Merhaba 18 yaşındayım ve dövüş sporuna gitmek istiyorum bunun için çok mu geç kaldım? Sizce bu yaşta başlamam çok mu saçma olur?
Ve sizce hangisine gitmem daha doğru olur?
Merhaba 18 yaşındayım ve dövüş sporuna gitmek istiyorum bunun için çok mu geç kaldım? Sizce bu yaşta başlamam çok mu saçma olur?
Ve sizce hangisine gitmem daha doğru olur?
Merhabalar öncelikle yaklaşık olarak 10 yıl bu branşlar üzerine salın işlemiş ve milli sporcular yetiştirmiş bir antrenör olarak size şunu söyleyebilirim.
Yaşınız itibari ile kickboks daha uygunsunuz ancak kadın olduğunuz için taekvondoda yapabilirsiniz.
İki branda muhteva olarak birbirinden fazlası ile farklılar kickboks da al ve ayak kullanılırken taekvondoda yüzde doksan oranında tekme kullanılır.
İlgilenen çevre bakımından ise taekwondo ile ilgilenen topluluk her zaman daha alit ve daha dertli toplu insanlardır ancak kickboks ekipleri buna göre biraz daha bozuk olabilir.
Son olarak her ikisininde yapabilirsiniz bu iki branşında iç yüzünü artık az çok biliyorsunuz bu sizin tercihiniz ve ikisininde amat, r olarak yaparsınız taekvondoda başarılı olmanız milli sporcu olmanız imkansıza yakındır ancak yeteneğiniz varsa başarılı bir sporcu olma ihtimaliniz kıckboksda vardır.
Yardım almak istediğiniz bir konu olursa yardımcı olabilirim.
Cevap
2Cevap
Hayır hiçbir şey için geç değildir. Kick boks daha çok yumruklarla taekwondo ise daha çok bacaklarla çalışır. Hangisinde daha iyi olacağını düşünüyorsan ona git
Mezuns enen mi
Saçma olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?