Etlerim sanki lime lime ama pilatese bekliyorlar napıcıkk 😭
Spor ağrılara iyi gelir mi?

Etlerim sanki lime lime ama pilatese bekliyorlar napıcıkk 😭
Spor ağrılara iyi gelir mi?

Maalesef spor da yapamam, yürüyecek veya araba kullanmaya zerre kadar mecalim kalmaz. Eve varır varmaz kendimi direkt yatakta bulurum. Vücudumu zorlarsam daha kötü olurum ve her an hastanelik olma riskim yükselir. Sağım solum Allah korusun kırılır veya sakatlanırsa aylarca iş yapamam.
Tüm vücudum ağrısa bile spor planıma sadık kalırım; yalnız şöyle bir çakallık yaparım öncesinde, spor planımı yeerli ağrı seviyesinde kalacak şekilde ayarlarım çünkü vücudu gereksiz yere zorlamanın da anlamı yok 😀
Spor ağrılara iyi gelir eğer uygun olanı seçilir ve yapılırsa ama spor ağrılarına spor iyi gelmeyebilir, onun yerine dinlenmek daha iyi gelebilir bu yüzden eğer bu ağrılar fazla pilates ağrısı ise kendine izin günü verebilirsin yok değilse haydi toparlan 😂
Eğer pilatesi zaten var olan ağrılar için tercih ettiysen de doğru bir tercih olmuş, pilates vücudun bu anlamdaki ihtiyaçlarını giderebilecek ve sorunları halledebilecek disiplinde bir aktivite.
Spor etiketinde artık daha fazla soru bekleriz efenim 🙃 Gitmek istemesen bile o bekleyenler sürükleyerek götürür umarım djsksk
evet 😂
Ya antrenmanlara yeni başladınız DOMS ağrıları çekiyorsunuz veya gereğinden yüksek şiddetli bir antrenman methodu yapıyorsunuz ya da yeterli miktarda besin sağlayamıyorsunuz.
DOMS ağrısı ise gidilir ısınmayı uzun tutarsınız kaslarınız açılır ağrısı azalır.
Eğer şiddetli antrenmanlar yaptıysanız 1 hafta ara verip daha az şiddetli antrenmanlar yapın.
Beslenmeyi arttırın , kaliteli makrolar alın proteini yükseltin.
Başarılar. 🙂
Rica ederim.
Evet ben planıma her zaman için sadık kalırdım. ama burada dinlenmek de önemlidir eğer spor yapıyorsam zaten dinlenme olmadan gelişmek de olmaz maalesef. bu yüzden de dikkatli ve emin doğru adımlarla ilerlemek lazım. zaten eğer ağrım çok şiddetli ise o gün olmasa bile o günü dinlenme günü yapar sonra ki gün devam ederim tabi ki de. önemli olan işte çok zorlamamak vücudu.
Cevap
44Cevap
Vücudunuz ağrıdığı sırada spor yapabilirseniz vücudunuz hipertrofi ve kendi limitleri olan strese dayanıklılıgı artacaktır bu size çok daha fazla direnç katıp spor sürenizi uzatmaya performans olarak erken düşüş yaşamamaya vucudunuzun strese olan dayanıklılıgı artacaktır kısaca limitleriniz sınırlarınız artacak...
Evet kaldim. Merdivenleri inip çıkamadım hatta yatağa bacağımı kaldıramaz hale gelmiştim fakat spor programıma devam ettim. O yüzden çok güzel bir vücudum vardı.
Vardı derken? Sonra ne olduki
@Aksksbsjjg bir yıldır spor yapmıyorum ve yiyip iciyorum kilo aldim.
Şu an diyete başladım, tatiller filan bitince spora basliycam program hazır. Sadece beni bekliyor spor hocam🤣🤣
Sonuçta yapıyor muyuz? Yapıyoruz 🤣
Kalmam. Çünkü sakatlanma riski çok fazla olur. Biraz toparlanıp öyle devam edelim
Her zaman değil ama sporun bağımlılık yaptığı kesin.
Sabahın altısında 2,4 km yüzdükten sonra ağrıdan kopan omuzlarına rağmen beline 45 kg ağırlık bağlayıp barfiks çeken ben bunu beğendi. d
Yok öff möff. ne öff
Bir şeyleri gerçekten istiyorsak emek vermek lazım diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum knk
Kanka diyince kendmi kotu hissettim bir an
sabahları belim açılmıyor ama yürüyüşü sürdürüyoruz.. gece, tuttuğu tüm serin havayı sabahın erken saatine yeryüzüne bırakmış inanmazsınız.. böyle bir soğuk ter atıp geliyoruz. ha sürekli yaparmıyız gevşek olduğumuza çok eminim: )
10 kere spor salonuna para verip gitmemişliğim var aha bunun için
Adeleyi dinlendirmen ve streching yapman lazım
Spor planım olsaydı kesin sadık kalırdım 😊
Neredeyse 4 ay olacak, yurtdışındayım, acayip yoruluyorum, mecbur tabi işe devam ediyorum.
