+1 yılMerhaba bence boyunuzu geçmeyen yerlerde vakit geçirin makarna ile yüzün birkaç gün sonra suya alıştıktan sonra boyunuzu geçmeyen yerde suyun üzerine yüzüstü uzanın burada rahat ve sakin olmanız çok önemli su zaten sizi kaldıracak suyun üzerinde durmayı başardıktan sonra gerisi gelir zaten daha sonra havuzun kenarından tutarak ayak çırpmalarına başlayın bunun için yüzme videolari çok yardımcı oluyor daha sonra suda nargile dediğimiz nefes egzersizini yapın ağızdan nefes alıp suyun içinde burnunuzdan verin bunları sürekli yapın hem ayak hem nefes egzersizi sonra yine havuzun kenarında kollarınızı uzatarak gergin tutarak kulaç atmaya çalışın bir yüzme tahtası alarakta başlayabilirsiniz çok işinize yarayacak çünkü yüzme tahtası sizi kaldırıyor ondan tutunarak ayak çırpın nefesi ağızdan alıp suyun içine burnunuzdan vererek ilerleyin daha sonra yine yüzme tahtası ile kulaç atma denemeleri yapın videolarda çok güzel anlatiliyor bunları sürekli yapin sürekli olmayinca üzülmeyin tekrar deneyin çünkü yüzme zor bir spor basit diyenlere inanma sakın gerçekten zor bileşenler önemli ayak çırpmayi doğru yapmazsan olduğun yerde kalırsın sonra buraya yüzebiliyorum ama ilerleyemiyorum yazarsın bunları tek yapamazsan mutlaka iyi bir antrenör bulup ders al bütçen yetiyorsa grup değil özel ders al 4 günde çok yol kat edersin
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Spor konusunda 862 cevap paylaştı.
+1 yılSuda bir süre yürüyün. Suyun göğüs hizanız altında kalacağı bir derinliği geçmeyin. Bir süre (1 hafta veya 3 seans) bu şekilde suyla oynayın. İkinci turda suya batın ve çıkın. Üçüncü turda ise yüzüstü suya kendinizi bırakın ve ayaklarınızı serbest bırakın. Bu egzersizleri yaparken ellerinizi hafifçe suda oynatın. Korkunuz geçtikten sonra yavaş yavaş yüzme videoları izleyin veya yüzme bilen birilerinden yardım alın.
00 Yorumla
+1 yılBen yüzmeyi denizde kendi başıma öğrendim ama sana tavsiyem yüzme bilen bi arkadaşınla düzenli olarak kadınlara özel havuzlar var onlara gitmen çünkü ilk başta suya alışman lazım kendin biraz çırpın suyu benimse sonra teknik kısımlarına geçersin zor bir şey değil. Ben eski sevgilime keyif yapa yapa 3 haftada öğretmiştim, 1 haftada bile öğrenilebilir yani..
00 Yorumla
Panik yapma, yeter, zaten doğuştan yüzücüyüz, kendini rahat bıraktığında yüzünün su yüzeyine çıktığını göreceksin. gerisi gelir zaten, Ama ne olursa olsun panik yapma, yoksa cankurtaran bile seni kurtaramaz.
Dalgalar ve su altı akıntılara dikkat et tamam
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Ela! 🌟 Yüzmeye başlamak için harika bir karar vermişsin. Yüzme, vücudun tamamını çalıştıran süper bir spor. İlk adım, suyla olan korkunu yenmek. Derin olmayan bir havuzda rahatça durabileceğin bir seviyede başlamanı öneririm. İlk başlarda suya alış, suyun yüzeyinde yatmaya çalış. 🏊♀️
Bir eğitmenle çalışmak senin için de iyi olabilir; böylece doğru teknikleri öğrenip daha hızlı ilerleyebilirsin. Her gün küçük adımlarla ilerlemek önemli. Sabırlı ol ve suyun içinde kendini rahat hissetmeye odaklan. Şunu unutma, her beceri zamanla gelişir ve sen de mükemmel bir yüzücü olabilirsin. Güç sende! 💪🔥10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Spor konusunda 2,1b cevap paylaştı. Özel koç ile başlayarak alışabilirsin sonra suyu sevdiğin için gerisi kendiliğinden geliyor.
