Faydaları ve eksileri nelerdir?
Sıkça gördüğüm için merak ettim.🤔

Faydaları ve eksileri nelerdir?
Sıkça gördüğüm için merak ettim.🤔
Temelde iki amacı var, vücut sağlığı ve hareket doğruluğu.
Mesela en bilinen kullananlar haltercilerdir. Çünkü çok yüksek ağırlıklar kullanırlar ve bunun için doğru durmak çok önemlidir.
Vücut sağlığı ve hareketin doğru yapılmasını sağlamasının yanında, nefes kontrolüne ve bel sıkılığına da faydası olur.
Yüksek tekrar sayılarına çıkabilmek için de faydalı bir ekipmandır.
Cevap
13Cevap
Kas geliştirmek. direnci arttırmak
Mesela Deadliftli yaparken powerliftingler ağır kilolara giriyolar bel fıtığını önlemek için magnezyum falan kullanıyolar bizzat bende kullandım bel kemeri sakatlıkları önlüyo
Bel fıtığı olanlar için bu uygulama yapılmaz yani.🤔
Ya da bel ile ilgili sorunları olanlar.
Bel kemeri takmadan bi dene istersen deadlift yapmayı bi zaman
Spor yapan vücutçu ve sporcuların kollarını ya da bacaklarını daha fazla ağırlıkla daha fazla güçlendirmek için bağlanır.
Teşekkürler yorum için.
Bele ağırlık bağlamak yerine ben medikal korse kullanıyorum hem karın bölgesindeki yaglanmayi eritiyor hem fitness esnasında ağırlıkta belin zarar görmesini engelliyor
Vücut ağırlığını arttırıp kasların gelişmesine katkıda bulunmak. Kaslar hep aynı ağırlıkla çalışınca gelişmez rutine girer.
Yorumunuz için teşekkürler.
Aydınlatıcı bir görüş.
Teşekkür ederim.
Görsellerdeki hareketlerde vücut ağırlığından biraz daha fazlasıyla çalışıp kol kaslarının sınırlarını zorlamak.
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Rica ederim 🙂
Güçlendikçe mevcut ağırlık az geliyor. Gelişmenin devam etmesi için daha ağır çalışıyorlar.
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Ağırlığı arttırıp kas kütlesini arttırmak
ağırlık kaldırma
Herhangi bi sakatliktan korunma
Mide kası için
zararli bele agirlik baglanir mi ya
Beli güçlendirmektedir heralde
Denge
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?