Açıkçası fikrim şu. Hani yeni savaştan işgalden çıkmış bir ülke değiliz ki başka ülkelerin yardımına muhtaç olalım? Sporcu, ünlü vs. kısacası halktan bu tarz yardıma gerek yok bence. Sağcıda solcuda değilim ancak kötü bir yönetim olduğu ortada.
Deprem vergileri?
Normal vergilerimiz?
Bunca bina yapılırken depreme dayanıklı olup olmadığını kontrol etmemek?
Depreme dayanıksız binaların rüşvet, torpil, işini düzgün yapmama gibi sebeplerden onay vermek.
Bina dikilmemesi gereken bir yere bile bina dikilmesi için onay veren devlet.
Geçmişte ki depreme dayanıksız binalara yıkım ve yeniden yapım için işlem yapmamak.
Kimileri diyor bina dayanmaz yok öyle böyle ya dibinde ki binalar, apartmanlar nasıl sapasağlam duruyor öyleyse? Madem söyledikleri kadar yıkıcı diğer binalara gelince dur ben burayı pas geçeyim etrafından mı dolanayım demiş deprem. Sorumlusu devlettir bu kadar can kaybının, yaralının ve enkazın. Onay vermicekti kısacası.
kaynaklar, bağışlar iktidarın elindeki kurumlarda toplanıp cüzi bir miktarı halka kameralar şovuyla kullanılıyor, büyük bir kısmı malüm çevrelere ve ülkenin altını oyan bazı vakıf dernek vs kere ve tayyibin oğul ve kızının başında bulunduğu vakıflara akıtılıyor. maalesef durum bu. Kurumlar siyasi değil devlet aklıyla hareket etmeli, ilk bu akıl yok edildi. Ben yinede afad, Kızılay ve ibb halk ekmek in ekmek bağışına bağışta bulundum. Şeffaflaşma istiyoruz.