00 YorumlaYüzmek çok zor bi' şey değildir, elbette biraz zor yanları var ama öyle aman aman, eyvah yapamacağım tarzında değildir. Koç ile başlayıp belli bir süre eğitimden geç, ardından tek yapabilirsin kız isen mümkünse kadın tutman yararlı olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Neden? Erkek hocalar ne yapacak?
Havuzda korkmam ama karadenizli olduğum halde denizden korkuyorum. Aslinda galiba karadenizden dolayı. Akinti dalga vs cok haliyle bogulan da cok. Belediyelerin ucretsiz kurslari var onlara gidebilirsin bu arada.
01 Yorumla- +1 yıl
Ula hamsi kafalu sadece hamsiler yuze bilir da orada onlar hamsi degul da o yuzden boguliylar da - neyse karadenizli insanlarini cok severim arkadas olalimi merak etim 😍karadeniz😍
+1 yılDerslere falan gerek yok ben sana diyim. Öyle hocaya flaan gerek yok.
Az biraz cesaret. Başka bişey değil.
Beni Ablam itti. Zorla köşeye yüzücem diyr öğrendim. Su seni öldürmez merak etme00 YorumlaSuyun kaldırma kuvvetine inan korkularini kenara at ve kursa gidebilirsin. Cok keyifli şu terapi gibi tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılBata çıka korkmaktan korkamayarak öğrenilir Allah bilir kaç kere boğuluyo gibi olmuşumdur ama şimdi harika yüzüyorum
08 Yorumla- +1 yıl
Ay ben buna katılmıyorum ilk yüzme kursuna gittiğimde kaç defa battım çıktım battım çıktım su yuttum hoca öyle kurtariyordu 3-4 defa bata çıka anca geliyordu aradan yaklaşık 5 sene geçti tekrar bi yüzme kursuna gittim şu an yüzebiliyorum ama havuzun ortalarına gidemiyorum hemen panik yapıyorum sanki nefesimi kontrol edemeyip yorulup batacakmışım gibi ben böyle biri değildim boğulma tehlikesini yaşayınca yine aynısı olacak diye kalbim çarpıyor bu yüzden bata çıka öğrenilir lafına katılmıyorum şimdi yüzme kursunda hocalar sürekli suyun icinde çocuklar batip batip çıkmıyor öyle bisi olsa analar hocayı pataklardı heralde niye izliyon kurtarmiyon diye
- +1 yıl
@Laviva_melissa ben de korkuyordum ama üstüne gittim ve oldu bilmiyorum herkes farklıdır
- +1 yıl
Bende üzerine gidiyorum ama maalesef tek başına olacak iş değil birinin sana güven verip cesaretlendirmesi lazım hoca çok önemli bu konuda iş hocada bitiyor yani maalesef ben bu ilgiyi göremedim kendi başıma bir şekilde yüzüyorum teknik yüzemesemde yüzüyorum ama maalesef hâlâ paniğim bi su yutayim ağzıma genzime gitsin kendimi toparlayamiyorum nefes nefese kalıyorum bakalım ya olmadı özel ders alicam kafaya koydum artık
- +1 yıl
Ama cidden bu korkuyu bata çıka bata çıka su yuta yuta oluştu o yüzden doğru değil ozellike çocuklar için çünkü o boğulma tehlikesini yaşamak bambaşka bir korku
- +1 yıl
@Laviva_melissa ben kendi kendime sadece YouTube dan izleyip deneye deneye öğrendim. Benimde hala azıma burnuma kaçar hatta bazen gözlüğe su girer ama hiç bozuntuya vermem gözüm mü yandı içeri girdi kaparım burnuma mı girdi yandan nefes alırken bol bol suya üflerim ama pozisyonu bozmam devam ederim kulaç atmaya falan ağzıma mı gitti tutarım yutmam yine suya kafam girince bırakırım öyle öyle toparlar ama 25 myi bozmam sakin kalmak çok önemli
- +1 yıl
Bu dediklerini derin bir yerde mi yapıyorsun? Yoksa ayağının yere değdiği yerler mi?
