Evet arkadaşlar Fenerbahçe kulübü şike davasından aklandı ve temize çıktı, ve Tff'ye 250 milyon TL'lik (Yaklaşık 15 milyon dolar) bir tazminat davası açtı ama asıl zararı 3 yıl boyunca gidemediği uefa'dan alan ve 90 ila 100 milyon dolar arası zarara uğrayan Fenerbahçe neden hala uefa'ya dava açmıyor? Peki Uefa'ya açılacak davada Fenerbahçe tazminat kazanabilir mi? Unutmayalım ki daha ahim kararlarının bile uygulanmadığı ülkemizde avrupa mahkemeleri bizim verdiğimiz mahkeme kararlarını ne kadar ciddiye alır veya alır mı orası tartışılır. Yanlız Fenerbahçe kulübü bu davayı açmaz ise bu kararın siyasi olduğu algısı oluşur ve trabzonspor kulübüde kupa istediği ve söyleminden vazgeçmez. Ne düşünüyorsunuz?
Şike sürecinden aklanan Fenerbahçe, neden hâlâ UEFA'ya tazminat davası açmıyor?
Uefaya dava açılacak bir durumun olduğunu sanmıyorum. Tff hatalı bu bariz belli mahkeme şaibeliydi bu da belliydi. Türk mahkemesinde vs. çıkan karara göre Uefa yapması gerekeni yaptı. Keşke Fenerbahçeni başına bu gelmeseydi cidden çok etkilendi maddi ve itibar olarak özellikle maddi olarak toparlanamadı uzun süre. Aldığı tazminatı iyi değerlendirmeli çok absürt yüksek meblağ değil bence en az 50 milyon euro olmalıydı bu tazminat.
Yanlız o sene fenerbahçe şampiyon olup şampiyonlar ligine direkt katılacaktı zararı sırf o sene için en az 25 milyon avro, artı uefa sitesinde fenerbahçe hala şikeci takımlar listesinde yer alıyor... Bence fenerbahçe davayı kazanacağını bilse davayı hemen yarın açar, ama aihm kararlarının bile işimize gelmediği zaman uygulamayan bir ülkeyi ne kadar ciddiye alırlar orası ciddi soru işareti ve bence dava açsa bile kimse türk mahkemelerine güvenmiyor özellikle avrupa ülkelerinde! Yani dava açılsa bile fenerbahçe kazanamaz ve dolayısıyla türkiye'ye de rezil olur...
Evet katılırdı ama uefalık durum yok keşke tazminat alabilsek ama UEFA dava sonucuna göre karar verdi. Uefa kasten o takımın hakkını yemedi. Fenerin yerine gidenden Uefanın o takımdan o parayı alma şansı da yok. Fenerin aklanması ve tffden tazminat alması güzel bir şey fakat maalesef UEFA bağlayan durum yok.
Fenerbahçe sadece bizim ülkemizdeki mahkemede aklandı Uefa nezdinde şike yaptığı gerçeği değişmedi yani dava açsa kaybedecek ve Türkiyede bir şekilde elde ettiği şike yapmadık imajını kaybedecekti. Aziz Yıldırım vaktiyle kendi ağzıyla itiraf etmişti de neyse konuyu uzatmak ve çok polemik istemiyorum 😄
Bende aynen senin gibi düşünüyorum. Zaten onlarda uefa'ya açacakları davayı kazanamayacaklarını biliyorlar ve daha ahim kararlarının bile uygulanmadığı ülkemizde kim bizim mahkeme kararlarını ciddiye alır?
Bizim ülkede kendi hatalarını başka günah keçisi bulup atan çok (Fe*ö yaptı diyip işin içinden sıyrıldılar) Aziz Yıldırım en başta kendi ağzıyla itiraf etmişti ben Fenerbahçe'nin iyiliği için şike yaptım diye sonra ne hikmetse ben ddğil malum kişiler yaptı diye ifade vermeye başladı. Bizim mahkemeleri kandırabilirler ama Avrupayı kandıramazlar bunu çok iyi biliyorlar.
O zaman açılacak davanın tutarı 90 ila 100 milyon dolar arası olmalıydı! Fenerbahçe en büyük zararı uefa'dan aldı ve resmi internet sitelerinde hala şikeci takımlar listesinde yer alıyor...
Futbolla çok alakam yok ama fenerbahçe başarılı da olsa son noktaya geldiği an kazansın istemiyorlar fenerin üstüne oynuyorlar sebebi nedir bilemem fakat dava açsa sağlam avukat vs tutsalar zor da olsa kazanırlar umarım başarılı olurlar...