Spor düşünecek vakit bile yok. Adeta lüks oldu.
Spor yaptığımda evet kesinlikle hiç aksatmazdim haftanın 6 günü net yapıyordum takı sakatlık geçirene kadar ancak yakında tekrardan dönüyorum sabırsızlıkla bekliyorum
Kendimi motive ederim hadi Kilo mu almak istiyosun kaldır kıçını diye telkin ederim ve sevdiğim sözü tekrarlarım “Diğerlerinden daha akıllı olmak zorunda değiliz. Diğerlerinden daha disiplinli olmak zorundayız.” - Warren Buffett
Alt edemeyeceğim tek kişi Asla pes etmeyen kendimdir
Ben evde egzersiz yapıyordum ancak son zamanlar da sıcak havalardan dolayı ertelemek zorunda kalmıştım
Ben karnım ağrıyarak 2 saat boyunca spor yaptım 😄😄 dinlenme de herşeyimi döktüm soğuk duşa girince de rahatladı vücut 💪
Evet sadık kalırım tabiki.
Spora belli bir süre gidince hiç bir yerin agrimiyor.
Keşke agrisa mutlu olurum ☺️😄
Kas gevşetici ilaçlar var onları kullanıyorum genelde çok kas ağrım olursa bir şeyim kalmıyor geçiyorum spora
Evet bırakırsan tekrar başa dönersin bir müddet sonra vücut alışır zaten acı ağrı kalmaz hamladığın içindir o ağrılar
Ben sabahları kondisyon akşamları boks + ağırlığa giriyorum ve aşırı kas ağrısı çekiyorum bazen, buz gibi suyun altında hafta da 2-3 gün kalırsam bir tık düzeliyor.
Yaparım platese bayılıyorum bedenimdeki değişimi görmek kendimi iyi hissettiriyor
Kalmaya çalıştım ama kendimi sonra yatakta buldum. O yüzden sağlık önceliğim
Spora gittiğin dönem ne olursa olsun gidiyordum
Kesinlikle.
Bir program yapılmışsa yer yerinden oynasın o plan , program yine yapılacak.
Sadece geçen haftalarda inanılmaz sıcak olduğu için gitmedim onun dışında sadık bir öğrenciyim
Kalmaya çalışmaya zorlarım kendimi ama devam edemeyince pes ediyorum
Hafifleterek devam ederim. Belki 3-4 gün ara veririm.
reformer dersimi ekstrem bir şey olmadıkça atlamam asla
Evet zorlandan bile 10 yapacama 4 yaparim yinede devam
Sadık olunmayan her işin sonu hüsranla biter😀
Kollarım ağrıyor bazen ara veriyorum 🥹
Spor şartları bazen zor 🥹
Biskrem yermisin🥹
😀
Programına uy fakat hafiflet kesinlikle ve hafta da 1-2 günde olsa dinlen kasların da dinlendirilmesi lazım
Yaşandı bunlar hastayken bile gittiğim oldu
Kolay gelsin 😅 hayat sporsuz olmuyor
Glutamine kunlabilirsin kas agrilarini hafifleticektir
Sporu kas yırtılmalarından sonra yaparsan ideal bedene ulaşırsın. Doğru olan etlerin lime limeyken spora devam etmektir.
inadına üstüne üstüne gidiyorum o pes ediyor
Hiç sanmıyorum
Bu başıma hep geliyor ve sporumu yapıyorum
Her zaman evet. Sıklıkla da yaşıyorum bu durumu
Spormu ne sporu ben kuran satıyorum dayı
Her zaman
Kalamıyorum canım acıyor
Dikene katlanmaya devam edeceğiz elbette.
Hayatta kalmam 😂
Zaten gitmem o ayrı konu 😂 oldu da yanlışlıkla gittim ağrı sızı oldu direkt salarım 😂
11 sene yaptım yeter bana 😂
Bi ben bir de buruşlii 😂
Kaldım yüzmeye gidiyorum
Kalırım
Asla
Sporumu ihmal etmem
Evet hiç yapmıyorum 🫠
Spor ağrıya iyi gelir
Evet kesinlikle
Kalirim
Kalmammmm
Evet