- +1 yıl
@Laviva_melissa 153 üm 230 da da 180 de de yüzdüm
- +1 yıl
Tek başına başardıysan tebrik ederim su korkunu yenmen ne kadar zaman aldı peki?
+1 yılben de bilmiyorum hiö denize girmedim 2 kere havuza girmişliğim var ama sadece suda kalabiliyorum yizemiyorum talossofobim var
00 Yorumlaİstanbul da isen belediye kurslarına katıl mutlaka. Yıllardır var uygun ücret karşılığında ders veriyorlar hoca ile kafan uyuşursa özel derste alırsın
00 Yorumlaçok kolay. kıçını ve ayaklarını yukarıda tutacaksın gerisi kollarını hareket ettirmek
00 YorumlaYüzme basit bir şey değildir çok meşakkatlidir hemen öyle de öğrenilmez yani en az iki sene profesyonel Olmak İçin.
214 Yorumla- +1 yıl
Yemin ederim en doğru yorum bide basit bişi yok diyenleri boğazlıcam
- +1 yıl
@Laviva_melissa onu diyen canım yüzümü bilmeyenlerdir benim tam anlamında profesyonelleşme tam üç senemi aldı.
- +1 yıl
Ya yemin ederim zor bende serbest stil yüzemiyorum şu yandan nefesi beceremiyorum onu yapmaya çalıştığımda ağzıma ya da kulağıma su kaçıyor olmuyor yani bunu beceremiyorum tek başıma olacak işte değil
- +1 yıl
@Laviva_melissa sana yüzmek basit bir şeydir diyenler Gerçekten ya hiç hayatlarında yüzmemişler ya da klasik suyun içinde saçma sapan hareketler yapıp ama yüzme bildiğini zannedenlerdir. Ama gerçek anlamda profesyonel anlamda yüzmek istiyorsan bunun en az iki senesi var. Ayaklar sürekli çalışıyor kulak atıyorsun ileri doğru ve kulacını karnına doğru çekiyorsun. Kafan sürekli suyun içinde oluyor, 1 2 3 Kafanı sağa çevirip nefes alıyorsun tekrar üç kulaç atıp kafan suyun içinde nefesini veriyorsun bu sefer kafanı sola çevirip tekrar nefes alıyorsun ve aynı zamanda hem kolları çalışıyor hem ayakları çalışıyor. Basit bir şey diyenlere hassiktir oradan demek istiyorum.
- +1 yıl
Daha yeni yüzme dersim bitti teknikteydim herkes çatır çatır yüzerken ben başaramadım 23 senedir kafa sürekli yukarıda yüzmeye o kadar alışmışız ki yandan nefes olmuyor kafamı içeriye sokup kulaç atıyorum ama iş yan nefese geldi mi tüm denge bozuluyor hoca defalarca gösterdi yok olmuyor
- +1 yıl
@Laviva_melissa tabi tekneyi profesyonelliği görünce insan kendi kendine ya ben daha önce ne yapmışım diyorsun. ben hemen hemen her gün yüzerim 5 km kadar yüzerim ben yazın tabi bunu yapıyorum kışın da vaktim olursa havuza gidiyorum olmasa da gitmiyorum. denize gittiğimde yüzdüğünü zanneden insanları görünce gerçekten gülüyorum😂😂 ama pes etme yani kolay olmuyor ama öğreniyorsun bunu bu senin için değil bu yeni başlayan herkes için geçerli sen normal bir vatandaşın gidip suyun içinde el kol hareketi yaptığı şeyi yapmıyorsun sen profesyonelce yüzmeye çalışıyorsun ve bunda da zorlanman gayet doğal.
