normal insan bir şeyler öğrenirken, bilgi edinirken eğlence bulur. saçma sapan 2 saat top peşinde koşan adamları izleyerek değil

normal insan bir şeyler öğrenirken, bilgi edinirken eğlence bulur. saçma sapan 2 saat top peşinde koşan adamları izleyerek değil

İsteyen istediğini sevebilir ancak altı üstü bir oyun için milletin kendini paralaması, birbirlerine girmeleri, birbirlerini bıçaklamaları vs gibi durumlar beni futboldan soğuttu. Fotbol bir spordur, futbolu sevmenin cahillik olduğunu düşünmüyorum ondan da bir şey öğrenebilirsin, ayrıca her şeyden bir şey öğrenmen gerekmez, sadece eğlenceli geldiği içinde sevebilirsin ancak futbol fanatikliği kesinlikle cahillik bence.
Her türlü fanatiklik cahilcedir ama bir spor dalıyla ilgilenmek cahillik değil. Kaldı ki Türkiye gibi bir ülkede insanların çalışmaktan hobisi bile olamıyor. Bırakın da eğlenmek için futbolu takip etsinler bari.
Teşekkürler 😇
Cevap
31Cevap
bana göre futbol izlemek bir cahil eğlencesi değildir. Futbol, dünya genelinde milyonlarca insanın sevdiği ve takip ettiği bir spor dalıdır. Futbolun taktik, strateji ve teknik yönleri olduğu gibi, toplumsal, kültürel ve psikolojik yönleri de vardır. Futbol, birçok insan için tutku ve heyecan kaynağıdır ve insanların bir araya gelerek ortak bir amaç için heyecan duymalarına, sosyalleşmelerine ve birbirleriyle bağlantı kurmalarına yardımcı olabilir.
Tabii ki herkesin farklı ilgi alanları vardır ve herkes her şeyi sevmek zorunda değildir. Ancak, bir şeyi beğenmeyi veya beğenmemeyi kişisel tercihlere bağlamak daha doğrudur, "cahil eğlencesi" gibi genelleştirici ifadeler kullanmak yerine. ama fanatiklik adı altında insanlar çok kaptırıyorlar buna kendilerini. yani zarar veriyorlar kendilerine ya da başkalarına ama yine de beni ilgilendirmez tabi ki de ayrıca.
Ben izlemiyorum ama dediğine katılmıyorum.
Hatta bu sorunun provokatif paylaşım olduğunu düşünüyorum ve şikayet ediyorum. Soru kaldırılır veya kaldırılmaz, moderasyon puanı da umrumda değil, puanım düşebilir ama bu provokasyondur, kışkırtmadır. Bunun onaylanması da yanlıştır.
Zaten ülkenin her yeri gerginken, insanların sınırlı kaçış yeri spor iken, şu sorunun şu şekilde sorulması da farklı amaçlarla beğenilmesi de çok yanlış. (Sorudaki gibi itham ederdim aslında da kurallara uyalım)
Futbolda bir spor sonuçta.. maçları izlemeye giden kitle içinde bir nevi sosyalleşme ve stres atma ortamı diye düşünüyorum.. her türlü spora saygı duyuyorum.. futbolcular içinde.. izleyiciler içinde sadece bir oyun olmasının ötesinde sosyo kültürel ve psikolojik bir yanı da var..
Abla kimse oturup sana zorla izletmiyor. Herkesin eğlence anlayışı farklıdır di mi? Sen sevmiyorsan eğleniyorsan de git izleme başka şey izle. Kaldı ki bizler futbol izlerken sadece eğlenmiyoruz da... Ve herkesin sevdiği şeyler de farklıdır di mi? Biz futbolu seviyoruz izlemeyi seviyoruz ve yapıyoruz. Sen de X şeyini seviyorsan onunla ilgilen. Biz sana gelip diyor muyuz "Sen bu X şeyini ne diye seviyorsun aptal mısın?" diye? Demiyoruz. O zaman sen ne hadle karışıyorsun bizim zevkinize eğlencemize? Senin ne haddine kimsin ki sen?
bu bir zevk meselesidir.. spor olarak görmeli izlemek isteyen izler diyebiliriz.. ama asıl sorun şu bunu fanatiklik haline getirmektir cahillik bence.. sana bana ona yararı olmayan bir takımı bir kişi ölümüne tutmak bunun için insanlarla kavga etmek yaralamak hatta öldürmektir cahillik olan.
