Fitnessa yeni başladım. Elma tipi vücudum var. Popom düz ve göbek problemim var. 6 ayda şekillenir mi? Haziran temmuza kadar hedef koydum kendime. Beslenme önerilerinizi de bekliyorum.
Böyle bir fizik 6 ayda fitness ile ne kadar düzelir?
İyi beslenme ve sporla düzelir. Peynir yoğurt süt gibi doğal urunleri tüketin. Sporu antrenör gözetiminde onun programına uygun yapın. Popo için squat göbek için mekik olabilir. Daha önce fitness yaptım isterseniz ekleyin danışmak için ulaşabilirsiniz
Düzelir değil de, istediğim şekle ne kadar yaklaşabilir gibi bir soru olabilirdi, o da senin bileceğin bir şey tabi ki. Koyduğun hedefe, durmadan yürüyeceğine, ant içip azim gösterdiğin sürece önünde ne durabilir ki?
Kendinize 6 ay diye zaman biçmeniz doğru değil. Altı sonunda olmazsa eğer istediğiniz vücut hüsrana uğrayıp bırakıp geriye döneceksiniz. Sakin sakin yavaş yavaş ilerle.
Kendine bir zaman koyup bu şekilde sınırlandırma ama düzenli spor ve düzgün bir beslenme ile harika bir fiziğe sahip olursunuz şimdiden başarılar diliyorum.
İradeni korur ve sabırlı olursan elbette sonuç alırsın. Öncelikle kendine bir program oluşturmalısın ilk bir ay full body (tüm vücut) çalışmalısın. Daha sonrasında bölgesel çalışmaya geçmelisin. Haftanın bir günü cardio yapabilsin çünkü gördüğüm kadarıyla göbek ve bel bölgesinde yağlanma fazla.
Şekillenir tabiki. Ben sana mayalı yiyecekleri azaltmanı öneririm süt yoğut ve peynir gibi. Tabi ki hayatından çıkarma ama bu süreçte az ye çünkü şişkinlik hazımsızlık yapar. Ve ara öğün günde bilmem kaç öğün değil 2 öğün ve sağlam yemek lazım. Sağlamdan kastım içinde sebze de olsun lif de olsun protein de olsun. Ekmeği bırakamam diyosan karabuğday patlağı öneririm üzerine bişeyler sürmek falan harika oluyo hele ki fıstık ezmesi ve muz :)
Karbonhidrat ve yağ içeren besinlerden uzak durmanı öneririm, protein ağırlıklı beslen spora yönel gidemiyorsan olabildiğince hareketli olmaya çalış bunlara dikkat edersen olur.
@ksbuse00 odaklanma için de şart. İnsanlara böyle söyleyince öcü söylemiş gibi tepki veriyorlar da vücudun dengesi hormonların dengesi psikolojik denge falan her şeyin sonu sekse çıkıyor sonuçta. Kabul etsinler ya da etmesinler tabu olarak görsünler ya da görmesinler düzenli seks her şey için çok önemli.