- +1 yıl
Ya benim nasıl moralim bozuldu ama anlatamam ağlaya ağlaya eve geldim çünkü kursta herkes çatır çatır yüzüyor onlarda sadece yüzmeyi biliyorlarmış teknik öğrenmeye gelmişlerdi hoca sordu suda kalabilen var mi dedim ben varım ama ayağım yere değmeyince panik yapıyorum çok iyi yüzemiyorum dedim atla bakalim dedi havuza derinlik 2 metre atladım dedi bak boğulmuyorsun suda kalabiliyorsun seni bu gruba alıyorum dedi abi millet havuzun ortasinda yüzüyor kulvar boyunca havuzun bitimine kadar yüzüyor ben sadece onlara bakiyordum onlari izliyordum kenarda öyle olunca kendimi çok kötü hissediyordum yani 7-8 yaşındaki götü boklu çocuk bile benden iyi yüzüyordu hoca tüm teknikleri gosteriyordu onlar yapiyordu ben ise havuzun kenarında yüzmeye çalışıyordum bknz: yüzüyorum demiyorum yüzmeye çalışıyordum tahta ile ilerleyemedim yaw böyle bisi olabilir mi adamlar 2 defa tur attılar etrafımda ay çok kötüydü yaşadığım sonra denize falan gittik ailemle orada baya yüzdüm babamada güvendim biraz ama dalga çok olduğu için yine başım suda yan nefes yapamiyordum ama yinede yuzebiliyordum mutlu oldum kendime güvenim geldi sonra havuzda denedim ulan tam kulaç aticam tüm dengem bozuluyor kulaç atmayı bırakıp sadece ayak çırpa çırpa yüzdüm ama iş kulaca geldi mi her şey poka sarıyordu artık kursu bırakmaya geldim çocuklar gülüyordu bana herkes çatır çatır yüzerken ben yüzmeye çalışıyordum o gün bırakma kararı aldım
- +1 yıl
hocayada kızgındım çünkü yardımcı olmuyordu ne bekliyorsun ki belediyenin kursundan kendi başıma didiniyordum hocada zaten beni kendi halime bırakmıştı öyle takiliyordum o gün dedim birakicam sonra dersin bitimine doğru hoca balıklama atlamayı öğretti dedi ilk sen atlayacaksın gel buraya bide yüksek yerden dedim hocam yapmayın korkuyorum hadi hadi dedi bende korkumun üzerine giden bi insanımdır dedim yapicaksin melisa hadi bi atladım havuza lan boğulmadım bi şekilde havuzun kenarina yüzdüm orada inanamadım kendime dedim ohaa bak yapabildin yüzdün boğulmadın sonra hoca bu sefer havuzun kenarindan atlatti tek tek kulvara doğru yüzdük belki çok kisa mesafe ama bi 5-10 metre yuzebildim çocuklar bile dedi bak yüzebiliyormuşsun bana cesaret geldi havuza atlayıp durduk yan nefesi yapamasamda kafam havada kulac ata ata yüzdüm ama teknik yok olmuyor
- +1 yıl
Şu an maalesef havuzun ortasına gidemiyorum çünkü çok çabuk yoruluyorum nefes kontrolünü beceremiyorum oyle olunca panik yapıyprum nefes nefese kalıyorum ve boğuluyorum çok korkuyorum çok uzun mesafe gidemiyorum bu yüzden derinlerde tabi
- +1 yıl
@Laviva_melissa önümüz yaz zaten vaktin ne varsa her gün denize git her gün yüz ve her gün kendini geliştirmeye çalış. şimdi denizde yüzmekle havuzda yüzmek aynı şey değildir aslında denizde yüzmek daha zordur çünkü yeri geliyor dalgalı suya karşı yeri geliyor akıntılı suya karşı mücadele veriyorsun. o yüzden yaz ayında iken de bildiğin doğru teknikleri her gün denizde uygulayarak yüzmeyi geliştirebilirsin. YouTube’da sudan sebepler diye bir kanal var o kanalı izleyebilirsin bu süreçte hocamız çok doğru teknikler veriyor. kışın da fırsat buldukça kursa gidersin böylece öğrenilmiş olursun. ama nefes alma olayı çok kolay bir şey değil yani ben üç kulaçta bir nefes alıp veriyorum. bazıları ise iki kulaç da bir nefes alıp veriyor. tabi bu dengeye bağlı nefesine bağlı senin kendini geliştirmene bağlı.
