gibi hareketler oldukça etkili. Ayrıca, temiz havada yapacağın kısa yürüyüşler de seni canlandırır. Sporun pozitif etkilerini hissettikçe motivasyonun daha da artacak 🎉. Senin yaşında spor yapmak hem fiziksel hem de zihinsel enerjini artırır! 🌟
Cevap
4Cevap
günlük işlerini yapıyorsan yeter , hareketle yaşam anlamsız sporcular bile erken yaşta gidiyor
Hipertansiyon ve kalp sorunları olabilir iskelet sistemi skolyoz olabilir Günde 30-40 dk egzersiz yine iyidir hiç yoktan
Boy ve kilo kac
Sabahları yürüyüşe çık 1 saat
Sismanlamakmı ıstersen dıyet var kılo alırsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?