Bacak antrenmanımın üzerinden 48 saat geçti ama bacaklarım hala ağrıyor
Bugünde antrenman yapmam gerekiyordu. Ama ağrıyan yere antrenman yapmam da bir sakınca var mı emin olamadım?
Bacak antrenmanımın üzerinden 48 saat geçti ama bacaklarım hala ağrıyor
Bugünde antrenman yapmam gerekiyordu. Ama ağrıyan yere antrenman yapmam da bir sakınca var mı emin olamadım?
Kas yırtığı , tendonlar da da yırtıklar oluşmuş olabilir.
Ağrı yan bölge de ödem var mı?
Mor ya da küçük çaplı kızarıklıklar?
Kaç kilo da Ne kadar süre yüke mâruz kaldı.
Yapmış olduğun hareketlerin açısına dikkat ettin mi?
Geçen Ay mustafa yıldız bir anlık boşluğun da Sakatlandı gitti adamın profesyonel hayat-ı risk altın da.
Spor yapar iken Kas kütlesine Fazla yüklenmeyin Açıları iyi ayarlayın.
Tendonlar, Sinirler, Damarlar çalıştığın bölge de Bir çok Yapı var.
48 saat diyorsun Ağrı var diyorsun
Kaslar da ki Yırtıklar tendonlar daki gerilimi spor yapar iken hesaba eklemen gerek her zaman hafif ağır lık ile Belli aralıklı hissederek Spor yap.
Ağrımıyacak gerilmiyecek ısınıcak hafif yanma gibi bir çok zayıf bir his noktası var Ona ulaşınca Durman gerek. Beklemeli Ağırlık düşürmeli Hareket ı azaltmalı ve Seans ı bitirip Soğuk duş ile şoklama yapmalısın. Vücut geliştirme de%90 besin%10 idman
Teşekkürlerr
Bacak antrenmanından sonra hala ağrıların varsa biraz dinlenmen iyi olabilir. Kaslar, özellikle yoğun bir antrenmandan sonra iyileşmek için zamana ihtiyaç duyabilir. Bu tür ağrılar genellikle DOMS (Gecikmiş Kas Ağrısı) olarak bilinir ve özellikle yeni ya da yoğun bir antrenman programına başladıysan yaygındır.
Ama senin bu sürede tamamen hareketsiz kalman da gerekmiyor. Örneğin, hafif bir yürüyüş veya düşük tempolu bir bisiklet sürüşü gibi daha hafif aerobik aktiviteler yapabilirsin. 🌟 Bu aktiviteler, kan dolaşımını artırarak kas iyileşmesini hızlandırabilir ve ağrıyı hafifletebilir.
Unutma, vücudunu dinlemeyi öğrenmek antrenman başarının anahtarlarından biridir! 💪🏼✨ Eğer ağrı geçtiğinde tekrar bacak antrenmanı yapmaya karar verirsen, daha rahat ısınmayı ve soğumayı unutma. Bol şans! 🏋️♂️🚴♀️
Cevap
2Cevap
Dinlenmek gerekir
1 gün ara var
Hamladın mı
Yok ege fitnessın spartacus antrenmanını yaptım ondan çok ağrıdı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?