Çok takılmamak gerek magazin haberlerinde ki ünlü hayatları yaşamları tatilleri giydikleri bunların da bizimle alakası yok ama izleniyor futbol toplu avlanmanın sosyalleşmenin güç gösterisinin başka bir ifade biçimi ama sevgilinle çocuklarla arkadaşlar ile geçireceğin zamanın önüne geçmemeli.
futbol izlemek bir şeyler öğretmez gereksiz gibi görünür
özellikle fanatik olanlar çok gereksizce davranır boğazlarını ağrıtırlar ellerine de bir şey geçmez
ama bu bir eğlencedir
eğlenceler her zaman mantıklı ve bilgi barındıran şeyler değildir
Kesinlikle katılmıyorum. Futbol spordur ve izlenebilir. Saçma olan kısmı var ama. 2 takım maç yapıyor futbolcular hakemler direktörler parayı götürüyor 2 takımın taraftarı birbirine tekme tokat giriyor. İşte bu saçma
Onu bunu cahil ilan etmekten vaz mi gecsek... isteyen istedigi gibi eglenir... kibirli davranmanin alemi yok futbolu sen sevmiyorsun diye tu k. ka olmuyor
Zevkler ve renkler tartışılmaz diyorum🤷♀️ senin sevdiğin bir şeyi de başkası saçma bulabilir. Cahil eğlencesi deyip insanları küçümsemek bence bir cahillik göstergesi.
Burayı kullanmakta aynı şey ona bakarsan şu an kendine bir şeyler katmıyorsunki. Insanlar kendi gunluk yasantilarindan uzaklaşıp bir seylere tutunuyorlar işte elden geldiğince.
Ben de öyle düşünüyorum açıkçası.
Adam tüm kadroyu tek nefeste sayıyor. 11 tane element say desem belki 1-2 tane ancak sayacak.
@e_gokce_7 Aferin sana.
futbol ile alakası olmayan maç izlemeyen fanatik olmayan erkek gördüğüm zaman vay be diyorum saygı duyuyorum gerçektende
Başka insanların zevkine cahillik diyen cahildir bence
Ben oldu bitti futbol sevmem ancak insanlar ne izlerken eğleniyorlarsa izleyebilirler, bu durumun cehalet ile ne ilgisi var.
Haklılık payı var ama tamamen de öyle değil çünkü o sektörde iyi paralar dönüyor ben para için takip ediyorum
Futbolu artık paranın döndüğü bir rulet masası olarak görüyorum 2002 den beri.
O nedenle hiç izlemiyorum.
Hayır barbarız biz hobi olsun haftanın iş stresini atalım diye gidiyoruz
Futbol boş iş gerçekten ama ergenken çok takılıyordum buna
Kendi düşünceni milyar dolarlık futbol pazarı ile baş edemez !
izlemek değilde fanatiklik cahilliktir diyorum
Ne alakası var ya, sürekli bi şey mi öğreneceksin? Film dizide izleme o zaman.
Saçma sapan top peşinde koşan dediğin adam spor dalıyla uğraşıyor acaba onların kazandığı parayı 30 yılda kazanabilirmisin
İzleyenin de gönlü kazanıyor demekki dostum, her şeyi sorgulama
Milli maçları ve dünya kupasını izlemeyi sevsem de her maçın izlenmeye değer olduğunu düşünmüyorum. Hatta vakit kaybı olduğunu bile düşünüyorum. Aman fanatikler duymasın ☺️
Her dakika veya saatini dolu dolu yaşamak mümkün mü peki?
O halde cahil biriyle evlenme ihtimalin çok yüksek
Burada işin ne o zaman abla
Strateji oyunu aslında
Ne yapalım ablacı operamı izleyelim
Katılmıyorum çünkü ben de izliyorum 🙄
Hayatta eglenmekte gerekir. Katilmiyorum
buraya yazınca ne öğreniyoruz ki
Kısmen evet kısmen hayır..
O kadar saçma ki söylediğin
İzleyemiyom zaten, donuyor
Boş işler gereksiz
Gamerde fenomen olan biri mi söylüyor bunu