2018' de Dünya kupasin da, Rusya ' da ne oldu da Rus kızlarını artık Dünya biliyor diye yorumlar ile karşılaştım? Rus kızları ne yaptı da Dünya kupasinda tanınır hale geldiler?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
o dönem TRT sporda stajyer oldğm halde Rusyada geçtiğini hatrlamyorm ya 😂
Rusça olduğu için çeviri kötü yapmış olabirim 😅 buna bir kaç kez denk geldim ve merak ediyorum.
Rus hızları Sovyetler yılında dünyanın her yerine hayat kadını olarak pazarlandı. adları o zaman çıktı. Yeni Bi şey değl
Rusya da ne olmuşsa Kadınlar bilinir hale gelmiş. Ve dünya kupasi ya da başka bir şey. Takip eden varsa futbolu bilir diye düşündüm
Hmm anladım. Teşekkür ederim)
onlarn aile yapısı aşırı bozuk. hep öyleydi. Sovyetler yıklnca bunu meslek haline getirip dünyaya yayılabildiler.
Sscb' de böyle bir durumdan haberim vardı ama hala olduğundan pek emin değildim. Rusya Bizim 1,5 katimiz, kaç çeşit insan var. belki rusya' nin büyük şehirlerinde böyle bir şey olabilir ama diğer şehirlerinde böyle bir şeyin olabileceğini düşünmedim. kişisel olarak geneleyemiyorum.
Derin olarak içlerine girmediğim için de bilmiyorum. Ve bilgilendirdiğin için tekrar teşekkür ederim.
Rusya avuç içi kadar yer. Moskova Petersburg ve bunlara yakın kısımlar. Geri kalanı, onlarca Özerk Türk cumhuriyetlerinden oluşuyor. Rusya toprağı olarak haritada gördüğün alan aslnda yüzde 90nı Özerk Cumhuriyetlerden oluşuyor. Yani Rus Hükümetine bağlılar ama Rusya değller. ve hayır, sandığınız kadar güçlü bir ülke değil. daha yazın Moskova'daydım. Moskova ve Petersburg gibi iki şehri ve sadece bunlarn merkezinde yaşayanlarının hali vakti yerinde. Ekonomisi berbat. İstanbul'da özel bi hastaneye git ruslardan geçilmiyor. Tıp alanında başkalarına muhtaçlar, sanayide üretimde çok çok geriler. Tek yaptıkları Orta Asya topraklarını sömürmek ki buralarda muazzam yer altı rezervleri yani petrol vs olan yerler. Ve Sömürdüğü kadarını da orduya yatırıyor ya da savunma sanayine. Ya da işte zenginlerine gidiyor. geri kalan her şeyde senin ülkenden daha kötüler.
Bu dediklerinizin çoğuna katılıyorum. Bu paylaştığınız bilgileri daha önce de duymuştum. Turkemn, kirgiz arkadaşlarım vardı, bu ülkelerin de yer altı kaynakları muazzam, Ama hukumetleri berbat. Hem nufuslari az hem yeralti kaynakları zengin. Ihracat yapsalar kolayca kalkinabilirler diye düşündüm ama bu da onlar için zor. Rusya olmasa Batı sömürürdü. Silah alanında dışa bağlılar. Dusununce silah sanayisine yapılan yatirimin ne kadar önemli olduğunu anladım.
Hükümetleri berbat çünkü Rusların kendi adamları. Ruslardan bağımsızlıklarını sözde kazandılar, özde kazanamadılar. batı sömürmesin diye ruslar mı sömürecek.
Hayır demek istediğim, kendilerini koruyacak maddi ve manevi güçleri olsaydı Ne batı sömürürdü ne de Rusya. Zengin kaynakları olan ülkeler her zaman bir başka güçlü ülkeler tarafından somurulur. Özellikle sózinde dediğiniz gibi içlerin de batiya ya da Rusya ya çalışan siyasi adamlar varsa.
Benim Rus bir arkadaşım vardı o bile kendi ülkesinin yönetim biçimini sevmiyor. Ama insan gerçekten şasiriyor Sayın putin nasıl %87 oy alabilir 😂
Rusların diğer milletleri sömürmesi Çarlık Rusyasından bu yana süren bir şey. İşin şu tarafı var ki Ruslar, Orta Asyadır, Kafkaslardır, bu bölgelerde yaptıklarnı dünyadan sakladı. Hala da saklıyor. Düşün ki Çernobil faicasını nile İsveç farketmeseymiş, dünyadan gizleyeceklermiş... Mesela Hitler'in Yahudilere neler yaptığını nerden biliyoruz? Yahudiler güç kazandı ve filmlerle kitaplarla vs dünyaya anlattılar yaşadıklarını. Ama Rusların sömürdüğü milletler ki bu sömürmeye katliam da dahil, kendi bağımsızlığını kazanamadığı için geçmişini kendi bile unutuyor artık çünkü eğitimleri hep Rus egemenliğinde alıyorlar. Bu yüzden bizler de, oralarda neler yaşandığını kolayca öğrenemiyoruz. Fakat şu kadarını söyliyeyim ki Ruslar o halkları iliğine kadar sömürdü. Örneğin insanları bir yerden bir yere zorla göç ettirirdi ve karşı çıkanları sürgüne yollardı aileleri ile birlikte. Bu sürgün keyfli bir şey değildi tabi, sonu ölümdü. Rusların diğer halklara yaptıkları sürgünler mehşurdur aslnda. trenlerle Sibiryaya sürülen aileler aslında katlediliyordu. Oralarda kimse hayatta kalamazdı. örneğin 2. dünya savaşı dönemlerini Aytmatov'un kitaplarndan okuyabilirsiniz. Ruslar, Almanlara karşı zafer kazandı sanıyor herkes, oysa Kızıl Ordu diye sınıra sürülenler Rus değildi, diğer halklardı ve bunların geride kalan ailelerini aç suzsuz çoluk çouk ayırmadan tarla ve savhozlarda çalıştırırdı ruslar. Özetle diğer halkların hem topraklarnı ve yer altı kaynaklarını sömürdüler hem de çoluğu çocuğunu da dahil tüm varlığını.
mesela Azerbaycan Türkleri. Güney Azerbaycan denilen bölge, biliyorsun aslnda İran'a dahil. Peki nasıl oldu? Aras nehrini nasıl ayırdılar. Farslar ve Ruslar, Kuzey Azerbaycanın Ruslarda/Sovyetlerde ve Güney Azerbaycanın Farslarda kalacağı şekilde anlaşma yaptılar ve 1920lerde bölgenin Türkleri yani Azerbaycanın Karapapak Türkler, buralardan sürüldü içe doğru. karşı çıkanlar ya da topraklarını terk etmek istemeyen Türkler, aileleri ile birlikte Sibiryaya Kazakistana vs sürgün edildi o ölüme giden ünlü sürgün katarlarıyla.
Yine farslar hiç şaşırmadım. ama bu bilgileri hiç bir yerde duymamıştım. Siz bu bilgileri nereden biliyorsunuz? Ilgimi çekti.
gazetecilik mezunuyum. ve çok okurum. o bölgeden göç eden milyonlarca Türk var bu ülkede. onlarla karşlaşnca konuşun, anlatırlar. Kafkas Türküyüm diyen insanlarla konuşun. Nasıl göç ettirildi aileleri, neler yaşadılar. kendiniz de araştırın. ve Aytmatovun tüm kitaplarını da öneririm.
duruyor
Ne?