Benim de aklıma futbol geliyor spor denilince. Ama dediğiniz gibi spor çok geniş bir kavram. İçerisinde birçok branşı barındırıyor. Çok yaygın olduğu ve geniş kitlelere hitap ettiği için futbol ön planda sadece. Tabi vücut sporları da var bunlar daha çok sağlıktan ziyade estetik için yapılan sporlar. Federasyon sporları da para kazanma yolu olarak meslek olarak yapılıyor. İnsanların amacı neyse ona göre bir dalda faaliyet gösteriyorlar işte.
Demi? Halbuki güreşte spor, tenis oynamak da spor, ata binmek de spor. Günlük hayatta daha çok kas yapan sporları yaptığımız için diğer Sporlar akla gelmiyor. Sporu hobi olarak görmüyoruz, sporu güzel bir vücuda sahip olmak için yapıyoruz çünkü, onun içinde diğer sporları eliyoruz. Halbuki yüzerek de bacak bölgesi incelir ve kişi hem spor yapar, hem yorulmaz, hem eğlenir. Keşke fiziksel olarak daha güzel görünmek için yapmasak sporu, tek sebep bu olmasa
Hayatında hiç spor yapmamış , kendine zaman ayırıp hiç spor yapmamış insanlar spor denince aklına fıtness gelebilir fakat yolda yürüyüş bir yere gidip gelmek bile bir spordur kişi voleybol basket tenis futbol yüzme bunların hepsi spordur dalları farklılık gösterir sadece Ülkemiz bence daha yeni yeni spora alışıyor alışkanlık ediniyor , tek sorun şu acaba kilo al masalar bir aktivite ya da saglık için acaba spor yaparlarmıydı...
Bulunduğun ülkeye göre değişir spor soz konusu olunca amerikada futbol dersen amerikan gutbolu gelir akla, kanada da buz hokeyi, korede tekvando, ingilterede rugby, pakistanda kriket, japonyada sumo guresi ve sair ulkemizde ise gures, futbol, boks belki eskilerin aklina cirit bile gelebilir yeni nesil pek bilmese de... Dolayisiyla kulturel olarak evvelinde mevcut olan ve onceki nesillerin bize aktardigi seyler uzerinden var olan sporlar aktarilarak devam etmekte diye dusunuyorum bilmem yanlis mi dusunuyorum.