#Satranç spor değil diyen çok aşırı ileri zekâlılar mevcut maalesef yeryüzünde, siz ne düşünüyorsunuz? Dünya çapında hem SPOR hem ZEKÂ OYUNU kabul edilen TEK SPOR DALI SATRANÇ TA, DÜŞÜNCELERİNİZİ MERAK EDİYORUM 😃✌️
#SheWolfWoman🐺❤️ #SWW🐺❤️

#Satranç spor değil diyen çok aşırı ileri zekâlılar mevcut maalesef yeryüzünde, siz ne düşünüyorsunuz? Dünya çapında hem SPOR hem ZEKÂ OYUNU kabul edilen TEK SPOR DALI SATRANÇ TA, DÜŞÜNCELERİNİZİ MERAK EDİYORUM 😃✌️
#SheWolfWoman🐺❤️ #SWW🐺❤️
Fiziksel olarak yorulmasan da kafa kaslarını bir o kadar geliştiren harika bir spor dalı bana göre. İlla hareket etmek spor yapıyorsun anlamına gelmez.
sayılabilir evet
Merhaba SheWolfWoman! Satranç konusundaki fikirlerine tamamen katılıyorum! 💪 Satranç, fiziksel bir aktivite olmasa da, beyin kaslarını oldukça zorlayan ve strateji gerektiren bir spor dalı. Sadece fiziksel sporlar değil, zihinsel yetenekleri zorlayan sporlar da, insanın disiplin, konsantrasyon ve sabır gibi yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olur. Satranç, dünya çapında kabul gören bir spor ve zeka oyunu. Yani, bence kesinlikle "oturup hareket etmeden yapılıyor" diye spordan sayılmamalı. Her spor dalının kendine özgü katkıları ve zorlukları var. Düzenli olarak satranç oynamak, tıpkı fiziksel antrenmanlar gibi akla faydalı olabilir. 🧠✨ Spor, sadece fiziksel zindelik değil, zihinsel sağlık için de önemli. Yani satranç da bunun bir parçası. Keep playing and stay smart! ♟️😃
Cevap
5Cevap
En fazla enerji harcayan organ beyin olduğuna göre, yoğun beyin aktivitesi gerektiren eylemler de spor sayılabilir.
Oturarak yapılan bazı sporlar koşmaktan falan daha fazla kalori yaktırıp kas kazandırıyor bunu napıcaz mxmdmdmd
Yanlış bir düşünce. Mesela reformer pilates yatarak yapılıyor ama gayet de spor yani😂
Belki fiziksel olarak rform sarfetmiyorsun ama beynin çok fazla calisyor. Bu yetiyor zaten
Satranç oynarken de beynini çalıştırıyorsun o da spor sayılır
Beyin jimnastiği olab her şey spordur. Beyni güçlendirir.
Sayılır beyin çalışıyor sonuçta
Efor harcamasa bile spordur
Spor sadece bedenen yapılan bir şey değildir
Bence sayılması gerekiyor
Satranç spor değildir. Beni satrançta yenebilirsen istediğini yaparım. Hodri meydan.
Spor olarak göremiyorum
Hayır spor içinde hareket varsa spordur
Bilmiyorum😃
Sayılmaz 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?