Belim ince ama popom fazla şekilli değil. Popomu büyütmek ve şekillendirmek için evde en etkili hareketler nelerdir? Bir de kilom iyi mi biraz almalı mıyım besin takviyesi de yapabilirim.
Popomu dikleştirmek için evde en etkili hareketler nelerdir?
Başlangıç olarak günde 2 set 10 tekrar şeklinde yapın. Daha sonraki günlerde tekrar sayısını yavaş yavaş artırarak devam edebilirsiniz.1,5-2 haftanın sonunda set sayısını 3’e çıkararak yine 10 tekrar yapabilirsiniz.
FRONT LUNGE
Harekete başlangıç pozisyonu olarak ayakta dik bir şekilde durulmalı. Diz kırılarak bir adım öne atılır, diz kapağı ayak parmak ucunu geçmeyecek şekilde yere basılarak vücut yine dik bir şekilde öne doğru çömelinir. Arkada kalan bacakta da diz kırılır fakat yere değmemelidir. Yine bu harekette de dumbell kullanabilirsiniz.
Bir sol bacak bir sağ bacak şeklinde sırayla ya da önce sadece bir bacak daha sonra diğer bacak çalışılacak şekilde hareketi yapabilirsiniz.
GLUTE KICK BACK
Yerde yüz üstü emekleme pozisyonunda ve dirsekleri yere koyarak önce bir bacağı dizden kırarak ya da düz bir şekilde yukarıya doğru kaldırarak hareketi yapıyoruz. Hareketi bitirirken çalıştığımız bacakta dizi yere koymadan hareketi tekrarlıyoruz. Belinde problem olanlar ve hareketi yaparken ağrı hissedenler, dirsekleri yere koymak yerine ellerini yere koyabilirler.
Kilo kişisel tercihe dayalı bir şey aslında belirli aralıklar dahilinde, o yüzden kilo al veya alma demek doğru olmaz. Sağlıklıysan ve görüntünden memnunsan o kilo senin için doğru kilodur.
Poponun dikleşmesi için oradki kas miktarının artması gerekli, dikleştiren şey bu. Yağ ise tam tersi. Bunu yapabilmek için de;
Mesela evde karın kası beslenme +egzersiz ile mümkün ama kalça büyütmek onun gibi değil. Ağırlikla çalışacaksın da overload yapıcaksın da zamanla büyüsün... Daha birsürü püf noktası var aralarda ne kadar dinlendiğin tekrar set sayın dahi önemli. Neyse yani kalça büyütmek için ağırlık şart , öyle evde squattır yogadır işe yaramaz👎
3
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Doğrudur. Peki ağırlık çalışırken bir yandan kilo almam gerekir mi etki etmesi için yoksa kilom sabit kalsa da olur mu
Kilo alımı verimi beslenmeyle alâkalı. Atıyorum antremanlarımız aynı olur ama sen benim aldığım etkiyi alamazsın bunun sebebi genetik ve beslenmedir. Karbonhidrat ve protein alımın iyi ve doğru olucak ki kasların büyüsün. Beslenmen kötü olursa ya yağlanırsın ya incelirsin , yerinde sayarsın o istediğin sonucu alamazsın. Kilonun sabit kalıp kalmamasına takılma zaten kas kazanır spor yapan biri
Ama bu okuduğun kadar basit değil işte. Spor yapan biri olsan anlarsın. Öyle evde olucak iş değil. Ağırlıkla çalışmaya başlayıp zamanla artiricaksin. Antreman programına sadık kalmak dahi önemli. Hangi hareketlerle başladığın da önemli. Mesela rdl hareketi kalça içindir ama yeni başlayan biri yapmamalı. Gibi gibi... pozisyonları bile anca oturtursun zaten kontrollü yapmak o kas grubunu çalıştırabilmek de çok önemli
Yaa göğüslerün daha önnplanda ama lütfen destekli sütyennkullanma bence bu güzel göğüslerünndoğal duruşunda olması daha hpş gösterir seni. Ve popoyu göremedim yani az daya yan dönmelisin bunpozdan