- +1 yıl
@Laviva_melissa ya bunların hepsini zamanla aşarsın. nefes alıp vermeyi öğreneceksin suda nefes kontrolünü öğreneceksin daha doğru kulaç atmayı öğreneceksin kulaç atmanı daha çok iyileştireceksin daha iyi ayak çırpacaksın ya bunların hepsi bir anda olmuyor bunları zaman içinde oluyor.
- +1 yıl
Belediyelerin kursu pişmanlık ya öyle serinlemek keyif için gidilir ilgi alaka çok olmuyor ben hep belediyeye gittim ha bir şekilde öğrendik mi öğrendik birazda iş sende bitiyor ama serbest stil zor yani kafamı yukarı çıkarmak daha basit yandan nefes almak hele dalhali denizde felaket zor bunu başaran insanı tebrik ediyorum
- +1 yıl
Denizde çok yakın değil bize otobüsle nerden baksan 2 saat o yüzden sürekli denize gidip gelme durumum yok zaten yazları köyde oluyoruz Eylül ekim gibi duruma göre bakicam iyi bir hoca bulup yüzmeyi tam anlamıyla öğretmesini isticem para umrumda değil
- +1 yıl
@Laviva_melissa o zaman havuza devam. ama hareketleri hafızana iyi yerleştirip uygulamada aynısını yapman gerekiyor.
Yüzme paletleri al hem el hemde ayak için şnorkel al 1.5m derinlike bir havuz bul tabi 1.50 altı değilsen, birde kursa yazıl
10 Yorumla
+1 yılOnce youtubeden videolar izlemeni oneririm daha sonra kursa yazil videolarda ogrendigin bilgilerle pekistirirsin
10 YorumlaYakınlarında bi yüzme havuzu ya da deniz varsa ayaklarının yere değdiği bi yere kadar gidip orada çalışabilirsin
00 Yorumla
+1 yılben biliyorum ama bir türlü geliştiremiyorum yanlışmı yapıyorum
05 Yorumla- +1 yıl
Tekniğin yanlış muhtemelen
- +1 yıl
en fazla 10 metre ilerliyorum
- +1 yıl
Bende aynı muhtemelen ayak çırpman ya da kol çekişin yanlış
- +1 yıl
nasıl öğrenebilirim
- +1 yıl
İyi bir yüzme hocası bul
- Spor konusunda 419 cevap paylaştı.
+1 yılBir eğitmenle çalışmanda fayda var
10 Yorumla
+1 yılYüzme kurşuna giderek öğrenebilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılYüzme hocalarından destek alarak
00 Yorumla
+1 yılİlk önce ısınman lazım
00 YorumlaKursa git bencee ya da biken birinden ovren
00 Yorumla
+1 yılBende bilmiyorum 🤷♂️
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKursa gitmelisin bence tek başına o korkuyu yenmem zor olabilir
00 YorumlaHavuzda başlarsın öğrenmeye
00 YorumlaKursa gideceksin kanka
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzel ders alın muhakkak.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCumburlop atlıcan suya hshhshsh
00 Yorumla
+1 yılkursa falan git ya da denize
00 YorumlaKursa git
00 Yorumla
+1 yılİtina ile
00 Yorumla
+1 yılHavuz başında viski içerken ögrene bilirsin ancak
00 YorumlaDers alabilirsin
00 Yorumla
+1 yılKursa git