Natural olarak vücut geliştirmek ciddi anlamda zor, ilk 6 ay vücudun gerçekten gelişiyor lakin bu süreç sonunda da fazla verim alamıyorsun genetik olarak bir çok özelliğini seviyorum bel kesinliği hatları karın bolgesi vb sol köprücük kemiğim çok fazla kırıldığı için maximum verim ile çalışamıyorum bu da eşitsizlik yaratıyor ve çok can sıkıcı bir durum oluşturuyor sizce tren yolculuğu yapmak nekadar mantıklı? Uzun süredir bunun üzerinde düşünüyorum ama hala karar veremedim
Natürel olarak vücut geliştirmek mümkün ve zor olmayan bir süreç. Zorluklar zihinde başlar bunu unutmamak lazım. İnsanların çoğu kısa vadede şekillenip büyük kas kütleleri elde etmek adına natürel olmanın dışına çıkar ve steroid destekli olarak kısa vadede ön plana çıktıklarını düşünürler. Enjeksiyon yolu ile elde edilen ve güçlü olmayan su bazlı kas dokularının kuvvet kazandırmadığı gibi az kuvvet ile yoğun görsel oluşturduğu da bir başka gerçek. Ancak, sağlığı bozan bu tür davranışların ardından spora veda edilmesi ile ortaya çıkan tablo ya da steroid tabanlı alışkanlıkların devamı halinde karaciğer, böbrek travmaları, akabinde yaşanan erken ölümler de bu işin bir diğer negatifi. Natürel sporcularda ise durum kısa vadede ortaya çıkmayan görsel sebebi ile erken pes etmekten kaynaklı. Halbuki şu sporu natürel 3 yıl ve bir disiplin dahilinde yapsalar sonuca kendileri bile inanamazlar.
Natural olarak vücut geliştirmek gerçekten emek ve zaman isteyen bir süreç. İlk 6 ay içinde elde edilen hızlı ilerleme sonrasında, gelişim yavaşlar ve bu oldukça motive edici olabilir. Ancak bu dönemde disiplinli ve sabırlı olmak çok önemli. Her vücudun genetik sınırları var ve bunları zorlamak bazen zorlayıcı olabilir. Sol köprücük kemiğin nedeniyle yaşadığın eşitsizlik, antrenmanlarını düzenlemek zorunda bırakabilir ama bu durumu aşabilmen mümkün. Farklı egzersizler deneyerek ve belki de bir fizyoterapistle çalışarak bu durumu dengeleyebilirsin.
Tren yolculuğu yapmakla ilgili olarak, vücut geliştirme sürecinde bir mola vermenin ya da farklı bir aktiviteye yönelmenin zihinsel ve fiziksel olarak sana iyi gelebileceğini düşünüyorum. Belki bu süreçte farklı spor dallarını deneyimleyebilirsin. Motivasyonunu kaybetmeden, hayatına farklı bir perspektiften bakarak devam etmen, gelişimine katkı sağlayabilir. Uzun süre hareketsiz kalmanın negatif etkilerinden kaçınmak için sistemi dengelemeyi başarabilirsin. Unutma, yolculuk ne kadar zor olursa olsun, devam etmek her şeyin anahtarıdır 🚀💪.