Güncellemeler
+1 yıl
Zaten bu sefer epey sistemli gitmeyi planlıyorum. Önce iyi bir plan hazırlayıp bir sporcu diyetisyeni den de fikir alayım diyorum sadece bu sporla ilgilenen kişiler varsa gelişim hızı hakkında yorum yapmalarını rica ettim 🙂

Zamanında aralarında birkaç aylık bırakma süresi olmak üzere 4 ay, 2 ay ve 1 ay spora gitmiştim ve son sporu bıraktığımdan 4-5 ay sonra sırt kası durumum bu şekildeydi. Psikolojik problemlerden dolayı spora ara vermek zorunda kaldım ve ilaçtan dolayı epey kilo aldım fakat o ilacı bıraktığım için hızlı bir şekilde normale dönmeye başladım ve spora bu sefer kalıcı olarak döneyim diyorum. Fakat bu sefer body building yerine powerlifting yapmak istiyorum sizce genetiğim bu spora uygun mudur? Bu sporun incelikleri nelerdir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Konuyla ilgili bilgim yok ama cildiniz güzelmiş hem pürüzsüz hemde beyaz tenli erkek çok az görüyorum. Beslenmeniz nasıl acaba
Vücudum bu şekildeyken genelde ölçülü besleniyordum. Karbonhidratı bulgur pilavı, normal pilav veya yulaf ezmesinden alıyordum. 300/350 gram tavuk göğsü ve 4/5 yumurta tüketiyordum
Aynı şekilde zeytinyağlı salata da tüketiyordum. Bazen metabolizmayı aktif tutmak için ufak cheat meal eklemeleri yapıyordum.
Bende glutensiz ve ayçiçek yağsız beslenmeye başladım ayrıca tüm paketli gıdaları ve gdolu işlenmiş ürünleri de çıkarttım hayatımdan umarım etkisini görürüm
Buğday unu rafine şekeri vs herşeyi bıraktım diyet gibi değil de birazcık sağlıklı beslenme oldu benimki ama sırtım bu kadar güzel durmuyor
Görürsün bence illa ki ama eğer gluten hassasiyetiniz yoksa glutensiz beslenecem diye kasmanıza gerek yok çünkü çok uğraştırıcı bir beslenme şekli. Paketli gıdaları çıkarmak ise mantıklı
Haha şu an benim sırtım böyle durmuyor zaten o psikolojik problemde kullandığım ilaç yüzünden 20/25 kilo falan aldım bu eski halim. Ama çok şükür geri veriyorum bu ilaçta ilacı bırakınca hormonlar normale döndüğü için kilo verimi hızlı oluyor. Bir de spor desteği ile bu süreci hızlandırıp bir yandan kas gelisimine odaklanmayı düşünüyorum zira bu durumu bulk etkisi gibi bir avantaja cevirebilirim
Bir de sırt antrenmanı için hızlı gelişmesini istiyorsan önerim squata da lat pulldown kadar önem ver ama serbest ağırlıklı olan squata. Çünkü o aslında gizli şekilde sırtı da çalıştırıyor
İllaki glutensiz olsun demiyorm amaalacağım ürünün glutensizi varsa onu tercih ediyorum zaten paketli gıdayı ve ekmeği bıraktığım için çoğu ürünün glutensizini bulabiliyorm bakliyat unlarından tüketiyorum karabuğday badem vs.
Bana mesaj atabilirseniz daha detaylı konuşmak isteri m
O da güzel bir şey ama spor yaparken özellikle kadınlarin yaptığı büyük bir hata var o da karbonhidratı gereğinden düşük tutmak. Eğer yeterince glikojen depolarını doldurmadan spora gidersen bir süre sonra bol proteinli beslensen bile overtraining oluyor
Bu yabancı terimlerin anlamlarını bilmiyorum 3 ay fitness ve kardiyo yaptm sadece
Zaten araştırınca öğreniyorsun o terimleri ya. Mesela agirsaglam bu konuda çok iyi bence her kesime hitap eden beslenme ve program tavsiyeleri veriyorlar
Öyle mi tamam teşekkürler bakarım mutlama
Rica ederim bol şans :)