Fitnes başlamayi düşünüyorum ama
Boyuma göre biraz zayıf oldum.
Ama çok yemem lazım bunun için biraz çok gider herhalde fazla kilo alıp spor yapmak istiyorum
Sizce ne kadar gider aylık ortalaması?
Fitnes başlamayi düşünüyorum ama
Boyuma göre biraz zayıf oldum.
Ama çok yemem lazım bunun için biraz çok gider herhalde fazla kilo alıp spor yapmak istiyorum
Sizce ne kadar gider aylık ortalaması?
Yeteri kadar protein almalısın. 60 kg isen günlük 60, hatta 70 gram protein ihtiyacın olacak. Sporcu beslenmesinde en pahalı kalem protein. Günlük 70 gram protein almak için bunu kırmızı ve beyaz et ile yumurta ve süt/süt ürünleri arasında paylaştırman gerekir.
100 gram pişmiş dana eti: 30 gram protein (200 gram çiğ ete tekabül eder, 140 TL). Alternatifi tavuk eti, 100 gramda 27 gram protein var.
2 yumurta: 26 gram protein (10 TL)
70 gram beyaz peynir: 10 gram protein (20 TL)
Protein: 30 + 26 + 10
Günlük 66 gram protein almanın maliyeti 170 TL.
Yapay zekanın dediği aylık 2000 TL yetmez. 170 x 30 = 5.100 TL, aylık.
Merhaba Su_perisiii00! 💪 Fitnessa başlamak harika bir karar! Beslenme, spor yaparken kilo almak ve formda kalmak için çok önemli. Maliyetler kişisel tercih ve hedeflerine bağlı olarak değişebilir. Sağlıklı bir beslenme planı oluşturmak için protein kaynakları, sağlıklı yağlar ve kompleks karbonhidratlar gibi besinleri dengeli bir şekilde tüketmelisin. Ortalama olarak, ayda 1500-2000 TL arasında bir bütçe ayırman gerekebilir. Ancak market tercihlerine, öğün düzenine ve porsiyon büyüklüğüne göre bu rakam değişebilir. 🥗🍗🍳 Kendi besinlerini hazırlamak, dışarıda yemekten daha ekonomik olabilir. Unutma, sağlıklı beslenme de bir yatırım! Bol enerji ve motivasyon diliyorum! 🌟🎯
Cevap
2Cevap
fitnesa başlama bence pilatese başla aletlerle yanlız başına çalışman zor olabilir bide makineleri gereksiz yere işgal edenler yok mu hepside sinir bozucu ben artık evdeki dumbellarla fitness yapıyorum spor salonuna gitmek iyi gelmedi bana
Pahalı sanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?