Kas kütlesi ile zeka arasında bir ters orantı olduğuna inanıyor musunuz?

Ben inanıyorum artık. Geçtiğimiz yaz yani 2023 Temmuz ayında fitness antrenmanından sonra duş alıp kapı önüne çıktım. Baktım antrenör de sigara içmeye çıkmış.

Salonun önündeki koltuklara oturup birkaç dakika soluklanıp antrenörle sohbet ederken konu o günlerde hızla yükselen dolar kuruna geldi.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki cuma gününü 20 lirayla kapatan dolar kuru Temmuz ayının sonunda 27 lira oldu. Yani yüzde 35 arttı.

Dedim ki piyasa 14-28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini en acı şekilde fiyatlıyor.

Fitness antrenörü ne dese beğenirsiniz.

Arkadaş kendi ülkenin parasını bırakıp dolar alırsan tabi ki yükselir. Devletin ne suçu var. Bozdurun o elinizdeki dolarları bakın nasıl düşüyor.

Adam dana gibi sadece kaslarını büyütmüş yıllar boyunca. Benim 14 yaşındaki yeğenim kadar bile ekonomiden anlamadığı net.

Yuz milyonlarca hatta milyarlarca dolar işlem hacmiyle ancak değişebilecek döviz kurlarının yükselip düşmesini benim aldığım 500-1000 dolarla izah ermeye kalkıyor. Artık hangi ekonomistin yazdığı kitabı okuduysa.

#FİKRETDOĞAN

Kas kütlesi ile zeka arasında bir ters orantı olduğuna inanıyor musunuz?