Merhabaa 🌸
Fitnessla uğraştığım için doğal olarak ağırlık kaldırarak spor yapıyorum ve bana kendimi çok iyi hissettiriyor, siz ne düşünüyorsunuz?

Merhabaa 🌸
Fitnessla uğraştığım için doğal olarak ağırlık kaldırarak spor yapıyorum ve bana kendimi çok iyi hissettiriyor, siz ne düşünüyorsunuz?
Spor yapınca vücudumuzda hormonlar salgılanmaya başlar. Bunlar endorfin ve serotonindir.
Serotonin zaten antidepresan ilaçlarının vücuda kazandırdığı bir hormon stres ile başedebilmesi için.
Aynı şekilde endorfinin de benzer etkisi var.
Durum böyle olunca spor yapan kişilerin stresinde azalma meydana gelir.
Hatta bunu ağırlık yanında dövüş hareketleri ile desteklerse, tam anlamıyla stres atma olur 😀
Kesinlikle, teşekkür ederim.
Süper 👌 teşekkürler tekrar :)
Rica ederim :)
Görüş
15Görüş
Kum torbası yumruklamak daha iyi
Doğrudur Güçlenmek İnsanın özgüvenini de Arttırır 💪🏻 Ben Başladım Ağırlık Sporuna Aradan Geçen bi kaç yıl sonra tekrar ama Uzun bir süre yapmadığım dab vücut unutmuş Kollar fena acıyor Kol değil aslında kolda ki pazılar tam düz uzatamıyorum 2 gündür ama düzelir Diyorum alışma süreci bunlar 😅
Ben ağırlık kaldırmanın böyle bir etkisini görmedim genellikle sakız çiğnerim sinirli ve gergin anlarımda.
Belki ağırlık kaldırınca bünye fiziksel olarak yorulduğundan yorgunluktan stres yapmaya vakit kalmıyordur.
doğru bir tespit
aslında spor yapmak genel olarak strese iyi geliyor
nedeni ise insan beyni aynı anda iki şeyi yürütemiyor
bu yüzden vücut bir şey üzerine odaklanıyor ve diğer düşünceyi ekarte ediyor
Bence gereksiz bir çaba, eziyet çekeceksem niye yapıyorum ki bu işi, rahat kaldırabileceğim kiloları kaldırırım; evet belki gelişme olmaz ama formumu korurum en azından.
Kadında fit vücudu seviyorum ancak kaslı kadın vücudu güzel durmuyor.
Önemli olan yaptığın sporun dengesidir. Aşırı yapılan her şey strese yol açar. Spor, beden ve düşüncenin birlikte hareketidir.
Kafanda kötü şey düşün ve basmaya başla. Spor zaten stres arttıran bir eylem
hayir dogru degil. sadece vucudun direnci artiyor. hafifliyosun ama stres sikknti devam
Aksine azaltıyor yoksa katil olup çıkacağım :D
Hepimiz ölüp gidicez, spor yap yap nereye kadar beeğğ
Doğrudur, nedeni de antrenman sırasında salgılanan hormonlar.
Deneyimim olmadığı için herhangi bir şey söylemem mümkün değil.
Arttırmaz azaltır gevşetir
Evet stres atar bence
Zannetmiyorum
Ben sürekli kaldırıyor bende tersi o zaman
katılıyorum
En İyi Görüşler