Spor tanımı, bedensel gelişmeyle alakalı beden hareketlerinin tümüne verilen ad oluyor. Fitness da bir spordur bu nedenle. Çık dışarı 2 yürü gel, o da spor oluyor bu nedenle.
05 Yorumla- +1 yıl
spor aslında çok genel bir tabirdir. Yürümek, koşmak spor değildir. Spor bir yarışma türüdür. Bu yarışmaya hazırlanmaya antrenman ve ya idman denir. Yarışmalara müsabaka ve ya maç denir. Antrenmanlar ise teknik taktik, kondisyon, dayanıklılık olarak ayrılır.
Fitness da dayanıklılık antrenmanlarından sadece bir tanesidir. Mesela ip atlama spor değildir, bir koordinasyon antrenmanıdır. Ya da boş kaleye şut çekme bir spor değildir. Bir teknik çalışmadır. Pas çalışması mesela bir taktik antrenmanıdır. Top kontrol mesela teknik idmandır.
Mekik koşusu da mesela bir dayanıklılık idmanıdır. Fitness'ta mekik koşusu olmaz çünkü fiziksel dayanıklılık ve kuvvet dayanıklılığı ayrı kategorilendirilir
En İyi Cevaplar
Ben 4 yıldır anlatmaya çalışıyorum da anlamıyor taş kafalar :D
Spor kategorilerinin hiç birisine pilates, yoga, fitness girmez ama e spor girer diyorum.16 Yorumla- +1 yıl
Hayatımda gördüğüm en cahil ikilisiniz, bence evlenmelisiniz, ama mümkünse çocuk yapmayın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Tüm spor kategorilerinin içinde fitness antremanı var ama...
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin spor hakkında gram bilgin yok. gelmiş burada boş konuşuyorsun. sen git koca bulsana kendine, evde kalmışsın kafana vurmuş anlaşılan. varoş
00 Yorumla
+1 yılFitness sayesinde 80 kiloya ulaştım en kısa zamanda tekrar başlayacagım
09 Yorumla- +1 yıl
Ben kilo aldım fitness sayesinde ayrıca 80 de kaldım şimdi cardiyo ya başlayacam
- +1 yıl
Ben ikisinide yapıyorum yakında senin kasların gibi olur
- +1 yıl
Az kaldı oldum say ayrıca ayıp
- +1 yıl
1.90 boy 80 kiloyum kocum senden önce ulaşmış gibiyim
+1 yılTartışmayı seviyorsun he.
08 Yorumla- +1 yıl
İnatsın da sanki :D Gerçek de olsa tartışma yaratacak konular.
- +1 yıl
Öyle, bilgi her şeyden üstündür. Fiziksel kapışmak istedim seninle, asla pes etmez bir halin var.
- +1 yıl
Kas yığını falan mısın asdjfjsf. Niye karşındakini bilmeden dengim olamazsın diyorsun ki.
- +1 yıl
Sporcu değilim bir fikrim yoktu, öğrenmiş oldum. Yine de tüm gücünü görmek isterim :)
+1 yılNiye spor kategorisine girmesin ki?
02 Yorumla- +1 yıl
Alt dalı olması spor olmadığı manasına gelmez. Gelir mi?
Fitnes bütün sporları başıdır
018 Yorumla- +1 yıl
Yarışmalar; bilgi yarışması, çekiliş yarışması, beden yarışması, şans yarışması... diye ayrılır.
Dediğimi çarpıtmaya çalışıyorsun.
Bir satranç yarışmacısı neden bench press bassın? Neden bir formula yarışçısı bench bassın? Neden e spor yarışmacısı bench bassın? Demek ki sporun temeli değilmiş. - +1 yıl
peki satrancı tüüüüm dünya spor olarak sayarken neden sadece ülkemizde fitness spordur? Hadi buna cevap ver.
Sporun tanımına göre satranç bir spordur. Dama bir spordur hatta tavla da spordur. Biraz daha açayım mı ufkunu?
Spor bir yarışma türüdür. Teknik, taktik, şans ve rakip analizi olan her yarışma spordur. Fitness'ta teknik, taktik, şans ve rakip analizi var mıdır? - +1 yıl
Bak desenki santıranç spor eyvallah diyecem fitnes le bilgin sıfır burda spor değildir diyorsun bari araştırda gel farklı katagörede yarışan vucut geliştirme yarışmaları var ve bunlar dünyaca ünlü organize eden sponsorlar yapıyor 11 kişi ile yarışıyor kendi katogorisinde en iyi pozu ve vucut şekil veren kazınıypr safff
- +1 yıl
peki fitness maçlarında sarı kart, kırmızı kart, centilmenlik nasıl oluyor? Maçlarda rakiplerinizden üstün gelmeniz için nasıl hamleler yapıyorsunuz? Nasıl bir taktik izliyorsunuz? Savunma mı yaparsın, saldırı mı yaparsın?
