Dünyanın en bisiklet dostu kenti Hollanda, sonrasında da Almanya geliyordur herhalde 😉

İstanbul Bağdat caddesinde bisiklet yolu var ama trafik o kadar yoğundu ki arabalar bisiklet yoluna geçemem zorunda kaldı.
Sizin şehrinizde durum nasıl?
🌹💜

Dünyanın en bisiklet dostu kenti Hollanda, sonrasında da Almanya geliyordur herhalde 😉

İstanbul Bağdat caddesinde bisiklet yolu var ama trafik o kadar yoğundu ki arabalar bisiklet yoluna geçemem zorunda kaldı.
Sizin şehrinizde durum nasıl?
🌹💜
Bir ara baya merak salmıştım. Bisiklet ve trafik için gerekli tüm ekipmanları aldım ama baktım bir gün niyazi olacağız maalesef bıraktım. Bisiklet de malzemeler de depoda çürüyor. Kıyıp da satamıyorum da birine de veremiyorum. Yazık oluyor ama yapacak bişey yok.
Bisikletle ulaşım, belediyesi, araç sürücüleri ve bisikletlilerin davranışları ile bir kültürdür. Maalesef ülkemizde bu kültür hiçbirisinde yok.
Belediye yol yapıyor güya en fazla 3-5 km. Eeee, ondan sonra ne olacak? Ne devamı var ne de bağlantı yolları. Ortaya 3-5 km bisiklet yolu yapıp bir yerde bitirmenin ne anlamı varsa?
Araç sürücüleri saygı göstermedikleri gibi bisiklet yoluna giriyorlar, hatta daha da fenası parkedip gidiyorlar.
Bisikletliler de sanki onlara hiç kural sökmezmiş gibi ters yoldan geliyorlar. Bisikletli de olsan trafiğin akış yönünden gideceksin.
Gönül isterdi ki bisiklet kültürümüz oluşsun. Biz de can güvenliği ön planda olmak üzere keyifle binelim, işimize gidelim ama yok yani olmuyor maalesef.
Bisiklete kültürü olayını tam anlamıyla anlatmışsın. Aynen öyle bir yerde yol bitiyor ya eeee nolcak şimdi kim nereye kadar gidecekse bir yerden sonra tıkanıyor. Kışın Nil’e kullanılır ama bizim ülkemizde zor arabaya yükleyip sürme alanına gidiyoruz , indir bindir derken büyük bir yorgunluk, iş. Araba aparatıda acayip komplike mümkün değil onu arabaya takmak 🤣🤣
kendi ülkemde işime bisikletle işe gidip gelmek en büyük isteklerimden biri ancak şartlar ve trafik magandaları varken bu mümkün değil sevdiğim bu hobiyi yapamamak çok üzücü birde çalınma durumu var tabi
Adapazarı bu konuda çok iyi. 93 yaşında adam bizim oraya bisiklet ile gelir gider. Burada yaşlıların bisiklet kullanması olağan bir durum, bisiklet yolları fazlaca var.🙂
Cevap
8Cevap
Sahilde benim oraya da kiralık bisiklet parkuru yapılsın dedim, yaptılar ama ben kiralamadım🤭 üşengeçlik böyle bir şey.
Bizde kaldirimda yuruyenlerin guvenligi bile meçhul ne bisikleti😏
Küçükken binerdim ama uzun zamandır kullanmadım. Zaten kullanamam da şu an. Her yer yokuş. Güzel bacaklarımı hiç yoramam 😂
Motosiklete biniyorum fırsat buldukça
Öyle.
Eskiden binerdim
Haftada 3-4 kere binerim.
Binemiyorum ama pek rahat değil ki yollar
Severim bisiklete binmeyi
Yıllar oldu bisiklete binmeyeli
Evet binerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?