Genel olarak nabız ölçümleri yapılan antrenman çeşidine göre yapılır. Aerobik çalışmalarda farklı anaerobik, interval çalışmalar vb farklı rakamlar söz konusudur. Ölçüm basittir; nabzınını bulun ve 6 saniye boyunca kaç kez attığını hesap edin, çıkan sonucu 10 ile çarpın. Örnek; 6 saniye boyunca 8 nabız ölçtüysem, 10x8=80 nabzım var demektir. Ki bu da normal bir nabızdır çünkü normal bir insanda nabız ortalama 72 dir. Sedanter ve sporcularda değişkenlik gösterir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
bazen canım her zaman değil
Hayır gerek duymuyorum
Ölçmüyorum ama bunun için akıllı bir saat alacağım. Nabzımızın durumuna göre yakılan kalorinin hesaplandığını da yakın zamanda öğrendim. :)
Ben de ya
Hayır nabzımı ölçmüyorum ama kalp atış hızımdan yükseldiğini hissediyorum
Ben de
Nabzımı bi baygınlık olayından sonra ölçmeye başladım Cardio'da 220 lere yükselip bisiklette bayıldıktan sonra ölçüyorum tavsiye ederim
Dikkat et
Genel olarak nabız ölçümleri yapılan antrenman çeşidine göre yapılır. Aerobik çalışmalarda farklı anaerobik, interval çalışmalar vb farklı rakamlar söz konusudur.
Ölçüm basittir; nabzınını bulun ve 6 saniye boyunca kaç kez attığını hesap edin, çıkan sonucu 10 ile çarpın. Örnek; 6 saniye boyunca 8 nabız ölçtüysem, 10x8=80 nabzım var demektir. Ki bu da normal bir nabızdır çünkü normal bir insanda nabız ortalama 72 dir. Sedanter ve sporcularda değişkenlik gösterir.
Nabız dan çok kalbimi elimle kontrol ediyorum
Oda iyi fikir
Her atışı kulağımda hissedince anlıyorum az çok kaç olduğunu. ☺️
Kosu bandinda kosarken ve eliptik bisiklette 195lere firliyo
Hayır. Gelişi güzel yapıyorum. Sahada tavsiye ederim.
Sanada
Saatim ölçüyor.. Keyifli günler..
nabzım popomda atıyor o zaman anlıyorum
Ölçmem zaten belli oluyor yükselip yükselmediği
evet ölçüyorum
nabzım 130'a filan çıkıyor
Evet akıllı saat ölçüyor
Yok olcumuyorum çünkü pek spor yapmıyorum
Ölçmüyorum ölçersem sporu bırakırım.
Ben korkarım ölçemem
Hiç ölçmedim ölçmek gerekiyormu
Hayır