İşte bu soruların cevaplarını veren her şey spordur. Fitness da bu yüzden spor değildir.
"en iyi pozu ve vucut şekil veren kazınıypr safff" eee buna biz mankenlik diyoruz. Yani sen podyuma çıkıyorsun ve jüri beğendiğini seçiyor. Yani işin içinde rakiplerle yarışmak yok :D sadece kaslarını şişirip olmuş mu diye soruyorsun :D - +1 yıl
Üff sesli güldüm beeee sarı kart diyor yaaaa hahahahahaha hah her spor dallarının farklı kuralları var futbolla basketbol aynımı ey safff seni üfff nasıl güldüm bütün yarışmaları aynı kurallardan ötürü sanıyor 😂😂😂😂 onunda kendine göre kuralları var hahaha konuştukça bir insan aklını nasıl gösterirya
- +1 yıl
25 yıllık sporcu ve 10 yıllık milli takım antrenörü ile tartışmaya çalışıp da bir şey öğrenmeye çalışsan daha iyi olmaz mı? Burada sana spor genel kültürü veriyorum. Basketbolda mesela 5 fual hakkın var. Formulada erken çıkarsan, bite girmezsen ceza alıyorsun, eskrimde kılıç tuttuğun omuz vücudunun arkasına gelirse sarı kart yiyorsun, voleybolda fileye dokununca rakibe puan kazandırıyorsun, beyzbolda rakip ile çarpışınca kırmızı kart görüyorsun, hentbolda rakibe omuz atarsan sarı kart görüyorsun, yüzmede stilin dışına çıkınca diskalifiye oluyorsun.
Peki fitness'ta kaslarını az şişirdin diye ya da kollarını çok açtın diye ceza yiyor musun? :D - +1 yıl
evet hakem vardır. Kendilerine juri derler. Fitness'a düşmanlığım yok. Her sene sezon öncesi günde 1 idmanım fitness 1 idmamın koordinasyon ve 1 idmanım da kondisyondur. Sezon ortasında haftada 1 fitness idmanı yaptırıyorum.
Bu arada yaklaşık olarak 100 cümle kurdum. 1 kere bile haklısın demedin. Demek ki sende karacahillik var. Yani kısmen de olsa haklısın demedin. Ya da aaa evet bu mantıklı geldi demedin. Demek ki sabit fikirli ve her şeyi bildiğini sanıyorsun.
Bir de üslup var ki; sporculara çok yakışıyor. Ben salonuma gelen sporcu adayına ilk üslup dersi veriyorum. Kendine sporcu diyorsun ama spormenlik, centilmenlik, sportsmanship kavramlarından çok uzaksın. Sana sorsam fairplay nedir diye. Ona da fair kaslarını çalıştırmak dersin. - +1 yıl
Hahaahha kabullenme yok Derken aslında kendinde olan eksiklerini bana doğrultman nekadar işinde pro olduguna bedel hahhahah spor dalı fitnes oldugu saten doğrulanmış birşeyi tersleyerek haklı oldugunu çıkarmaz ki kendini överek haklı olarak çıkma çaban ise acizliğindir hahhhah
- +1 yıl
acizlik? Tuhaff çünkü aciz olan aslında sensin. Fitness'ın bir antrenman metodu olduğunu sana anlatmama rağmen dört elle savunuyorsun. Peki sen kimsin? Kaç madalyalı sporcusun? Kaç yıllık sporcusun? Ne kadar eğitim aldın? Hangi üniversitelerinde okudun? Hangi akademik makaleleri yayınladın?
Hadi bakalım işin uzmanı olarak anlat bana fitness nasıl ve neden bir spordur? Women's Running ya da Trail Magazine ve ya Triathlete gibi bir dergide makale yazarak bilimsel olarak anlatabilir misin?
Bu arada yazı tipinden zaten cahil olduğun ve tavrından da ne kadar laubali bir tip olduğun ortada.
cahille tartışmam çünkü asla haklı çıkamazsın derlerdi.
Üslubu da ne kadar düşmanca ve alayca. Ailesi terbiye verememiş bi kere. Ben mi insan yapacağım seni. O yüzden artık sus.
