"Senin spora ihtiyacın yok" cümlesi iltifat mıdır yoksa kıskançlık mı içerir? 🤔
#kafamıngüzelligi

"Senin spora ihtiyacın yok" cümlesi iltifat mıdır yoksa kıskançlık mı içerir? 🤔
#kafamıngüzelligi

İltifattır, hatta kisinin gerçekten ihtiyacı yoksa iltifat da değil gerçektir.
Mesela profildeki sen isen senin ihtiyacın yok, gayet iyi 😀
Ha tabi bu "daha fazla" anlamında, yoksa sağlık için, iyi hissetmek için herkesin her zaman ihtiyacı var.
Bir kadın tarafından kıskançlık için söylenebilirdi ama tam olmuyor, çünkü bu söylenen kişinin öz güvenini daha da arttırabilir ve kaş yapayım derken göz çıkarılabilir 😂
Bunun farkında oldukları için de kıskançlık olarak söylemezler bence.
Teşekkürler kardeşim o 3-4 sene önceki hali iş hayatına girdikten sonra spora çok süre ayıramıyorum 😃
Yarısı hala duruyor ama kas kütlesi çalışmayınca hemen küçülüyor fitness çok nankör bir spor 😃
Beyinsiz biri anca böyle bir cümle kurabilir. Herkesin spora ihtiyacı vardır. Sadece spor yapmanızı engelleyen bir sağlık sorununuz varsa durum farklıdır
Cevap
14Cevap
Bence söyleyen kişiye göre değişir daha çok iltifat olabilir
Özellikle zayıf insanlara denilen bir laftır. Zayıf insanların spora yapmaya ihtiyacı yokmuş gibi lanse edilir. Ama aksine spor yapmak hem mental olarak iyi hissetmek hem de daha sıkı ve estetik görünümlü bir fizik için ideal bir aktivitedir.
Öncelikle çok güzel bir soru. Şöyle ki; burada aslında insanların spora karşı yanlış bakış açısı devreye giriyor. Çoğu kişi spor yapan birini görünce zayıflama amaçlı yaptığını düşünüyor. Bu yüzden de spor yaptığını veya yapmaya başlayacağını duyduğu bir tanıdığının fiziğine bakarak yorum yapıyor. Bu durumda söyleyen kişinin bakış açısıyla düşününce iltifat diyebiliriz.
Teşekkürler babe
Rica ederim
Spora ihtiyacı olmayan insan olduğunu düşünmüyorum ben. Herkesin spora ihtiyacı vardır kimisi vücudu fit olsun diye yapmak ister kimisi sağlık için yapmak ister bir nevi ihtiyaçtır.
İnsanlar bu cümleyi iltifat olarak kullansa da bazıları sadece saçmalıktan ve aptallıktan kullanır. Bu şekilde konuşan insanlarla muhatap olmamayı tercih ederim.
Düzenli spor yaptığı için ihtiyacı yok. Yapmayı bırakırsa ihtiyacı olacak 😂
Karşı cinsler birbirine söylüyorsa iltifat ve yürüme için bahane cümlesidir. Ama kız kıza söylüyorsa kıskançlık vardır 😂 bu kızlar çok fenaa 😂😂
Söylenen kişiye göre değişir.
Gerçeklik payıda olabilir iltifat olarak algılamak için, kıskançlık temellide olabilir. Genel sonuca varmak saçma.
Karşı tarafın spordan anlamadığını gösterir sadece. Sürekli duyduğum cümle "zaten zayıfsın, niye spor yapasın ki". Sporu sadece kilo vermekten ibaret sanırlar. Onlara takmamak gerek.
Aynı düşünceler. icerisindeyim ben. de senin hakkında. bunlari düşünüyordum deyip sporuma devam. ederim
Spor bilgisi olmayan birinin sözüdür bu. Spora herkesin ihtiyacı var, spor sağlıktır.. sadece fit görünüm demek değildir
Ikisi de olmaya musait. Bu cumleyi hic sevmiyorum. Sanki fizik icin yapilir spor sadece, saglik icin yapilabilecegini dusunmeyenler var hala.
Devamında söylenen cümleye de bakmak lazım😂. Eğer konu zayıflamaktan, sıkılaşmaktan açılmışken söyleniyorsa iltifattır
Zayıf olsa kiloluda olasada beden spora ihtiyacı var
Ben yıllardır spor yapıyorum, bana gelip spor yapsan iyi olur diyolar😅
Cümleyi kimin söyledine ve niyetinin ne olduğuna göre değişir, ama ben iltifat olarak düşünüyorumm
Söyleyen kişiye bağlı beni kıskanmayan biri ise iltifat beni kıskanan biri ise kıskançlıktır
İltifat. Spor yapmadan da fiziğin taş gibi anlamına gelir. 🥴
Kıskançlık olabilir , iltifatta olabilir bu kadar yeter fiziğin güzel gibi
Spor herkesin ihtiyacıdır herkese göre farklı bir tempo
Kime ve neden söylendiğine göre değişir.
Her anlamda olabilir, kişiye bağlı
İltifat olarak algılarım ben.
Ikisinin ortasıdır diye düşünüyorum.
Gizli özne var orada niyeti karanlık 😂
Ben itifat olarak algılıyorum ve çok duyuyorum
Böyle bir şey yok bence herkesin spor ihtiyacı var
İltifat gibi duruyo
Erkek söylerse iltifat kadın söylerse kıskançlık
Ne dediği değil nasıl dediği önemli.
söyleyene bakarım saten belli olur
İltifat.
İltifat görünümlü kıskançlık diyeyim