CAHİLLİĞİNİ TÜM DÜNYAYA İSPATLADIN!
+1 yılNe kategorisine giriyormuş?
01 YorumlaMasa tenisi bile sporsa fitness neden olmasın?
020 Yorumla- +1 yıl
şimdiii sıfırdan alalım. Spor nedir? Spor bir yarışma biçimidir. Yani maçtır yani müsabakadır. Fitness bir yarışma ve müsabaka mıdır? Şans faktörü veya taktiğin, tekniğin ile rakibini ekarte edebiliyor musun?
Rakibin savunmasını nasıl aşıyorsun? Kanatlardan mı saldırıyorsun? Rakip atak yaptığında nasıl kapanıyorsun? :D
Fitness yarışması bir mankenlik yarışmasıdır ve fitness spor değil fizik güzelleştirme antrenmanıdır. Tıpkı bir müzisyenin gitar alıp da antrenman yapması orkestra mıdır? Peki müzisyen için müsabakası nedir? Aşıkların atışması, sahneye çıkması, konser vermesi...
Yani icraatını ve antrenmanlarını topluma göstermesidir. Fitness ise bir sporcunun ritim egzersizi gibi bir şeydir. Yani bir egzersizdir. Müzikte ritim çok şeyi ifade eder ama tek başına ritim bir anlam taşımaz. Gitara ritim vererek konser yapamazsın. Nota basmalısın, sahnede duruş çalışmalısın.
Nota basma kısmı ise işin teknik kısmıdır, taktik kısmıdır.
Ayrıca masa tenisi incelendiğinde futboldan tek farkı sahasının daha küçük olmasıdır. Hareketlerinin bilekle ve parmakla yapılmasıdır. Bu da bir psikomotordur. Ayrıca müsabakalarında rakipleri vardır ve fitness'tan daha fazla kalori harcatır. Ayrıca hız, çabukluk, kuvvet, koordinasyon da gerektirir. Yurtdışında 100 kişiye sor fitness ile masatenisi seçeneklerinden hangisi spordur diye. Hepsi masa tenisi der. - +1 yıl
fitness center, gymnasium, gym gibi isimleri vardır. indoor sports facility Kapalı spor salonu demektir. Sport hall diye kullanılır bazı yerlerde. Bu sport hall ise spor kompleksi anlamına gelir :) ama biz spor salonu olarak çeviririz. Yani işin İngilizce boyutuna girdiğimiz zaman spor fiziksel yarışmaların tamamı demektir.
Spor salonu denmesinin sebebi ise eskiden GYM salonlarında boks, kick boks, karete, cimnastik... gibi bireysel sporlar yer alırdı. Yani oraya gittiğin zaman seni bir sporcu olarak yetiştirirlerdi lakin günümüzde 3 tane alet koyan kişi spor salonu demeye başlamıştır. - +1 yıl
Antrenman nedir? Önce ona bakalım. Antrenman; zor şartlara uyum ve belirli bir amaca yönelik çalışmalar olarak tanımlanabilir. Çünkü aşçıda antrenman yapar, müzisyen de antrenman yapar, askerin yaptığı talim de bir çeşit antrenmandır.
Spor antrenmanlarına geldiğimiz zaman ise; spor antrenmanları maç antrenmanı, kamp antrenmanı, sakatlık sırasında antrenman, sakatlık sonrası antrenman... şeklinde sıralanır.
Fitness nerededir diye soracak olursanız eğer sakatlık sırasında, sakatlık sonrasında yapılan idmanlardır. Genelde sezon sırasında ayda 1 saatten fazla yapılmaz. Bir de kamp dönemi vardır. Burada ise günde 3 idman yapılır. Kamp bölgesine göre değişir. Ya sabah kondisyon yüklenir ya da akşam kondisyon yüklenir. Öğlen fitness idmanı olur ve son olarak da oyun, psikomotor, koordinasyon, denge, dikkat çalışmaları yapılır.
Fitness, kısaca sporcunun kas gücünü koruması için yapılan idmanlardan sadece bir tanesidir. Lakin tek başına yapıldığında ileride kalp krizi, kısırlık, anatomide bozukluk, şeker, tansiyon hatta böbrek rahatsızlıklarına yol açabilen bir antrenmandır.
Spor konusunda 584 cevap paylaştı. Hangi kategoride yer alıyormuş?
01 Yorumla
+1 yılFitness Spor dalıdır
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım